Hormonutbytesterapi, efter ovaryborttagning har fällt ned, riskerar av glaucoma, studie finner

Kvinnor som tog terapi för estrogen-endasthormonutbyte, efter ovaryborttagning hade ett lägre att riskera av framkallande glaucoma, enligt forskning som i dag framlades på AAO 2017, det 121. Årsmötet av AmerikanAkademin av Oftalmologi. Denna forskning, som förades på Wilmer, Synar Institutet på den Johns Hopkins Universitetar, Stanford-Universiteten och Universitetar av Kalifornien, San Francisco, verkar att intyga på nytt tidigare forskning som visade att en högre livstidexponering till estrogen anknytas till ett lägre riskerar av framkallande glaucoma och att föreslå för preventativebehandling för möjlighet en ny bana. Det har antagits att estrogenförlust från ovaryborttagning kan vara en riskera dela upp i faktorer för framkallande glaucoma, en av leda orsakar av blindness och att påverka nästan 60 världsomspännande miljoner.

Forskarna förade deras studie genom att använda 2005-2008 data från den Vård- Medborgare och NäringUndersökningsGranskningen NHANES. De inklusive 3.406 kvinnliga deltagarna för granskningen som åldras 40 år eller äldre från över Förenta staterna, som avslutade granskningens vision och reproduktiva vård- frågeformulär och genomgick, synar examen.

De grundar den tidigare ålder på ovaryborttagning var tillhörande med en 6 procent per år higher riskerar av själv-anmäld glaucoma i Afrikansk amerikankvinnor. Emellertid hade alla kvinnor, som hade deras borttagna ovaries och använd terapi för estrogen-endasthormonutbyte, odds för en 9 procent lower av att ha glaucoma varje år som de tog terapi för estrogen-endasthormonutbyte.

”Fördriva denna studie svarar inte direkt ifrågasätta av, därför estrogen verkar att bevaka kvinnor från glaucoma, det verkar troligen att estrogen kan skydda mot nervskadan, som händer till syna i glaucomatålmodig,” sade den bly- forskare Mary Qiu, M.D., en ophthalmologist på Wilmer Synar Institutet. ”Bör Framtida studier tilltala den potentiella rollen av att avskärma för glaucoma och hormonutbytesterapi i kvinnor som genomgår ovaryborttagning.”,

Föregående studier har visat att en spänna av dela upp i faktorer som förminskar en kvinna exponering till estrogen över som henne, all som livstid - starta menstruation på en äldre ålder och genom att använda muntliga preventivmedel, gå till och med klimakterium på en mer ung ålder eller havande deras ovaries att tas bort på en mer ung ålder - är är tillhörande med ett högre, riskerar av framkallande glaucoma.

Källa: https://www.aao.org/

Advertisement