Japanska forskare finner nytt långt för ökande effektivitet av drogleveransen till hjärntumors

För Att en cancerdrog ska vara lyckad, behöver den att ne den elakartade tumorplatsen. Forskare i Japan har funnit nu a långt för ökande effektiviteten av drogleveransen till bestämda typer av hjärntumors, av packande epirubicin, ett bekant antitumor medel, i special planlagda polymeric micelles. I en mus modellera, bruk av micellesna ledde till en förhöjning för 12 veck i antitumor aktivitet, danande det ett högt lova, translationable att närma sig för minskning av drogmotståndet av hjärntumors.

Syntes och strukturerar av cRGD-dekorerade epirubicin-laddade micelles, visat för att leda till dämpningen av gliobastomamultiformetumors i en mus modellerar.

Kazunori Kataoka och kollegor på det Kawasaki Institutet av den Industriella Befordran, Universitetar av Tokyo och det Tokyo Institutet av Teknologi applicerade deras metod till gliobastomamultiforme (GBM), en aggressiv hjärncancer som mer mindre än 5% av tålmodig fortlever för mer än 3 år. Dess motstånd till droger är främst tack vare blod-hjärnan barriären, ett lagrar av stramt packade celler, fungera av som är att avskilja hjärnan från det cirkulations- systemet. För att en drog som ner platsen för hjärntumoren i terapeutisk koncentration, behöver det att tränga igenom denna barriär.

Epirubicin är en potent antigliobastomadrog som är effektivare än temozolomiden, den kliniska medicinen för strömmen, men den tränger igenom dåligt till och med blod-hjärnan barriären. För att att förbättra leveransen av epirubicinen de utstuderade forskarna verkställa av att dekorera epirubicin-innehållande micelles med cykliska (cRGD) peptides Arg-Gly-Asp. Sistnämnden är biomolecules som blandas in i cell-tillbehöret mekanism som gäller integrins - receptors inbäddade i cellmembran. CRGDmolekylarna uppsätta som mål så-kallade integrins ανβ3 och ανβ5 som frambrings i GBM-celler och dess kärl- system; molekylär erkännande mellan cRGD och integrinsblytaket som förbättrar genomträngning.

En genomträngningsstudie på dencell- avslöjda cRGD-dekorera-epirubicin-laddade micelles för gliomaen spheroiden tränger igenom in vitro in i spheroidsna i högre antal jämför djupt till micelles utan cRGD. Att avbilda för Bioluminescence av möss som injicerades med dedekorerade micellesna visade också, att in - vivo, terapin ledde till den effektiva dämpningen av tillväxten av orthotopic GBM. Givet, att kliniska försök är redan kommande för untreated epirubicinmicelles, avslutade forskarna att ”den rättframa ändringen av deras ytbehandlar med cRGDpeptiden kunde potentiellt fördjupa deras kliniska applikation som en effektiv terapi för hjärntumor.”,

Källa: http://www.city.kawasaki.jp/en/

Advertisement