Forskare identifierar ny typ av sockersjuka som orsakas av mutation för gen RFX6

Ny typ av sockersjuka som orsakas av en genetisk mutation

Vetenskaplig forskning på ULBEN Centrerar för Sockersjuka Forskar och Erasmus-Sjukhuset av ULB-blytaket till IDet av en ny typ av sockersjuka som orsakas av en mutation i genen RFX6.

Forskare från ULBEN Centrerar för Sockersjuka Forskar, och Erasmus-Sjukhuset av ULBEN, samman med kollegor på Universitetar av Exeter (UK), Universitetar av Helsingfors (Finland) och den Kyoto Universitetar (Japan), har identifierat en ny typ av sockersjuka som orsakas av en mutation i genen RFX6.

Individer som bär mutationen RFX6, har en kickprobability av framkallande sockersjuka: den kan starta tidig sort, för åldern av 20 år och vid åldern av 50 år 80% har framkallat sjukdomen. Den överförs från föräldrar till barn och kan påverka många utvecklingar i den samma familjen. Sockersjuka RFX6 kräver ofta insulinbehandling, därför att tålmodig har förminskat insulinsecretion av bukspottkörteln. Dr Miriam Cnop, Professor på ULBEN Centrerar för Sockersjuka Forskar och Erasmus-Sjukhuset som identifieras i dessa tålmodig en förminskande produktion av hormonGIPEN som stimulerar insulinsecretion. HormonGIPEN produceras av inälvan, når du har ätit och är en viktig regulator av insulinsecretionen. Sockersjuka RFX6 är den första typen av sockersjuka som upptäcks för att förbindas till den låga GIP-produktionen. IDet av denna nya sjukdommekanism föreslår att GIP-motsvarigheter (förgiftar dvs. med en strukturera som är liknande till GIP) kan ge ett nytt behandlingalternativ för tålmodig med sockersjuka RFX6. Dessa nya observationer betonar behovet att identifiera närmare detalj bildar av sockersjuka för att ge personifierad terapi till tålmodig.

Källa: http://www.ulb.ac.be/

Advertisement