Studieshows anknyter mellan psoriasisstränghet, och mer stor riskera av typ - 2 sockersjuka

Folket med psoriasis är på ett högre riskerar för att framkalla typ - 2 sockersjuka än de utan psoriasis och riskeraförhöjningarna som baseras dramatiskt på strängheten av sjukdomen. Forskare från Perelmanen Skolar av Medicin på Universitetar av Pennsylvania grundar folk med psoriasisen som täcker 10 procent av deras förkroppsligar, eller mer är 64 procent mer rimlig att framkalla sockersjuka, än de utan psoriasisen, vilde av traditionellt riskerar dela upp i faktorer liksom förkroppsligar väger. Applicera studie rön till antal människor som har psoriasisen som skulle över hela världen för att likställa till 125.650 nya fall av sockersjuka som är attributable till psoriasisen per år. De publicerade deras rön denna månad i Föra Journal över av AmerikanAkademin av Dermatologi.

Psoriasisen är en sjukdom av immunförsvaret som inflammation orsakar i flår celler för att multiplicera snabbare än det normala. De orsakar lyftt, rött lappar doldt vid silvriga fjäll, när de ner ytbehandla av flå och dör. Den uppstår mest gemensam på skalpera, knäa, armbågar, räcker och fot, men kan också synas på den lägre baksidaen, vänder mot, könsdelar, spikar, och annan förlägger. AmerikanAkademin av affekter för Dermatologibedömningpsoriasis om 7,5 miljon Amerikaner.

”Är typen av inflammation som ses i psoriasis, bekant att främja insulinmotstånd, och psoriasisen och sockersjuka liknande genetiska mutationar som för aktien som föreslår en biologisk bas för anslutningen mellan tvåna, villkorar oss, grundar i vår studie,”, sade studie höga författare Joel M. Gelfand, MD MSCE, en professor av Dermatologi och Epidemiology på Penn. ”Vet Vi att psoriasisen anknytas till higher klassar av sockersjuka, men denna är den första studien specifikt att undersöka hur strängheten av sjukdomen påverkar en tålmodig riskerar.”, Studie bly- författare är Glåmiga Marilyn T., MBChB, MPH, endoktors- forskningkamrat i Gelfands labb.

För att mäta psoriasisstränghet förkroppsligar använda Gelfand och hans lag ytbehandlar område (BSA), som mäter procentsatsen av förkroppsliga som täckas av psoriasis. Genom Att Använda en United Kingdom databas, granskade de allmänna praktiker om BSA som påverkades av psoriasis och sedda data på 8.124 vuxen människa med psoriasis och 76.599 vuxen människa utan psoriasis över jaga av fyra år, och de justerade tar prov för att redogöra för några skillnader i ålder, att könsbestämma, och att förkroppsliga samlas indexet, och annan sockersjuka riskerar dela upp i faktorer.

De grundar tålmodig med en BSA av två procent, eller mindre hade en släkting att riskera av 1,21 för framkallande sockersjuka, menande deras riskerar är 21 procent högre än de utan psoriasis. Detta riskerar ökande dramatiskt i tålmodig med en BSA av 10 procent eller mer. I genomsnitt får 5,97 ut ur varje 1.000 ska folk sockersjuka i ett givet år. I befolkningen av tålmodig med en mer stor än 10 procent för BSA numrerar det hopp till 12,22 per 1.000 folk. Den grupp hade en släkting att riskera av 1,64 eller 64 procent högre än tålmodig med ingen psoriasis alls. Vidare grundar de det för varje 10 procent förhöjning i BSA-det okända de initiala 10 procentna, släktingen riskerar ökande av en andra 20 procent. Med andra ord var tålmodig med 20 procent BSA på nästan en 84 procent högre riskerar av framkallande typ - 2 sockersjuka, tålmodig med 30 procent BSA var på en 104 procent högre riskerar, och så vidare.

”Är Dessa rön vilden av traditionellt riskerar dela upp i faktorer för sockersjuka, och stillbildshowen en stark anslutning mellan den ökande strängheten av psoriasisen och det ökande riskerar av framkallande sockersjuka, som gör ett starkt argument för en en tillfällig bekantskap mellan tvåna,” Gelfand sade.

Den Gelfand något att sägapsoriasisen BSA bör rutinmässigt mätas, och tålmodig uppsätta som mål för sockersjukaförhindrande, speciellt i de med en BSA av 10 procent eller higher. Honom också något att säga som dessa resultat tillfogar till den växande överenskommelsen av det extra riskerar tillhörande med den stränga psoriasisen, som Gelfands andra studier har visat kan inkludera ha som huvudämne kardiovaskulära händelser, leversjukdomen och död.

Källa: http://www.uphs.upenn.edu/

Advertisement