Breastfeeding kan det förhöjninghösnuva och eksemet för att riskera, men har inte klart att verkställa på astma

Verkställa av breastfeeding på riskera av den framkallande astma och allergin har debatterats på länge. I en ny studie visar Uppsala Universitetarforskare det breastfeeding styrka i faktumförhöjning riskera av framkallande hösnuva, och eksemet, stunden som inte har några verkställer fri, på riskera av astma. Resultaten har publicerats i Föra Journal över av Allergin och Klinisk Immunologi.

Ditt riskera av framkallande astma, och allergier beror på dina gener, miljö, och livsstilen dela upp i faktorer. Flera riskerar har livsstilen dela upp i faktorer redan varit väl - etablerat i den vetenskapliga gemenskapen, liksom att röka. Emellertid har studier på breastfeeding visat inkonsekventa resultat. Många studier har funnit breastfeeding som har ett skyddande att verkställa mot astma, och allergin, fördriver andra studier har anmält ökande riskerar.

Strömstudien ser verkställa av breastfeeding på astma, hösnuva och eksem. Den inkluderar själv-anmälde data från mer än 330.000 medelåldersa individer i UKEN, danande det den största studien av dess sort hitintills.

”Visar Vår studie, att individer som breastfed som, behandla som ett barn ha ökande för att riskera av framkallande hösnuva och eksem, stunder som breastfeeding, verkar inte för att ha en verkställa på astma,” något att säga Weronica Ek, forskare på den Uppsala Universitetar Avdelning av Immunologi, Genetik och Patologi, som ledde studien.

Datan visar också att ökande socioeconomic status fäller ned riskera av astmastunder det förhöjningar riskera av framkallande hösnuva. Dessa resultat är i överensstämmelse med ”hygienhypotesen, som påstår det som upp växer i mer ren förhöjningar för en miljö riskera av diagnostisering med allergier tack vare en brist av tidig sortbarndomexponering till microorganisms, bland annat. Denna studie visar också att förhöjningar för kick en BMI riskera för astma, hösnuva och eksem, fördriver riskeraminskningarna i individer med högre födelse väger.

Det är viktigt att minnas att denna studie är en observational studie, som inte låter för att kliniska rekommendationer göras. I sådan studier kan det alltid finnas bakomliggande dela upp i faktorer att forskarna inte har information om, som är det riktigt orsakar av observerad verkställer. För anföra som exempel, fostrar vem har de utstuderade sjukdomarna sig själv kan ha rekommenderats att breastfeed eller att inte breastfeed, som kan påverka rönet av studien.

Den är väl - etablerat att breastfeeding har en realitet att verkställa på det vård- av behandla som ett barn. Även om vi inte ser ett skyddande verkställa av breastfeeding på riskera av framkallande astma eller allergier, bör dessa resultat inte vara van vid rekommenderar eller avskräcker breastfeeding, sedan den närvarande studien utforskar endast verkställa av breastfeeding på allergier och astma.

”Emellertid, hoppas vi att vår studie kan ge ett korrektare föreställer av det vård- gynnar av breastfeeding,” något att säga Weronica Ek.

Källa: https://www.uu.se/en/news-media/news/article/?id=9676&area=2,4,10,16,24,40&typ=artikel&lang=en

Advertisement