MTI tilldelar lån $25.000 till den Biologiska Laboratoriumforskare för MDI för kringutrustningneuropathyforskning

Det Maine TeknologiInstitutet (MTI) har tilldelat $25.000 kärnar ur lån till Sandra Rieger, Ph.D., av det Biologiska Laboratoriumet för MDI till studiekringutrustningneuropathy, en villkora som orsakar smärtar och att tingling, och numbness i räcker och fot och påverkar beräknade 20 till 40 miljon Amerikaner.

Det ska ettåriga lån låter Rieger samarbeta med forskare från Universitetar av New England (UNE) i Biddeford, Maine, att förvissa sig om, om sammansättningar som hon identifierade föregående, som att förhindra eller något att vända om kringutrustningneuropathy i zebrafish är också effektiva tjaller in.

Forskningen tjaller in, som är lika människor för däggdjur, är ett viktigt kliver i flyttning sammansättningarna in i kliniska studier för människa. För närvarande finns inga behandlingar för kringutrustningneuropathy, bortsett från tecken liksom smärtar.

”Fokuseras Vi på upptäckten, och utveckling av nya regenerative medicinterapier,”, sade Konstiga Kevin, Ph.D., Biologisk Laboratoriumpresident för MDI. ”, Genom att betala tidigt stadiumforskning med reklamfilmen som är potentiell liksom Sandra Riegers, MTI, leker en kritisk roll, i byggande Maines av biomedicalsektoren och att skapa nya vetenskaps- och teknologijobb.”,

Orsakar av kringutrustningneuropathy inkluderar cancerkemoterapi, sockersjuka, antibiotisk behandling, och annat villkorar. Neuropathy för Rieger studiekringutrustning som framkallas av Taxol (paclitaxel), ett allmänningkemoterapimedel. Hon har identifierat två sammansättningar som har det potentiellt som ska förhindras, eller att vända om inaktivera potentiellt villkora.

Sammansättningarna som Rieger har upptäckt, är betvinga av ett preliminärt patent som i fjol utfärdas till det Biologiska Laboratoriumet för MDI. Delen av MTIEN kärnar ur det ska lån är van vid förföljer det fulla patent för bruket av dessa sammansättningar.

”Är Vi mycket tacksamma till MTI,”, sade Rieger. ”Hoppas Vi för att kommersialisera nya terapier till fest kemoterapi-framkallad kringutrustningneuropathy hos människor. Forskningen tjaller in är ett kritiskt nästa kliver däri processaa. Med hjälpen av MTI-finansieringen och Universitetar av New England kan vi nu flyttningen framåt med utvecklingen av dessa terapier.”,

Rieger har anknutit kringutrustningneuropathy till en förhöjning i MMP-13 (matrisen metalloproteinase-13), ett enzym som degraderar collagenen, som rymmer flå tillsammans. Degraderingen av flå orsakar försämring av de sensoriska nervändelserna, som leder till kringutrustningneuropathy. Sammansättningarna upptäckta Rieger förhindrar aktivitet MMP-13.

Rieger också mottog för en tid sedan en anslags- sammanräknande $1,8 miljoner från MedborgareCancerInstitutet för att betala fortsättningen av henne studier i zebrafish. Att lån som också ska, betalar en kollaborativ studie med den Mayo Kliniken i Rochester, Minn., att testa den kliniska relevansen av henne rön i bröstcancertålmodig, behandlade med Taxol.

Källa: https://mdibl.org/press-release/maine-technology-institute-funds-mdi-biological-laboratory-scientist/

Advertisement