Kan apps dräpa den medicinska räkningdraken?

Rachael ut-av-knyter kontakt Normandiska nödvändiga som sänder en hög av, medicinska räkningar till henne försäkringsbolag för ersättning. Kortsluta i rätt tid, henne startade sökande för ett företag som kunde göra att tröttande fungera för henne.

Hon missade för att finna en, så hon startade en hon själv.

Normanden sade henne företaget som var Bättre, tillsammans med en handfull andra Silicon Valley starter, försöker att visa läkarundersökning som fakturerar teknologi in i det 21st århundradet. Bankrörelse-, trans.-, möblemang- och livsmedelsbutikshopping kan alla klaras av med något infall fingrar arbete på smartphonen avskärmer. Undrade Henne och andra entreprenörer: Varför inte medicinska räkningar?

I Dag Normand sänder beställare digitalt kopierar av deras ut-av-knyter kontakt räkningar till och med en app på deras ringer. Bättre anställda navigerar den byråkratiska thicketen för att spåra besegrar ersättningar - och uppehället 10 procent av pengarna som de återställer från försäkringsgivarear.

Företaget har bearbetat miljoner av dollar fordrar in, för allt från psykiatri som behandlar med akupunktur till kontaktlinser, sade Normand. Majoriteten av Bättre kunder Har Föredragit FamiljeförsörjareOrganisationar, (PPOs) eller andra typer av försäkringpolitik med ut-av-knyter kontakt gynnar. I Motsats Till att besöka i-knyta kontakt manipulerar, ut-av-knyter kontakt att använda för tålmodig servar ofta måste betala upfront, då frågar för ersättning från deras mer sistnämnda försäkringsgivare.

”För folk för en radda, blir det magiskt, att vi är kompetent att lösa de problem och att få dem pengarna som de varas skyldig från försäkring,” sade Normanden, som grundadt Oakland-Baserat Bättre omkring ett år och en halva sedan.

Better är bland en ny avel av prövas starter som leder kunder till och med labyrinten av medicinskt fakturera. Varje har tagit på en olik aspekt av att fakturera - portiontålmodig sparar fordrar och att avläsa räkningar för fel, eller danande laddar lättare att förstå.

Men i deras sökanden som revolutionerar en bransch, vänder mot besvärar dessa starter, en variation av hinder, däribland att få tar fram till medicinska rekord och svårigheten som knäcker komplex försäkringpolitik. Några av de unga företagen frodasr. Andra är hopfällbara.

Para en teknologisk lösning med en bransch, som stilla bruk faxar, centrerar snail-postade den avlägsna appellen och räkningar kan bevisa att utmana. ”Kan Du inte automatisera upprepade påringningar till en grabb i en källare, som inte önskar att göra hans jobb,” sade Victoren Echevarria, vars företag, Bota Labb, vikt, två år efter han grundade det.

Uppkomsten av dessa affärer reflekterar faktumet, att att fakturera för läkarundersökning är ett invecklat, ofta den processaa byzantinen som kan mystifiera även de mest savviest konsumenterna. Tillfoga förolämpning, startar dessa räkningar ofta att trava upp stundtålmodig är stilla på deras lägst - endera handla med allvarlig läkarundersökning utfärdar, eller precis början för att återställa.

Kristin-Leigh Brezinski, som fungerar för ett litet techföretag i Seattle, sade att hon startade att använda som var Bättre för att tilltala en hög av terapiräkningar som hon hade varit menande att sända för ersättning. Hon hade satt av uppgiften delvis, därför att hon visste att den skulle är en huvudvärk som spenderar timmar på oändliga påringningar, sade hon.

”Önskade Jag inte egentligen att sitta på hållen för vila av mitt liv,”, sade Brezinski, 28. Hon gillade Bättre tjänste- så mycket som hon fortsätter för att använda den och har rekommenderat den till andra.

Experter instämm att konsumenter behöver dyra och invecklade läkarundersökningräkningar för hjälpgrejer.

”Är Medicinska problem och medicinska räkningar mycket rimliga att vara sugrör, som bryter kamel baksida av en familj finanser,” sade Anthony Wright, verkställande direktör av Vård- Tar Fram Kalifornien, en organisation för sjukvårdkonsumentadvocacy.

Wright sade att den Som man har råd med Omsorgen Agerar g något skydd för folk, liksom att förbjuda ettårig växt och livstid begränsar på täckning och capping ut-av-fick- maxima.

Många påstår, inklusive Kalifornien, har också adopterat konsumentskydd mot medicinska räkningar för överrrakning. Dessa är de ofta dyra laddningarna som konsumenter mottar från ut-av-knyter kontakt familjeförsörjare, även om de gick till enknyta kontakt lätthet.

Illviljan de framflyttningar, Wright sade att många aspekter av medicinskt fakturera återstår ett ha som huvudämneproblem för konsumenter. Han navigerar tålmodig för hjälp för funderareappsstyrka bestämt utfärdar, men politikknipor kunde vara även effektivare.

Till exempel kunde en app meddela konsumenter, när de har slågit deras årliga ut-av-fick- maximum, men det statligt kunde enkelt kräva försäkringsgivarear att ge, som märker och att förneka behovet för appen.

”Skulle Jag förälskelse att sätta in förlägger några lagar, och konsumentskydd, som gör något av dessa apps föråldrat,”, sade Wright.

Landskap är inte nödvändigtvis vänskapsmatchen till läkarundersökningen som fakturerar starter, som Echevarria upptäckte, efter han grundade Francisco-Baserade San har Botat Labb två år sedan.

Han inspirerades för att tackla problemet av läkarundersökningen som overbilling, efter hans begynna son måste att gå till akutmottagningen för ettsläkt beslag och hans familj som åsamka sig omkring $12.000 dollar i läkarundersökningräkningar, många av dem snörde åt med fel.

Co-Grundaren Marija Ringwelski hade sett henne egna räkningar och fann fel omkring 80 procent av tiden. Tvåna avgjorde att bygga en liknande plattform för att Kreditera Karma, krediterar de populära, och den finansiella ledningplattformen, som erbjuder ett fritt krediterar ställningen, och krediterar fritt övervakning. Endast denna skulle en är för medicinska räkningar.

”Önskade Alla den produkt,”, sade Echevarria. ”Önskade De den medicinska räkningversionen av identitetsskydd.”,

Bota slutligen utklurat hur man fungerar effektivt sammanlagt väg, men en, Echevarria sade, genom Att Använda ny teknik och ett lag av experter, som undersökte mycket noggrant beställare medicinska räkningar i sökande av fel: Stundtålmodig hade ett lagligt rakt till deras egna medicinska information, många fakturera kontor som vägrades för att räcka den över till tredje part.

”Fungerar branschen i långt, som är gammala årtionden,” honom sade. Fördriva en radda som funktionen kunde automatiseras, återstår något av den frustratingly praktiskt, och Time-intensivt, sade han.

Problemet bevisade oöverstigligt, och företaget gick ut ur affär denna förgångna sommar.

Om Även företag klarar av för att få deras räcker på krävda medicinska rekord, försvåras kan försäkringpolitik extremt och vara svår att navigera, sade Betsy Imholz, sakkunnig projekterar direktören för Fackliga Konsumenter.

Rules varierar bland företag, och reglementet bland påstår, sade hon. Att hjälpa en individ måste företag kamma till och med högar av dokument och figurera ut varje kunds specifika läge. Som Boten erfar illustrerar, det processaa inte kan alltid vara fulländad med enkel teknologi.

det finns också ett marknadsföra problem: Många konsumenter ”realiserar inte att det finns hjälp som ska has,”, sade Mark Hall, direktör av den Vård- Lagen, och PolitikProgramet på VakSkogUniversitetar Skolar av Lag.

Palo Alt-Baserade Simplee tilltalade några av dessa utmaningar, genom att skifta dess affär, modellerar.

Ganska än direkt portionkonsumenter - som den gjorde, då det var en ny start sju år sedan - Simplee marknadsför nu dess programvara till sjukhus. Dess beställare inkluderar för närvarande mer än 400 sjukhus och mer än 2.000 kliniker.

Programvaran ger tålmodig tar fram till alla deras räkningar i en förlägger och försök att göra laddningar lättare för att dem ska förstå. Den låter också tålmodig se att specificerade förklaringar av laddningar och att skapa betalning planerar, när nödvändigt, sade John Adractas, företagets högsta reklamfilm kommenderar.

”Är Den inte lik där är en formel för att hur man ska tackla sjukvårdproblem,”, sade Adractas.

Denna berättelse producerades av Kaiser Vård- Nyheterna, som publicerar Kalifornien Healthline, ett tjänste- av det Kalifornien SjukvårdFundamentet.Kaiser Vård- NyheternaDenna artikel trycktes om från khn.org med tillåtelse från det Henry J. Kaiser Familj Fundamentet. Kaiser är Vård- Nyheterna, en editorially oberoende nyhetstjänst, ett program av det Kaiser FamiljFundamentet, en nonpartisan organisation för sjukvårdpolitikforskning som är unaffiliated med Kaiser Permanente.

Advertisement