Forskare använder magnetisk hjärnstimulans för att lätta ångest

Det är möjligheten som unlearn skräck. Och detta fungerar även bättre, när en specifik region av hjärnan föregående har stimulerats magnetiskt. Detta har visats av forskare från det Würzburg UniversitetarSjukhuset i en ny studie.

Nästan en i sju Germans lider från en ångestoordning. Några görar panikslagen på att stiga ombord ett flygplan, finner andra det som är omöjligt att skriva in ett rum med en spindel på väggen, och igen föredrar andra trappuppgången över hissen - även att få till tionde däcka - därför att rida i hissar höjer deras hjärta klassar.

Vad låter lika roliga anekdoter, är ofta debilitating för lidande person. Ibland kan deras ångest påverka dem till en peka att de är oförmögna att följa en dagligen rutinmässig det normala. Men hjälp är tillgänglig: ”Är Kognitiv beteende- terapi ett utmärkt behandlingalternativ,” något att sägaProfessorn Martin J. Herrmann, en psykolog på Centrera av Mental hälsa av det Würzburg UniversitetarSjukhuset. Detta bildar av för blottaångest för terapi avsiktligt tålmodig till lägena dem känselförnimmelsen som by hotas - under den psykologiska övervakningen för individen av ett sakkunnigt.

Hjärnstimulansen förbättrar svar

Emellertid har strömstudier visat att denna typ av ingripande inte gynnar alla personer i jämlike mäter. Detta är därför Herrmann och forskare från Avdelningen av Klinisk Psykologi av Universitetar av Würzburg har sökt efter väg att förbättra tålmodinas svar till kognitiv beteende- terapi - genom att använda denkallade transcranial magnetiska stimulansen. I faktum verkställer en realitet fanns på studiedeltagarna som behandlas med denna metod.

”Visste Vi från föregående studier, att en specifik region i den frontal loben av människahjärnan är viktig för unlearning ångest,” Martin som J. Herrmann förklarar arbetet av de Würzburg forskarna. Han går på till något att säga som initiala studier har visat att stimulering magnetiskt av denna hjärnregion kan förbättra effektiviteten av unlearning ångestsvar i laboratoriumet. I dess för en tid sedan publicerade studie utforskade laget huruvida detta fungerar också för behandling av en skräck av höjder.

Studien

Till detta avsluta, 39 deltagare med en uttalad skräck av höjder togs till att förvirra höjder under två perioder - emellertid inte i verkliga livet men att använda virtuell verklighet. Den betyder inte att miljön inte är verklig: ”Folket faktisk skräck för känselförnimmelse också i en virtuell verklighet - även om de vet att de inte är egentligen i ett farligt läge,” förklarar Herrmann.

Forskarna stimulerade den frontal loben av några av ångesttålmodina för omkring 20 noterar, innan de skrev in den faktiska världen; den annan gruppen administrerades endast en pseudostimulans. Resultatet: ”Visar rönet, att alla deltagare gynnar betydligt från terapin i virtuell verklighet och realiteten verkställer av ingripandet är stilla klart synligt även efter tre månader,” Herrmann förklarar. Och vad är mer: Genom att stimulera den frontal loben, accelereras terapisvaret.

Därefter önskar forskarna till studien, huruvida som denna metod är också passande till fest, annan bildar av ångest, genom att föra en mer ytterligare virtuell verklighetterapistudie för arachnophobic tålmodig.

Källa: https://www.uni-wuerzburg.de/en/sonstiges/meldungen/detail/news/mit-magnetfeldern-gegen-die-angst/

Advertisement