Rutgers forskare som undersöker väg för att tackla dyka upp fungal infektioner

Under senare år har sjukhus riksomfattande anmält en förhöjning i liv-hota illnesses resultera från en dödlig fungal infektion som orsakas av jästCandidaaurisna som kan skriva in bloodstreamen. Denna jäst är svår att identifiera och reagerar ofta inte till gemensamt använda antifungal droger som leder till kickdödlighet.

Infektioner har observerats i 10 påstår, med mest fall i den New York City storstadsområdet och i Nytt - jerseyen. Den är förhärska i tålmodig, som har hospitalized en lång tid, har fodrar, eller att skriva in för rör som är deras, förkroppsligar eller har föregående mottagit antibiotikummar eller antifungal läkarbehandlingar.

Igenkännande av denna dyka upp svamp som ett globalt vård- hot, Centrerar för Sjukdom Kontrollerar, och Förhindrandet har tilldelat den Rutgers Universitetar som $300.000 avtalar över två år för att tilltala denna dödliga pathogen som delen av de Begynnelse- CDC'SENS Antibiotiska MotståndsLösningarna.

Det Rutgers laget - ledde vid David Perlin, verkställande direktör och professorn av Allmän hälsaForskningsinstitut på Nya Rutgers - jerseyMedicinsk fakultet och postdoctoral kamrat Milena ska Kordalewska - identifiera ett nytt långt till avkänner snabbt och exakt C.-auris svabbar in från tålmodig och sjukhusmiljöer. De ska analyserar också överföringen mönstrar i Ny - att använda för jerseysjukvårdlättheter som är genetiskt, identifierar med fingeravtryck teknologi, i samarbete med Thomas Kirn, den medicinska direktören av Allmän hälsaLaboratoriumet som är Tjänste- på det Nytt - jerseyAvdelning av den Vård- förbundna professorn av patologi och laboratoriummedicin på Rutgers Robert den Wood Johnson Medicinsk fakultet och direktör av klinisk microbiology och smittsam sjukdomdiagnostik på Robert det Wood Johnson UniversitetarSjukhuset.

”Vad gör C.-auris som alarmerar så är, att det är i hög grad ettresistent sjukvård-tillhörande smittsamt medel som kan lätt överföras mellan tålmodig och tålmodinas miljö,” något att säga Perlin. ”Är Detta extremt sällsyntt för en jäst.”,

I 2009 beskrevs C.-auris först i en tålmodig i Japan. Som av September 18, 2017, anmälde CDCEN 153 bekräftade och sannolikinfektioner tack vare jästen i nationen. Det finns den dokumenterade överföringen av C.-auris till U.S.-tålmodig från sjukvårdlättheter i Indien, Pakistan, Sydafrika och Venezuela.

”Som rapporter av C.-auris fortsätta för att montera inom U.S.-sjukvårdlättheter, det är worrisome, att problemet kan växa mycket värre,” något att säga Perlin. ”Stämm till att innehålla epidemin är infektion kontrollerar, bearbetar utvecklingen av molekylärt till pålitligt och identifierar snabbt pathogenen, och en bättre överenskommelse av dess genetiskt profilerar som gör överföringen inom sjukhusmiljöer lättare.”,

Fungal infektioner orsakar ofta den allvarliga sjukdomen bland tålmodig med kompromissade immunförsvar, eller annan debilitating villkorar att resultera i kickmorbiditet och dödlighet. Globalt tillskrivas nästan 1,4 miljon dödar om året till invasive fungal infektioner, som är på par med lik tuberkulos för dödliga sjukdomar.

Källa: https://www.rutgers.edu/

Advertisement