Så mycket omsorg som den görar ond: Onödiga bildläsningar, terapi, kirurgi tillfogar endast till tålmodig' ills

Då Annie Dennison diagnostiserades med bröstcancer i fjol, följde hon klart rådgivning från henne det medicinska laget som instämm till hårda behandlingar i hoppet av att kurera henne sjukdomen.

”Skrämmas Du ut ur ditt varar besvärad” efter en diagnos av cancer, sade Dennison, 55, en pensionerad psykolog från det Orange Länet, Calif.

Förutom lumpectomykirurgi genomgick kemoterapi och andra läkarbehandlingar, Dennison sex veckor av dagstidningutstrålningsbehandlingar. Hon instämmde till den långa utstrålningsdieten, sade hon, därför att hon hade ingen idé, fanns det ett annat alternativ.

Medicinsk forskning som publiceras i Newet England, Förar Journal över av Medicin i 2010 - sex år för henne diagnosen - som visas att ett förtätat, jagar tre-veckan utstrålning arbeten precis såväl som den längre dieten. Ett mer sistnämnd år, signerade AmerikanSamhället för UtstrålningsOncology, som skriver medicinska anvisningar, det kortare jagar.

I 2013 gick berättade samhället vidare och specifikt manipulerar för att inte börja utstrålning på kvinnor lika Dennison - vem var över 50, med en liten cancer som hade inte spritt - utan att betrakta den kortare terapin.

”Störer Den till funderare att Jag kan har overtreated,”, sade Dennison. ”Skulle Jag något liknande för att se till att andra kvinnor och manar vet att detta är ett alternativ.”,

Dennisons oncologist, Dr. David Khan av El Segundo, Calif., noterar att det finns gott skäl att ordinera ett längre jagar av utstrålning för några kvinnor.

Khan en klinisk professor för assistent på UCLA, sade att han oroades, som de kortare jagar av utstrålning skulle förhöjning riskera av biverkningar, givet att Dennison hade genomgått kemoterapi som del av henne bröstcancerbehandling. De senaste utstrålningsanvisningarna som utfärdas i 2011, inkluderar inte tålmodig som har haft chemo.

Yet många stilla tålmodig berättas inte om deras val.

En artikel med ensamrättanalys för Kaiser Vård- Nyheterna grundar, att endast 48 procent av valbara bröstcancertålmodig får i dag den kortare dieten, trots merkostnaderna och besvärar av den längre typen.

Analysen avslutades av eviCoresjukvård, en Södra Carolina-Baserad läkarundersökning gynnar ledningföretaget, som analyserade rekord av 4.225 bröstcancertålmodig som behandlades i första halvlek av 2017. Kvinnorna täcktes av flera reklamfilmförsäkringsgivarear. Alla var över ålder 50 med tidigt stadiumsjukdomen.

Datan ”reflekterar hur hårt den är att ändra övar,”, sade Dr. Justin Bekelman, den förbundna professorn av utstrålningsoncology på Universitetar av Pennsylvania Perelman Skolar av Medicin.

En växande antal av tålmodig och manipulerar angå om overtreatmenten, som är våldsam över vårdsystemet, argumenterar Dr. Martin Makary, en professor av kirurgi, och vård- politik på den Johns Hopkins Universitetar Skolar av Medicin i Baltimore.

Från dubblettblod testar till onödiga knäutbyten, miljoner av tålmodig bombarderas med rastreringar, bildläsningar, och behandlingar, som erbjuder litet eller inget, gynnar, sade Makary. Doctors beräknade, att 21 procent av medicinsk vård är onödig, enligt en granskning Makary som publicerades i September i Plos En.

Den Onödiga läkarundersökningen servar kostar vårdsystemet åtminstone $210 miljard om året, enligt en rapport 2009 vid MedborgareAkademin av Medicinen, en rådgivande grupp för prestigefull vetenskap.

De tillvägagångssätt är inte endast dyra. Några klart skadatålmodig.

Overzealous avskärma för cancer av thyroiden, prostatan, bröst och flår, till exempel Övar blytaket många äldre folk som genomgår osannolika behandlingar för att fördjupa deras liv, men, som kan orsaka needless smärtar och, lida, sade Dr. Lisa Schwartz, en professor på det Dartmouth Institutet för Vård- Politik och Kliniskt.

”Är Det precis dåligaomsorg,”, sade Dr. Rebecca Smed-Bindman, en professor på Universitetar av Kalifornien-San Francisco, vars forskning har markerat riskera av utstrålning från onödiga CT-bildläsningar och annat avbilda.

Outdated Behandlingar

Alla valbara bröstcancertålmodig bör erbjudas ett kortare jagar av utstrålning, sade Dr. Benjamin Smed, en förbunden professor av utstrålningsoncology på Cancern för TexasuniversitetetMD Anderson Centrerar.

Studier visar, att biverkningar från den kortare dieten är samma eller även den mildare än traditionella terapin, sade Smed.

”Centrerar Några att antikverade erbjudanden, jagar longer av utstrålning kan erbjuda dessa som är kortare jagar,”, sade Smed, leder författare av utstrålningsoncologysamhälle 2011 anvisningar.

Smeden, som uppdaterar för närvarande de sakkunniga anvisningarna, sade att det finns inget bevisar att kvinnor som har haft chemo att ha mer biverkningar, om de genomgår den förtätade utstrålningen, jaga.

”Finns Det inget bevisar i litteraturen för att föreslå att tålmodig, som mottar ska kemoterapi har ett bättre resultat, om de mottar sex veckor av utstrålning,”, sade Smed.

Kortare jagar räddningpengar, för. Bekelmans 2014 studie i JAMA, föra journal över av den Medicinska Anslutningen för Amerikanen som finnas, att kvinnor som gavs den längre dieten vände mot nästan $2.900 mer i läkarundersökning, kostar i året efter diagnos.

Hög frekvens av overtreatment i bröstcancer är ”chockerande, och hemskt och oacceptabelt,”, sade Karuna Jaggar, verkställande direktör av BröstcancerHandlingen, en San Francisco-Baserad stödgrupp. ”Är Det ett exempel av hur vårt vinst-drivande vård- system sätter finansiellt intresserar ovanför kvinnor som är vård- och brunn-är.”,

Precis få till sjukhuset för behandling lägger på en börda på många kvinnor, speciellt de i landsbygdar, Jaggar sade. Lantliga bröstcancertålmodig är mer rimlig än stads- kvinnor att välja en mastectomy, som tar bort det hela bröst, men kräver typisk inte uppföljande utstrålning.

För många Testar

Megohm Trär igenom, 60, troar mycket av som henne, var behandling för tidig sortbröstcancer i 2009 onödig. Se tillbaka, henne känselförnimmelser som, om hon behandlades ”med en slägga.”,

På tiden bodde måste Reeves i en liten stad i Wisconsin och att resa 30 miles varje långt för utstrålningsterapi. Jaga av behandling, manipulerar övervakat henne för åtta år med ett batteri av årligt blod testar och MRIs, Efter hon avslutade henne. Blod testar inkluderar rastreringar för tumormarkörer, som syftet att avkänna återfall, för de orsakar tecken.

Yet cancerspecialister har upprepade gånger kasserat dessa sorter av dyrt blod testar och avancerat avbilda efter 1997.

För överlevandear av tidig sortbröstcancernågot liknande Trär igenom - vem hade inget tecken av tecken av återfall - ”dessa testar är inte hjälpsamt och kan vara hurtful,”, sade Dr. Gary Lyman, en bröstcanceroncologist och vård- ekonom på den Fred Hutchinson CancerForskningscentrat. Primära Reeves manipulerar gått ned för att kommentera.

I 2012 manipulerar AmerikanSamhället för Klinisk Oncology, den ledande medicinska gruppen för cancerspecialister som tydligt berättas, för att inte beställa tumormarkören testar och avancerat avbilda - liksom CT, DALTA och bena ur bildläsningar - för överlevandear av tidigt stadiumbröstcancer.

Yet dessa testar återstår vanligt.

Thirty-seven procent av bröstcanceröverlevandear genomgick att avskärma för tumormarkörer mellan 2007, och 2015, enligt en studie som framläggas i Juni på AmerikanSamhället av Kliniska Oncologys årsmöte och publiceras i samhället, förar journal över direktanslutet.

Sexton procent av dessa överlevandear genomgick avancerat avbilda. Inga av dessa kvinnor hade tecken av en recurrence, liksom ett bröst klumpa sig, sade Lyman.

Det okända slösat tid och bekymmer för kvinnor, blotta för dessa bildläsningar också dem till onödig utstrålning, en bekant carcinogen, Lyman sade. En studie för MedborgareCancerInstitut beräknade att 2 procent allra cancer i Förenta staterna kunde orsakas av medicinskt avbilda.

Betala Prissätta

sjukvården kostar per bröstcancertålmodig som övervakas med avancerade avbilda i genomsnitt uppgå till nästan $30.000 i året efter avslutad behandling. Det var omkring $11.600 mer, än för kvinnor, som inte fick sådan, uppföljningen testar, enligt Lymans studie. Kvinnor som övervakades med biomarkers, hade nästan $6.000 i extra vård- kostar.

Trär igenom vet att kostar av brunnen för cancerbehandling alltför. Även Om hon hade sjukförsäkring från henne arbetsgivaren, måste hon något att säga henne att sälja henne huset för att betala henne medicinska räkningar. ”Skövlade Det ekonomiskt,”, sade Reeves.

”Är Det den värst sorten av finansiell toxicitet, därför att du åsamka sig kostar för något med inget gynnar,”, sade Dr. Scott Ramsey, direktören av det Hutchinson Institutet för CancerResultatForskning.

Även testar enkelt blod tar en avgift, sade Reeves.

Upprepade inklusive visarpinnar - de från onödigt årligt blod testar - har förskräckt åderna i henne lämnade för att beväpna, den enda från som sjuksköterskor kan dra blod, henne något att säga. Sjuksköterskor undviker att dra blod på henne rätsidan - sidan av henne bröstkirurgi - därför att den kunde såra som beväpnar, ökande beväpnar riskera av en komplikation som kallas lymphedemaen, som orsakar smärtsamt, bulnad.

Trär igenom bekymmer om biverkningarna av så många bildläsningar.

Efter behandling avslutade, manipulerar hon avskärmde också henne med årliga MRI-bildläsningar genom att använda en färg som kallas gadolinium. Maten och DrogAdministrationen utforskar säkerheten av färgen, som lämnar för att belägga med metall insättningar i organ liksom hjärnan. Når hon har lidit så mycket under cancerbehandling önskar hon inte något mera dåliga nyheter om henne som är vård-.

Passande en Förkämpe

Kathi Kolb, 63, var stirrig på 35 utstrålningsbehandlingar över sju veckor i 2008 för henne tidig sortbröstcancer. Men hon var beslutsam att utbilda hon själv och finna ett annat alternativ.

”Hade Jag räkningar som betalar, ingen bundna medel, avlönar ingen partner med ett stort,”, sade Kolb, en läkarundersökningterapeut från Södra Kingstown, R.I., ”som Jag behövde att få baksida att fungera, så snart som Jag kunde.”,

Kolb frågade henne att manipulera omkring en Kanadensarestudie 2008, som var mer sistnämnd som publicerades i det inflytelserika Newet England, Förar Journal över av Medicinen, visning att tre veckor av utstrålning var kassaskåpet. Han instämmde försök det.

Även jagar kort stavelse lämnade henne med smärtsamt för att flå brännskador, blåsor, bulnad, respiratoriska infektioner och för att trötta ut. Hon fruktar dessa skulle tecken har varit två gånger som dåliga, om hon hade betvingats fullständigt sju veckor.

”Sparade Jag jag själv en annan månad av tortyr, och vara ut ur arbete,”, sade Kolb. ”Vid tiden som Jag startade till den känselförnimmelsen, verkställer av zapped [dagen] efter dag, Jag gjordes nästan.”,

En växande antal av läkarundersökningen och konsumentgrupper är funktionsdugliga att utbilda tålmodig, så de kan bli deras egna förkämpar.

Välja Klokt aktionen som lanseras i 2012 av Amerikanen, Stiger Ombord av det Inre Fundamentet för Medicinen (ABIM), syften till lönelyftmedvetenheten om overtreatment. Försöket, som har sammanfogats av 80 medicinska samhällen, har listat 500 övar för att undvika. Det råder manipulerar för att inte ge mer utstrålning för cancer än nödvändig och för att undvika att avskärma för tumormarkörer efter tidig sortbröstcancer.

”Är den van vid känselförnimmelsenågot liknande för Tålmodig ”mer bättre, ”,” sade Daniel Wolfson, verkställande vice ordförande av ABIM-Fundamentet. ”Men ibland är mindre mer. Att Ändra den mindset är en ha som huvudämneseger.”,

Yet Wolfson bekräftar det som markerar enkelt problemet, är inte nog.

Många manipulerar cling till outdated övar ut ur vana, sade Dr. Bruce Landon, en professor av sjukvårdpolitik på den Harvard Medicinsk fakultet.

”Ansar Vi i vårdsystemet för att vara nätt långsamt, i att överge teknologi,”, sade Landon. ”Bemanna något att säga, ”Mig har behandlat alltid den hitåt alltigenom min karriär. Varför bör Jag stoppa nu? ””,

Många manipulerar något att säga dem känselförnimmelsen som pressas för att beställa onödigt, testar ut ur skräck av att stämmas för att göra för lite. Andra något att sägatålmodig begär servar. I granskningar manipulerar något klanderovertreatment på finansiella incitament som belönar läkare och sjukhus för att göra mer.

Därför Att försäkringsgivarelönen manipulerar för varje utstrålningsperiod, till exempel, tjänar de, som ordinerar längre behandlingar, mer pengar, sade Dr. Peter Bach, Centrerar direktören av Minnes- Sloan Ketterings för Vård- Politik och Resultat i New York.

”Kör Ersättningen allt,”, sade ekonomen Jean Mitchell, en professor på den Georgetown Universitetar McCourt Skolar av Offentlig policy. ”Kör Den den hela vårdsystemet.”,

Smeden-Bindman den Uc San Francisco professorn, sade att orsakar av overtreatment inte är så enkelt. Bruket av dyrt avbilda testar har ökat också i klarade av omsorgorganisationar som manipulerar i inte gagnar från att beställa testar, hon forskningshows.

”Gör Jag inte funderare som det är pengar,”, sade Smed-Bindman. ”Har Jag funderare oss ett egentligen fattigt system in att förlägga för att se till folk för att få omsorg att de är förment att få. Systemet är brutet i en hel radda förlägger.”,

Dennison sade att hon hoppas för att utbilda vänner och andra i bröstcancergemenskapen om nya behandlingalternativ och för att uppmuntra dem att tala upp. Hon sade, ”behöver Tålmodig att vara kompetent till något att säga, ”som Jag skulle något liknande för att göra den hitåt, därför att den är min förkroppsligar. ””,

KHNS täckning släkt till att åldras & att förbättra omsorg av äldre vuxen människa stöttas av Det John A. Hartford Fundamentet.


Kaiser Vård- NyheternaDenna artikel trycktes om från khn.org med tillåtelse från det Henry J. Kaiser Familj Fundamentet. Kaiser är Vård- Nyheterna, en editorially oberoende nyhetstjänst, ett program av det Kaiser FamiljFundamentet, en nonpartisan organisation för sjukvårdpolitikforskning som är unaffiliated med Kaiser Permanente.

Advertisement