Hyllningssången lindrar upp på högvärdiga vandringar efter statlig scrutiny

För HyllningssångBlått för Försäkring som planerade jätte- Argt instämmdes för att förminska två, högvärdiga förhöjningar för 2018 efter Kalifornien regulatorer ifrågasatte företagets logisk grund för att lyfta klassar by så mycket, som den hade initialt föreslaget.

Skala-baksidaen klassar vandringar, i individen och liten-arbetsgivaren marknadsför, ska förminska premiums vid $114 miljoner, sade delstatstjänstemän.

Den Kalifornien Avdelningen av Managed Sjukvården utmanade Hyllningssång bedömningar för den framtida läkarundersökningen kostar, i synnerhet uppta som omkostnad dess förutsägelse av ett 30 procent hopp i apotek för individen marknadsför - de nästan dubbla bedömningarna av två andra stora försäkringsgivarear och ut ur fodrar med branschtrender nationellt.

Som ett resultat av avdelningens ingripande nation rakade understödja-största vård- försäkringsgivare 3 procentenhetar av dess 2018 klassar förhöjning för individer och familjer, stillbild som lämnar en vandring av 37,3 procent. Den förhöjning är dethögst - efter den Molina Sjukvården - bland de 11 försäkringsgivarearna som säljer i det Dolda Kalifornien utbytet. Hyllningssången klippte också dess klassar vandring på lilla affärer vid mer än halvt, till 2,5 procent.

De mindre högvärdiga vandringarna förväntas till räddningindivider om $21 miljoner och kunder för liten affär en beräknad $93 miljon.

Kaliforniens kan två försäkringregulatorer, Avdelningen av Managed Sjukvården och en vald försäkringcommissioner, pressa företag för att förminska deras klassar, men neither har myndigheten till kvarteret att klassa vandringar.

Shelley Rouillard, direktör av den klarade av omsorgbyrån, sade hon avdelningen undersöker mycket noggrant försiktigt klassar arkiveringar för att se till att ”konsumenter är hälerit värderar för deras högvärdiga dollar. … Granskar Rate är ett viktigt konsumentskydd, och håll planerar ansvarigt för att försvara deras klassar förhöjningar.”,

Hyllningssången reagerade inte omgående till en förfrågan för kommentar.

Regulatorer sade att det under deras granskar av Hyllningssång liten-grupp klassar, företaget uppdaterade dess projektion för den medicinska utgifter, som resulterade i en lägre högvärdig förhöjning än ursprungligen föreslagen.

För individen marknadsföra, regulatorer på det klarade av grävde djupare för omsorg avdelningen in i Hyllningssång prognos för receptdrogbruk och utgifter. ”Är Denna en mycket högre apotektrend, än vi har sett med andra bärare, och vi ska tillräcklig dokumentation för behov för att betrakta den rimlig,” dem skrev till Hyllningssången.

Som svar på tillståndet ifrågasätter, Hyllningssången fällde ned dess bedömning av löneförhöjningen i apotek kostar vid 7 procentenhetar, till 23 procent. Det ledde, i del, till förminskande klassar förhöjning.

Gilla alla Kalifornien försäkringsgivarear, Hyllningssång hade frågats av delstatstjänstemän att sända två klassar arkiveringar för individen marknadsför. Den lägre uppsättningen av klassar förmodat att den skulle Trumfadministrationen fortsätter för att betala så-kallat kosta-att dela subventioner som hjälper låg-inkomst konsumenter med ut-av-fick- kostar. De högre klassar förhöjningar, som delstatstjänstemän som adopteras på Onsdag, antar att den PresidentDonald Trump styrkan gör goda på hans hot för att avsluta de betalningar.

Hyllningssången hade sökt en 35,4 procent förhöjning under det lägre klassar scenariot och en 40,6 procent vandring med en tilläggsavgift som kryssades på för att reflektera möjlighetförlusten av subventioner. Att klassa higher förslag, var den en Hyllningssången förminskande av 3 procentenhetar.

Tillståndets undersökning av Hyllningssången ekade bekymmer som lyfttes av stödgruppKonsumenterna som var Fackliga i en märka till regulatorer på Sept. 7. Gruppen som ifrågasattes, därför Hyllningssång projektioner var så mycket högre, än dess konkurrenter och frågade det statligt för att begära extra dokumentation från företaget.

Dena Mendelsohn, en bemannaadvokat för Konsumenter som var Fackliga i San Francisco, sade att hon välkomnade någon förminskning av klassaförhöjningen. ”Är Vi glada att se att apotektrenden koms med besegrar under klassa granskar processaa. Det är exakt därför vi behöver ett sådan rigoröst klassar granskar processaa,”, sade hon.

Emellertid klassar det 37,3 procent genomsnittet förhöjning från Hyllningssångstillbild ”poserar ett verkligt bekymmer för konsumenter,”, speciellt krediterar de, som inte kvalificerar sig för federal skatt, att hjälplönen för premiums, Mendelsohn sade.

Någon av den uppföljande informationsHyllningssången som sänds till regulatorer om dess drog, kostar är förseglar under. Försäkringsgivaren fordrade den innehöll förtroliga handelhemligheter som skyddas från avslöjande under delstatslag.

Avdelningen av Managed Sjukvården sade att den såg in i huruvida den information kan vara utsläppt publicly.

En Annan försäkringsgivare, L.A. Att bry sig Vård- Planerar, också vänt mot ifrågasätter från den klarade av omsorgavdelningen. I svar planerar det vård- tappade dess föreslaget klassar förhöjning i individen marknadsför vid nästan 9 procentenhetar, till 21,7 procent. Skulle Det frambringar besparingar av $9 miljoner, enligt det statligt.

L.A. Att bry sig berättade regulatorer som det var kompetent att fälla ned dess klassar, når det har fått ny information om beloppet av federala kosta-dela subventioner, det mottar.

Vård- Netto, vars klassar för några, planerar granskades av den Kalifornien Avdelningen av Försäkring ganska, än den klarade av omsorgbyrån, klippte en föreslagen högvärdig förhöjning av 23 procent för individpolitik nästan i halva, till 12,1 procent. Det gav beräknade besparingar av $15,1 miljoner, enligt försäkringavdelningen.

Total- har den Molina Sjukvården det högst att klassa förhöjning för 2018 bland försäkringsgivarear som säljer på det Dolda Kalifornien utbytet, på 44,7 procent. Den Vård- Dalen Planerar kommer in lowest på 9,8 procent.

Blått Skyddar av Kalifornien, den största försäkringsgivaren i det statliga utbytet vid inskrivningen, avverkning in - between på 22,8 procent. HMO-jätten Kaiser Permanente ska laddningen 11,6 procent mer, i genomsnitt, det nästa året. (Kaiser Vård- Nyheterna inte anslutas med Kaiser Permanente.),

Denna berättelse producerades av Kaiser Vård- Nyheterna, som publicerar Kalifornien Healthline, editorially en vilde som var tjänste- av det Kalifornien SjukvårdFundamentet.

Kaiser Vård- NyheternaDenna artikel trycktes om från khn.org med tillåtelse från det Henry J. Kaiser Familj Fundamentet. Kaiser är Vård- Nyheterna, en editorially oberoende nyhetstjänst, ett program av det Kaiser FamiljFundamentet, en nonpartisan organisation för sjukvårdpolitikforskning som är unaffiliated med Kaiser Permanente.

Advertisement