Grejermisdiagnosis av astma i primär omsorg

Thought LeadersDr. Duncan KeeleyGeneral PractitionerGP in Oxfordshire

En intervju med Dr. Duncan Keeley, General Praktiker, förade vid April Cashin-Garbutt, AstmaUKS för MODERN (Cantab) efter händelse för diagnostik: Nya samarbetstillfällen att möta den 21st Århundrade utmaningen av framkallning av exakt astmadiagnostik bearbetar.

Är Vad de huvudsakliga problemen i astmadiagnos i primär omsorg i UKEN?

Det finns tre sorter av problemet - fast vi inte har några pålitliga kvantitativa data som vet hur vanligt de är.

Firstly finns det ibland en fördröjning i danande per astmadiagnos i folk som har astma - denna är mindre allmänning än i förflutnan, men den som är stilla, händer.

Kreditera: Avbilda Pekar Fr/Shutterstock.com

Secondly kan folket ges en astmadiagnos, när de inte har astma - de mest gemensam att utfärda att vara i barn under fem med enkelt virus- tillhörande rosslar.

Thirdly ges en astmadiagnos, när det finns ett allvarligare bakomliggande problem liksom cystic fibrosis i barn eller hjärtsjukdom i vuxen människa.

Är Hur mycket bekant om graden av misdiagnosis av astma i Kanada?

En ny granskning av vuxen människa med en astmadiagnos i Kanada grundar det - thirden av de tålmodig, som tog del i granskningen, var kompetent att stoppa behandling utan recurrence av deras tecken.

Det är viktigt though att minnas att astma är en villkora som ibland beslut eller blir dormant för verkliga tidsperioder, så det är möjligheten att några av dessa folk hade astma på ett tidigare att peka i tid.

Det är också möjligheten som bemannar vem tvivlade dem stillar huruvida hade astmastyrka att ha varit mer rimlig att ta del i granskningen.

Är Vad de motsatt följderna av misdiagnosis?

Den beror på vad problemet är, men det kan finnas fördröjningen i att ge effektiv astmabehandling eller bruk av astmabehandlingar i folk som inte behöver dem med följande förloradt av resurser och onödiga biverkningar - eller försenar i upptäckten och behandlingen av mer allvarligt problem

Är du funderare ska det möjligheten som framkallar ett definitivt, testar för astma i den near framtiden?

Jag vet inte. Om det fanns ett enkelt pålitligt, och som man har råd med non-invasive testar för astma, som skulle, är underbara - om speciellt det testar var användbar för att vägleda eller individualizing av behandlingval.

Det finns ett ha som huvudämneforskningförsök att finna en sådan testa, men Jag funderare oss har inte en ännu, och I-funderare, att astma ska troligen, återstår en klinisk diagnos - var att ta för historia, undersökning och understött testar är allt - viktigt.

Vilka behov att göras för att förbättra utbildning runt om astma?

Danande som en diagnos av astma gäller att ta en bra grundlig historia och att undersöka personen och mycket huvudsakligen efter personen med tiden och att bedöma svar till några behandlingar, som startas.

Detta behöver att stöttas av upprepat mål testar av att begränsa av flygbolagen vid maximala flödesmätningar, eller spirometryen, även om det är svårt att göra dessa, testar i småbarn.

Det är mycket viktigt Att Utbilda i hur man gör detta och i de alternativa diagnoserna för att betrakta i folk med hosta eller breathlessness i studenten som utbildning av manipulerar och sjuksköterskor.

Men saker får ibland felande i grundläggande utbildning - programmet för både manipulerar, och sjuksköterskor är mycket fullsatt - och vård- professionell kan behöva deras uppfriskande kunskap och expertis, så postgraduate utbildning är också viktig - liksom insatsen för Akademin för Primär Omsorg för strömmen den Respiratoriska av det Respiratoriska Samhället UK för Primär Omsorg i anslutning med Cogora.  

Bra pågående vård- yrkesmässig utbildning kostar pengar - och denna är en annan appell på knappa resurser. Idén, att alla som du behöver är testaresultaten som gör en diagnos är nästan alltid fla - och tänkande är hitåt en allmänning resonerar för diagnostiska fel i medicin.

Hur kan organisationen av omsorg för astma förbättras?

Vad är nödvändig, är för välutbildade vård- professionell - manipulerar och vårdar - som har tiden att ge folk för att komma till en korrekt diagnos. Detta gäller också försiktigt följer upp, och den är mycket som är bättre för där att vara kontinuitet av omsorg med de samma vård- professionelna som med tiden ser personen.

Utmärkta kliniska rekord är livsviktiga, sedan kontinuitet av omsorg inte är alltid möjligheten. Arbete i primär omsorg företa sig ofta under betydliga tidtvång, och bättre resurser behövs i primär omsorg att låta vård- professionell tiden som de behöver att göra ett bra jobb.

Astma, och misstänkt astma, är för vanligt för att astma ska vara en diagnostiserad villkora, och klarat av av specialisten servar - fast det är mycket viktigt för att primär omsorg ska ha ömt ställe att ta fram till specialister i fall av tvivel eller svårigheten, och att veta när folket bör ses.  

Det finns spännande utvecklingar i enkel mobil ringer också baserade apparater och apps för hjälp, i diagnostisering och att övervaka av astma.

Vad är mer ytterligare forskning nödvändig?

Vi behöver att forska nytt, och bättre diagnostik testar, men också, hur man använder testar, har vi redan.  Maximal flödesmätning för Följetong - ett mycket enkelt och värdesak långt av att söka efter variabelflygbolagblockering, under-forskas, därför att den har varit omkring för så long.  

Vetenskapen av, hur bäst till den existerande sammanslutningen testar - och genomförandevetenskapen av hur man översätter kunskap om diagnos in i bra kliniskt övar under-forskas också.

Gör Vad dig funderare som framtiden rymmer för astmadiagnostik?

Den Kinesiska ledare Zhou Enlai sade en gång att framtiden är hård att förutsäga. Jag hoppas att vi ska ser att utvecklingen av nytt och bättre testar för non-invasive astma - idealt testar baserat på upphetsas markörer, i utandats, luftar, är det pålitlig och tillräckligt billig att sättas in i rutinmässigt bruk. Men I-funderare, som behovet för bra kliniskt övar i applikationen och tolkningen av, testar är rimlig att återstå viktig.

Var kan avläsare finna mer information?

On-line resurser är lättast, men omsorg är nödvändig att använda en pålitlig källa av information: Patient.co.uk och Astma UK är bra förlägger till starten - men att se ett vård- yrkesmässigt är bäst.

Om Dr. Duncan Keeley

Dr Duncan Keeley är en GP i Oxfordshire. Han utbildade i Cambridge och på det London Sjukhuset, innan han företa sig sjukhusarbete för 10 år i UKEN och i Zimbabwe - främst i paediatrics - för passande en GP.

Han har en longstanding specialintresse i astma och respiratoriska problem.  Han är ExekutivkommittéPolitik som är Bly- för det Respiratoriska Samhället för Primär Omsorg (UK).

Advertisement