Myggan kontrollerar genom att använda speciala bakterier smittade myggor som är godkända vid EPAEN

Miljöskyddbyrån har nu godkänt bruket av speciala myggor som har smittats med bakterier som kallas Wolbachia för eradication av myggor i 20, påstår och District of Columbia. Detta att närma sig är bekant som bruket av ”biopesticiden”. Nu kontrolleras myggor, att lik Dengue för spridda virus- illnesses, Chikungunya, Zika Etc. skulle, effektivt.

Avbilda krediterar: Winai Pantho/Shutterstock
Avbilda krediterar: Winai Pantho/Shutterstock

Den australiensiska forskare Scott O'Neill från den Monash universitetar har varit funktionsduglig för de nästan pröva sist två årtiondena att göra dessa Wolbachia-smittade myggor effektiva i vektor att kontrollera. O'Neill önskade att fungera på vektorer den spridda dödliga obotliga virus- sjukdomdengue. Han sade att miljoner av folk är smittat årligt och av dessa tusentals dö varje år. Det finns inte någon bot, och i dagsläget är inget vaccin tillgängligt för att bekämpa denna infektion. Aedesvariationen av myggor överför denna infektion.

Wolbachia infektion av myggorna var en att närma sig, och annan var genetiskt att ändra myggorna, så att de inte kan överföra infektionen. Genetisk ändring att närma sig har inte sett någon framgångkassalåda datera. Emellertid sågs det att Wolbachia-smittade myggor var oförmögna att bära dengueviruset. Bakterierna framför myggan inkompetent av att bära eller överföring av dengueviruset och stoppar thus överföringen kedjar.

I fjol hade O'Neill fungerat på ett litet projekterar och utsläppt några av hans Wolbachia-smittade myggor inom två små gemenskaper i nordöstra Australien. O'Neill sade det inom en mycket kort tidsperiod, de Wolbachia smittade myggorna kunde byta ut den wild myggabefolkningen, tills nästan alla myggor hade Wolbachia infektion. Detta stoppade spridningen av dengue i gemenskaperna.

Den största häcken som han sade, var att smitta myggorna med Wolbachia. Bakterierna måste att introduceras in i äggen av myggorna som är små, och nästan osynligt till naket syna. Från dessa vuxna myggor för ägg dyka upp som kan smittas med bakterierna. Framgången klassar av infektionen är ganska låg honom förklarade.

Den sist veckan på 3rd November 2017, hade EPAEN registrerat och godkänt biopesticiden - ZAP Males® som är faktiskt Wolbachia smittade myggor. Dessa kan förminska befolkningen av flera art av den inklusive Aedesalbopictusen för myggor eller asiatiska tigermyggor. Dessa kan spridda virus- infektioner liksom Zika. Dessa myggor är vuxna male myggor som smittas med ZAP anstränger av den Wolbachia bakterien. De kan para ihop med kvinnlig som lägger ägg, som inte fortlever. Detta dödar livet cyklar och stopp den mer ytterligare förökningen av dessa myggor.

ZAP skulle Males® säljs i dagsläget av den behöriga säljare MosquitoMate, Inc. för fem år i District of Columbia, och 20 påstår. Påstår som täckas inkluderar ”Kalifornien, Connecticut, Delaware, Illinois, Indiana, Kentucky, Massachusetts, Maine, Maryland, Missouri, New Hampshire, den nya - jerseyen, Nevada, New York, Ohio, Pennsylvania, Rhode - ön, Tennessee, Vermont och West Virginia,” enligt meddelandet. För bruk som producenterna behöver att registrera på den statliga detaljen var de används. Producenterna planerar för att starta deras frigörare och rea i Lexington. De skulle går på till Louisville, Kentucky och Cincinnati, Ohio, därifrån. Den initiala rean börjar på hotell, hem och golfbanar som de sade.

David O'Brochta, en entomologist på universitetar av Maryland i Rockville kallade denna ett lockande alternativ, som det är ”ettkemiskt” alternativ av att handla med myggorna.

Advertisement