Kognitiv beteende- terapi har också lång-hållbart att verkställa för barn, tonåringar med OCD

Några barn och tonåringar som funderare, som de ska, har en olycka, om de inte räknar alla lampposts på deras långt till skolar. Eller kan inte lämna huset, om inte de har tvättat deras räcker exakt twenty-five tider. De lider från OCD, Tvångsmässig Tvångsmässig Oordning, som är en extremt stressig psykiatrisk oordning, som påverkar mellan 0,25 och 4 procent allra barn.

Lyckligtvis är behandlingmetoden - kognitiv beteende- terapi - både effektiv och väldokumenterad. Den hitherto största forskningstudien av OCD-behandling för barn och tonåringar åldrades 7-17 visar nu att kognitiv beteende- terapi har också etthållbart att verkställa. Den Nordiska forskningen projekterar, som gäller forskare från kliniker för Aarhus Universitetar- och barn- och tonåringpsykiatri i Norge och Sverige, har visat att barn och tonåringar som gynnade från terapin, var fritt av mönstrar också av tvångsmässigt uppförande och tvångsmässiga tankar ett år efter den avslutade behandlingen.

”Gör studien fri att kognitiv beteende- terapi ner det okända behandlingperioden. Denna kunskap är viktig, båda för praktikerna, men inte least för de upprörda barnen och deras familjer,” något att säga Per Hove Thomsen, en av forskarna bak studien och professorn på den Aarhus Universitetar och konsulenten på Centrera för Barn- och TonåringPsykiatri, Risskov. Han är också finalförfattare av resultaten, som har precis publicerats i det vetenskapligt förar journal över Förar Journal över av AmerikanAkademin av Barn- och TonåringPsykiatri.

”Är OCD en mycket svår oordning som begär ett kolossalt belopp av barnet ifrågasätter in. Det är nästan omöjligt att bo ett det normalaliv som ett barn och en tonåring med en det normala som är jämn av utveckling, om du behöver att tvätta ditt räcker hundra tider om dagen i en detalj långt för att inte dödas, som är något, som det tvångsmässiga tänkande candiktatet. För samma resonera, tidig sortingripande är nödvändiga, för oordningen har inaktiverande följder i vuxenliv,” något att säga Per Hove Thomsen.

Barnen från studien behandlades med kognitiv beteende- terapi, som är en beteende- psykologisk behandling. Grundläggande gäller den att få hjälp att avstå från att agera på tvångsmässiga tankar, och i stället inkorporerande ny tanke mönstrar. Metoden gäller också den hela familjen, som verkställa förstärks av den understödja fostra och fadern metoderna att barnet är fallen fört betaget OCDEN.

Dessutom enligt Psykologen och PhD David R.M.A Højgaard, som är den bly- författare av den vetenskapliga artikeln, när behandlingen avslutas ett watchful, syna bör stilla hålls på barnet eller tonåringen.

”Indikerar resultaten av studien det för att underhålla verkställa i det mer långtids dig behov att återstå medvetna och avkänna OCD-tecken, så du kan kontaktpunkt dem i knoppen, för de framkallar och blir värre. Detta göras, genom att erbjuda att hjälpmotorperioder ska förnya behandlingprinciperna och därmed ska förhindra OCD från att få ett fotfäste igen,” något att säga David R.M.A Højgaard.

Samarbetet med de Norrman- och för den Svenskbarnet och tonåringen psykiatriklinikerna har tillfogat kunskap som kan vara viktig för organisationen av OCD-behandling.

”Är den största utmaningen som vänder mot OCD-behandling att det inte finns nog special utbildade terapeuter och behandlinglättheter som möter behov. Studien visar att, om det jämnt av utbildning av terapeuter konsolideras, och om övervakning ges, då det är möjligheten som ger isolerad behandling i tränga någon av Norge som är precis så effektiva, som behandlingen g på en universitetarklinik,” något att säga Per Hove Thomsen.

Källa: http://www.au.dk/en/#news-11718

Advertisement