Studien dokumenterar genmutation som orsakar av cancer bildar i levern

Det finns inte någon effektiv behandling för cancern bildar funnit i levern som kallas fibrolamellar hepatocellular carcinoma, som finnas främst bland barn och ungdomar. Funktionen av tumoren är den tillgängliga enda behandlingen, men efter fem år är mindre än 40 procent av tålmodina vid liv. Därför är den livsviktig att upprätta orsaka av denna bildar av cancer.

I en studie som publiceras i det ledande vetenskapligt, föra journal över Gastroenterologyforskare från Universitetar av Köpenhamnen har via testar på visade möss att koppla ihop av de två generna till och med en mutation orsakar en cancertumor för att framkalla i levern. Forskarna har sett till att den genetiska sammansättningen av mutationen i mössna är identisk med mutationen som finnas i människatålmodig. Detta gör forskarna att avsluta att blytaket för genmutationen också till cancer hos människor.

”Är Vi nu kompetent att dokumentera att denna mutation är orsaka av denna bildar av cancer. Vi misstänkte mutationen, men det är den första tiden som det har dokumenterats att det i faktum orsakar sjukdomen. Detta gör det ett tydligt att uppsätta som mål för framtida behandling”, något att säga författare av studien, den Förbundna Professorn Morten Frödin från den Biotech Forskningen, & Innovation Centrerar, BRIC.

Forskarna hade misstänkt denna mutation för att vara orsaka av cancer, därför att barn, Amerikandeltagare en koppla ihop av år sedan ordnade DNAEN i henne den egna tumoren, och tumoren av andra tålmodig som lider från detta dödligt, bildar av levercancer. Hon upptäckte att alla tålmodig som lider från sjukdomen hade den samma mutationen i deras DNA.

Hon resultat publicerades i det vetenskapligt förar journal över av reputeVetenskap, och som ett resultat av henne arbete mötte hon med därefter presidenten Barack Obama. Hon inspirerade forskning också laget av Danskaforskare för att undersöka huruvida mutationen i faktum var orsaka av cancer. Att göra så utförde de testar på möss genom att använda en ny metod.

Forskarna har använt den revolutionära teknologin CRISPR/Cas9 som gör det möjlighet ”för att redigera” vårt genetiska materiellt. De har producerat reagents CRISPR/Cas9, som skulle provocerar exakt den önskade fusionen av de två generna. Reagentsna injicerades in i mössnas svanar och transporterades därefter via bloodstreamen till levern. I levern skapade de en identisk mutation med människamutationen som upptäcktes föregående av Amerikanforskare.

Därefter var forskarna kompetent att avsluta, att 12 eller de 15 mössna framkallade den förväntade typen av en tumor i levern, stunder som inga av 11na kontrollerar möss gjorde. Enligt forskarna innehåller resultatet nästan inget ”stojar”, som kan annars förklara utvecklingen av cancer.

”Var mössna som vi använde, ”wild möss”, i en vetenskaplig avkänning, som i praktiken hjälpmedel att de var fullständigt det normala. I andra studieforskare skada avsiktligt mössnas lever för att imitera en leversjukdom som finnas bland människatålmodig, eller blottan som de till flera olika bildar av mutationar, som kan orsaka cancer. Detta var inte nödvändigt här. På grund av vår genetiska design som baseras på CRISPR/Cas9-technology är vi, bestämda att det huvudsakligt dela upp i faktorer som kan förklara cancern är fusionen av de två generna, AssistentProfessor från BRIC, och co-författare av studien Francesco Niola förklarar.

Nu har platsen varit fastställd för utvecklingen av droger mot fusiongenen som en behandling för denna bildar av cancer. Forskarna har en klar strategi för hur denna kan realiseras. De har redan börjat att samarbeta med ett stort farmaceutiskt företag.

Källa: http://healthsciences.ku.dk/news/2017/10/cause-of-cancer-form-in-the-liver-identified/

Advertisement