Hjärnstimulansen är effektiv långt att förbättra uttålighetkapacitet, forskar shows

Forskning vid Universitetar av Kent in i verkställer av hjärnstimulans på idrottsman nen kapacitet har visat att det är ett effektivt långt att förbättra uttålighet.

Rönet förväntas till för- vår överenskommelse av hjärnans roll i uttålighet övar, hur den kan förändra läkarundersökningen begränsar av kapacitet i sunt folk och tillfogar bevisar vidare till debatten på bruket av lagliga metoder att förhöja kapacitet i konkurrens.

Forskningen, som förades av Dr Lex Mauger, och kollegor på Kents Skolar av Sport och Övar Vetenskaper (SSES), uppsättningen ut som utforskar, hur uttålighet begränsar, är en materia för vara besvärad såväl som förkroppsliga.

Genom att testa cykla tid att task fel (TTF) i en grupp av 12 aktivdeltagare i enkontrollerad studie, upptäckte Dr Mauger att det stimulering av hjärnan, genom att passera en transcranial mild elektrisk ström (rikta strömstimulansen eller tDCS) över skalpera för att stimulera den ökade aktiviteten av området som var tillhörande med muskelcontraction. Denna minskade föreställning av försök och ökande längden av tiddeltagare kunde cykla för.

Laget förklarade detta är, därför att öva klädde med filt mindre effortful efter stimulans. tDCS har varit van vid förhöjer uttålighetkapacitet, men, hur den uppnådde detta var föregående okänd och, denna studie har hjälpt att identifiera mekanismen.

Källa: https://www.kent.ac.uk/news/science/15403/brain-stimulation-can-improve-athletic-performance

Advertisement