Forskare identifierar gener som är avgörande för utfrågning

Fifty-two föregående unidentified gener, som är kritiska för utfrågning, har funnits, genom att testa över 3.000 musgener. De ska nyligen upptäckta generna ger inblickar in i orsakar av utfrågningförlust hos människor, något att sägaforskare från Medicinsk forskningRådet (MRC) Harwell, som ledde analysen av den LandskampMusPhenotyping Konsortiet (IMPC).

Studien som publicerades i NaturKommunikationer, testade 3.006 anstränger av ”knackning-ut” möss för tecken av utfrågningförlust. ”Har Knackning-ut” möss en inactivated gen från deras genom, som hjälper forskare att avtäcka fungerar av den gen. IMPC-syftena att frambringa ”en knackning-ut” mus för varje gen i musgenom.

Utfrågningingångarna av knackning-utmössna bedömdes med resningvolymer av solitt på fem nedsatt olika frekvenser - möss var ansedd utfrågning - om de inte kunde höra att det tystare låter för två eller mer frekvenser.

De identifierade 67 gener som var tillhörande med utfrågningförlust, som 52 inte hade föregående anknutits av med utfrågningförlust. Generna identifierade omväxlande i hur de påverkade utfrågning - verkställer spännt från milt till sträng utfrågningförlust eller resulterat i svårigheter på lägre eller högre frekvenser.

Knackning-utmössna som testas så långt i denna studie som föreställs endast omkring 15% av musgener, så forskarna som, bedömningen, som, om den hela genom söks där ska, är åtminstone 450 gener som krävs för utfrågning, fungerar.

Hos människor finns det över 400 genetiska syndrom som inkluderar en del- utfrågningförlust, however mest av för utfrågningförlust för gener de bakomliggande syndromen är för närvarande okända.

Den ProfessorSteve Bruntet, den höga författare på det pappers- och Direktören av MRC Harwell, sade: ”Huvudsakligen, visar stort nummer av utfrågningförlustgener som identifieras i denna studie, att det finns många mer gener som är involverade i dövhet i mus- och människagenom, än oss hade föregående realiserat.

”Identifierar Vårt rön 52 gener som föregående inte har känts igen som vara kritiska för utfrågning. Dessa ger förhöjning vår kunskap av de många generna och molekylära mekanismen som krävs för utfrågning, och också, en sätta upp på slutlistan av nya gener för att utforska för att upptäcka den genetiska basen av många syndrom för människautfrågningförlust. När du Testar dessa gener i folk med utfrågningförlust kan hjälpa att förbättra diagnos och att råda av tålmodig.

”Kliver det nästa ska är att bestämma rollen som varje av proteinerna kodade av dessa gener har inom det hörsel- systemet. mer Ytterligare utredning av dessa utfrågningförlustmusen modellerar ska förhöjningöverenskommelse av hur det hörsel- systemet framkallar, underhålls, och det patologiskt bearbetar involverat med dess nedgång. I synnerhet behöver vi att upprätta huruvida generna får effekt på bekant utfrågningförlustbanor eller om de blandar in nytt, bearbetar i det hörsel- systemet. Ett mer långtids gynnar som kunde uppstå från att studera dessa modellerar styrka är IDet av kritiskt cell- fungerar, som kan därefter vara uppsätta som mål för terapier.”,

Bunken för Dr Michael, från MRC Harwell och den första författare på det pappers-, sade: ”Har Musgenetik lekt en viktig roll i vår överenskommelse av utvecklingen och fungera av det däggdjurs- hörsel- systemet. Vi förutser denna listar av ska utfrågningförlustgener växer hugely över de kommande åren, som den LandskampMusPhenotyping Konsortiet fortsätter för att avskärma nya mutants.”,

Källa: https://www.mrc.ac.uk/news/browse/genes-critical-for-hearing-identified/

Advertisement