BC introducerar Plattformar den nya resursen som möjliggör inbyggd analytics av genomic och kliniska data

BC Plattformar, en världsledare i genomic dataledning och analyslösningar, meddelar i dag att hon har lanserat BC|RQUEST en unik resurs som möjliggör inbyggd analytics av genomic och kliniska data. BC|RQUEST gör lättare att bläddra och analytics av genomic och kliniska data, som har samlats över biobanks, och rationaliserar samarbete mellan biobanks och den farmaceutiska branschen. Microsoft ska ger molninfrastrukturen för att indexera och att ta fram informationen globalt och säkert till och med Microsoft den Azure molnplattformen.

BC|Ska RQUEST används av medlemmar av den Öppna Alliansen för BiobankForskningFörbättringen som (OBREA) BC bildas av Plattformar för att förbinda biobanks, teknologienablers, forskare och bransch.  Biobanks som sammanfogar på detta initialt, arrangerar gradvis är geografiskt olika, från Estland, Mexico, Finland, Polen, Förenta staterna och UKEN som föreställer mer än 2 miljon folk. BC Plattform är vision att bygga världens den ledande analyticsresursen för sjukvård, och bransch vid 2020 och att ge tar fram till olika genomic och kliniska data från biobanks som består av mer än 5 miljon folk.

Vid deltagande i en global forskning knyta kontakt, biobanks på burk förhöjning synligheten, och nytto- av deras tar prov och data som är understödjes deras sustainability. Forskare i sin tur, kan utnyttja de kollektiva tillgångarna och mångfalden av globala biobanks för att upptäcka potentiella genombrott. Tålmodig avskildhet skyddas, sedan tålmodiga data för individnivå inte är utsatta.

Tero Silvola, VD av BC Plattformar, kommenterade:

Genomic data är ökänt svåra mot efterkrav, harmoniserar och integrerar med phenotypic data på ett globalt fjäll. Till Och Med denna insats gör vi det möjligheten för att forskare ska ta fram omgående de kombinerade datatillgångarna av ett globalt knyter kontakt av biobanks, besparing dem tiden och uppta som omkostnad involverat, i att lokalisera som är passande, tar prov, och att harmonisera multipelkällor av data. I tillägg till och med deltagande i knyta kontakt kan biobanks stötta deras funktioner, och förbättringar såväl som att erfara ett bäst övar att närma sig till ledning och att dela för data.

Dr Tõnu Esko, PhD, Kanslirådet av Forskning, Estländsk  Biobank, den Estländsk a Genom Centrerar, på Universitetar av Tartu som kommenteras på samarbetet:

Vi glädjas för att vara delen av detta spännande knyter kontakt. Estland var amongst första som använder biomarkers som riktigt kombinerades med medicinsk historia och information om livsstil i studien av allmänningsjukdomar och drag på ett medborgarefjäll. Våra data erhålls från många inklusive registreringar för olika databaser, medborgarebiobanken och elektroniska vård- rekord för lokalsjukhus. Detta samarbete med ska Plattformar hjälper oss sammanfogning och organiserar BC våra data i en formatera som ska gör det användbart för andra, liksom bransch, för utvecklingen av nya droger.

Den Geralyn Mjölnaren, Direktören, Microsoft Genomics, sade:

Som del av OBREA behas vi för att ge Microsoft globala räckvidd och för att fördunkla beräknande infrastruktur för analys av massiva belopp av verklig världdata för att frambringa inblickar in i mekanismen av sjukdom- och möjlighetbehandlingar. Vi tror starkt att kombinationen av genomics och ska teknologi omformar helheten av sjukvård och vetenskaperna om olika organismers beskaffenhetarbetet övar. Denna är en ha som huvudämne kliver in mot understödja precisionmedicin.

Källa: http://www.bcplatforms.com/news/bc-platforms-launches-unique-global-genomics-clinical-data-analytics-resource/