Studie: Många kvinnor följer inte anvisningar för att förhindra havandeskap efter bariatric kirurgi

Många kvinnor följer inte anvisningarna för att förhindra havandeskap för kirurgi för period för 18 månad bariatric en efter, övar Universitetar av Pittsburgh forskare som undersöker denkirurgi preventivmedlet, och befruktningen klassar rapporten.

Studieresultaten publiceras direktanslutet och ska presenteras i det November trycket utfärdar av AmerikanHögskolan av Obstetricians, och den GynekologObstetrics & Gynekologin förar journal över.

AmerikanSamhället för Metabolic & Bariatric Kirurgi rekommenderar att kvinnor undviker befruktningen för att den första år-och-en-halvan efter väga-förlust kirurgin ska optimera sannolikheten av maternal väger stabilitet under foster- tillväxt. Illviljan rekommendationen, fyra procent av studiedeltagare var aktivt pröva att få gravid, och en extra 42 procent anmälde att ha oskyddat samlag under detta på-riskerar posta-kirurgisk timeframe.

”Angår Detta given ny forskning föreslår, att bariatric kirurgiförhöjningar riskera för liten-för-gestational-ålder newborns, preterm leveranser och neonatala intensivvårdenhetserkännandear i de första 18 månaderna efter kirurgi,”, sade den bly- författare Marie Menke, M.D., assistentprofessor av obstetrics, Skolar gynekologin och reproduktiva vetenskaper på Pitts av Medicin och Magee-Womens Sjukhus av UPMC. ”Vår rönviktig som en allmän hälsa utfärdar att den extra scrutinyen för meriter angående preventiv- rådgivning för och efter kirurgi och bestämmelse av preventivmedlet servar för alla reproduktiv-åldrades kvinnor som genomgår bariatric kirurgi.”,

Studien använde data som samlades till och med denbetalade Longitudinal Bedömningen av konsortiet för Bariatric Kirurgi (LABB), som har dess data att koordinera för att centrera på Pitts Institution för forskarutbildning av Allmän hälsa, och inkluderar 10 sjukhusalltigenom U.S.et, ett stort kliniskt centrerar däribland på Magee-Womensen Sjukhuset av UPMC.

Menke och kollegor analyserade data från 710 kvinnaåldrar 18 till 44 med inget bruk av hormonutbytesterapi och ingen historia av klimakterium eller hysterectomyen. Förutom en preoperative bedömning, svarade studiedeltagare årlig posta-arbetare ett reproduktivt frågeformulär, som inklusive ifrågasätter om förflutna-år försök att tänka ut, preventiv- bruk och havandeskap. Studiedeltagare fyllde ut en extra bedömning efter varje havandeskap.

”Lappar den Preventiv- rådgivningen både för och, efter bariatric kirurgi har varit kritisk, av de tvärvetenskapliga behoven av den bariatric tålmodig. Denna studie visar klart att tidig sortbefruktningen klassar och preventivmedlet övar, efter bariatric kirurgi inte har varit ideal,” sade studieco-författare Anita Courcoulas, M.D., M.P.H., F.A.C.S., direktör, minsta invasive bariatric och allmän kirurgi på Magee-Womensen Sjukhuset av UPMC. ”Markerar rönet behovet för mer frekventerar remiss till rådgivningen för det att använda preventivmedelvägledningsalltigenom den processaa bariatric kirurgin.”,

Källa: http://www.upmc.com/media/NewsReleases/2017/Pages/contraception-bariatric-surgery.aspx

Advertisement