Information om Anförande grundar för att vara distrahera för äldre chaufförer

”Kontrollera system--gilla navigeringsystemet i en bil--vid uttrycka är mycket lämpligt. Emellertid måste man fråga ifrågasätta av hur man planlägger uttrycka kontrollerar. När kognitivt kontrollera lekar en avgörande roll,” något att säga Vera Demberg, professor av datavetenskap och computational språkvetenskap på den Saarland Universitetar, Speciellt vi behandlar två uppgifter samtidigt. Bland forskare ”kognitivt kontrollera” betecknar kapaciteten av en person att anpassa informationsatt bearbeta och uppförande från ögonblick till ögonblicket till det respektive läget.

”För körning, måste vi därför att utforska vad de olika uppgifterna är, och hur uttrycka kontrollera behov att planläggas för inte till förhöjning riskera av olyckor, även för äldre chaufförer,” förklarar Vera Demberg. Inom ramen av den Kollaborativa Forskningen Centrera SFB 1102 ”InformationsTäthet, och den Språkliga Kodningen,” datorforskare, samman med Jutta Kray, en psykologiprofessor på den Saarland Universitetar såväl som Katja Häuser som är utstuderad, hur pensionärer reagerar till det invecklade språket, befaller stundkörning. ”Bearbeta med maskin språket är inte ganska samma som människaspråk. Utformningar och syntactic strukturerar som är lätta för systemet kan vara svåra för människor,” något att säga Demberg.

Att testa denna, dömer tog forskarna som fungeras med, den verkade förtrogen vän först, men därefter en överraska vänd. Deltagarna gavs dessa såväl som enkla meddelanden som lektes till och med högtalare och därefter, måste att signalera med ett ja, eller inget svar döma var huruvida språkvetenskapligt korrekt och gjord avkänning. Samtidigt måste de att köra längs en gata i en körande simulator. Här visades de lodlinje som två färgades bommar för, en av som kontrollerades av datoren. Uppgiften var att kontrollera understödja bommar för genom att använda styrningen rullar, sådan att distansera mellan tvåna återstod så liten som möjlighet.

Testagruppen bestod av 36 pensionärer, halvan av som var kvinnlig, med en genomsnittsålder av 72. Kontrolleragruppen bestod av 34 folk med en genomsnittsålder av 23. I en vetenskaplig artikel avslutar författarna: ”Fördriva de mer unga deltagarna visade stabilt uppförande med både enkla och mer komplex meddelanden, pensionärer riktade deras fulla uppmärksamhet till att lösa de språkliga inkonsekvenserna och försummade kontrollera av medlet.”, Detta verkställer var bestämt för pensionärer med lågt kognitivt kontrollerar fri. På den Motoriska Showen för Landskampen (IAA) i Frankfurt söker efter forskarna nu branschpartners för att göra bruk av dessa resultat i de motsvarande systemen, för att undvika invecklade utformningar i uttrycka-kontrollerade system. Vera Demberg pekar också ut att dessa rön är inte endast viktigt för körning. ”Behöver Vi också att ta dem in i konto, när framkalla system, som betyds för att hjälpa pensionärer med hushållet, tasks,” förklarar den Saarland Universitetarprofessorn.

De ska framlägger deras resultat på den Motoriska Showen för Landskampen (IAA) i Frankfurt - förmiddag - som var huvudsaklig från 14th till 24th September (på det Saarland stativ, Hall 4,0, Stativ A26).

Källa: http://www.uni-saarland.de/

Advertisement