Tålmodig vård- försäkringsgivarear utmanar Iowa privatiserade Medicaid

Iowa är en av 38 påstår att radically ändrande det kör långt Medicaid över de förgångna få åren. Det statliga rörda omkring 600.000 folket på regeringen kör vård- program in i omsorg som klaras av av för-vinst försäkringsbolag.

Idén är att privatägt företag skulle räddning de statliga pengarna, men det har varit en stenig övergång i Iowa, speciellt för folk lika Neal Siegel.

Siegel är en av sex handikappade personer Iowans som stämm det statligt och att förege att Medicaid klarade av omsorg, som den är bekant, berövar tusentals Iowans med handikapp rakt till direkt säkert i deras hem.

Medicaid servefolk med handikapp, låg-inkomst folk och folk i vårdhem. En kombination av federala och statliga fonder betalar för den. Den täcker 74 miljon folk över landet dessa dagar, om halva av som var i Medicaid klarade av omsorg.

Siegel en tidigare finansiell konsulent, var i enkörning cykelkrasch fyra år, sedan som det lämnade honom med en sträng hjärnskada. Han använder en rullstol och kan knappt tala.

”Skulle Jag antagligen satta Neal på omkring 98 procent kognitivt [medvetenheten] av vad går på runt om honom, men tyvärr [han är], inte kompetent att artikulera den,”, sade Siegels flickvän, Beth Wargo. ”Så är det fångad insida som ditt eget förkroppsligar.”,

Efter olyckan Siegel som är kvalificerad för Medicaid. Han bodde i en rehabilitering centrerar för en stund och rättegången som sparades i U.S.-Tingsrätt i Juni, något att säga som han var offer av missbruk- och försummelsestunder som där bor.

Honom Slutligen rört hem med Wargo, var han är totalt reliant på caregivers att hjälpa honom med alla aktiviteter av dagligt liv.

Därefter i fjol, sade Wargo, fick de en märka i posta från AmeriHealth Caritas, företaget som klarar av hans omsorg. Siegels budget för hemhjälp hade huggits av 50 procent, sade Wargo. Siegels vänder mot tänt upp som omtalade Wargo rättegången, och han klarade av till något att säga, ”, Oh yeah,”, när hon nämnde hur lyckligt de var att de kunde vara delen av den.

Den Cyndy Mjölnaren är den lagliga direktören med HandikappRätter Iowa, stödgruppen som spearheaded rättegången.

”Är systemet den för stressade rätten nu med långt det klaras av, och det är inte sunt för individer med kroniskt, eller allvarliga handikapp,”, sade Mjölnaren.

Enligt rättegången fordrade företaget att att spendera på Siegels fall klipptes, därför att den hade överskridit en begränsauppsättning i statlig politik. En talesman för AmeriHealth Caritas sade att företaget inte kunde kommentera på pågående prosess. Det statligt har frågat för att rättegången tappas.

Förutom passa manipulerar klagomål om Medicaid från sjukhus, och tålmodig har broddat i Iowa.

Iowa Avdelning av Människan Servar DirektörJerry den Foxhoven försvarade flyttningen den hela Medicaid befolkningen till klarad av omsorg. Han sade att mer ska skattebetalaredollar sparas under privat ledning.

Men han sade att hans byrå är villig att göra ändringar, speciellt för folk lika Neal med allvarliga handikapp.

Är Allt alltid på bordlägga. Vi ser alltid allt till något att säga, ”Hur gör vi den bäst serven folket som vi är prövas till serven och är de bäst marskalkarna av skattebetalaredollar? ”” Sade Foxhoven.

För deras del avtalar de tre företagen med i Iowa sade i meddelanden som de första 18 månaderna av Medicaid klarade av omsorg har varit lyckade. Men de har sagt också till delstatstjänstemän att ersättningen klassar baserades på djupt defekt kostar bedömningar förutsatt att till dem, för projektera började.

De förhandlar nu för att få miljoner av dollar mer i statlig finansiering.

Var Så är besparingarna? Så långt, har inget statligt faktiskt gjort ett omfattande granskar av huruvida räddningMedicaid för privatägt företag faktiskt dollar, sade den Kelly Whiteneren, en förbunden professor med den Georgetown Universitetar som klarade av studier att bry sig.

”Dig egentligen behov att vara kompetent att se, är skulle du total- besparingpengar, eller inte, och, om du spenderar mindre pengar, är du som dämpar, servar som är nödvändig? Eller är du som finner egentligen effektivitet och levererar endast omsorg som familjer behöver egentligen?”, said Whitener.

För ögonblicket ifrågasätter de har inte definitiva svar.

Under Tiden måste Iowa att balansera dess bokar. Republikanen Gov. Kim Reynolds måste klapp mer än $260 miljoner av tillståndet att reservera fonden detta år, och representanter förväntar att det nästa ska årets budget är även mer tuff att förhandla. Den Medicaid finansieringen är rimlig att fortsätta för att vara en stor del av diskussionen.

Denna berättelse är delen av ett anmäla partnerskap med NPR, Radiosände Iowa Allmänhet och Kaiser Vård- Nyheterna.


Kaiser Vård- NyheternaDenna artikel trycktes om från khn.org med tillåtelse från det Henry J. Kaiser Familj Fundamentet. Kaiser är Vård- Nyheterna, en editorially oberoende nyhetstjänst, ett program av det Kaiser FamiljFundamentet, en nonpartisan organisation för sjukvårdpolitikforskning som är unaffiliated med Kaiser Permanente.

Advertisement