Forskare förminskar över-recept av antibiotikummar, genom att använda datoren, larmar för att informera manipulerar

Läkare på Kaiser som Permanente i Sydliga Kalifornien förminskade oddsna av att ordinera en antibiotikum för bihåleinflammation av 22 procent som använder datoren, larmar för att informera manipulerar, när antibiotikummar inte kan vara det bäst jagar av behandling. Forskningen publicerades i dag i Amerikanen Förar Journal över av Managed Omsorg.

Arbetet är en fortsättning av forskning som förbättrar, förstår att vad kör över-recept av antibiotikummar och, bestäm bäst att närma sig till att förbättra läkaren som att ordinera övar, sade studieledareAdam Kor, MD, MS, en forskare med den Kaiser Permanente Avdelningen av Forskning & Utvärderingen som fungerar också som en nöd- avdelningsläkare på den Kaiser Permanente Los Angeles Medicinskt center.

Det Antibiotiska över-recept är ett viktigt vård- utfärdar. Om antibiotikummar är van vid, gynnar kan festillnesses, som de inte är effektiva för, liksom virus- infektioner, dem, inte den tålmodig och faktiskt orsaka skada. Dessutom ger overusen av antibiotikummar löneförhöjningen till bakterier, som är resistent till dem, danande drogerna som mindre är effektiva för folk med typerna av infektioner som de betyddes till fest.

Tålmodig, som tar antibiotikummar också, kan erfara biverkningar liksom nauseaen, rashes och diarrén, som kan orsaka viktigt, förorsakar obehag.

”Vet Vi att en tincture av tid, inte antibiotikummar, är allmänt den bäst behandlingen för infektioner som mer gemensam ganska orsakas av virus än bakterier. Emellertid upptäcker vård- system det som stoppar ett allmänninguppförande som är likt ordinera antibiotikummar, kan vara även svårare, än fördela bruket av ett nytt testa, eller behandling,”, sade Dr. Kor. ”Centrerar Våra forskningbygganden på forskning som föras på U.S.-Avdelningen av VeteranAngelägenheter, för Sjukdom Kontrollerar och Förhindrandet, och studier som föras runt om landet för att förbättra, förstår hur man begränsar rutinmässigt bruk av obefogade antibiotikummar.”,

Som delen av Amerikanen Stiger Ombord av den Inre MedicinFundamentets aktionen för medborgare som kallas ”Att Välja Klokt,” har flera medicinska samhällen manat clinicians för att förminska antibiotisk overuse.

Sydliga Kalifornien forskare har förat multipelstudier fokuserade specifikt på antibiotiska recept för akut bihåleinflammation (också som är bekant som en bihålainfektion), som påverkar mer än 30 miljon folk varje år i Förenta staterna. Omkring 9 i 10 folk med akut bihåleinflammation mottar ett recept för antibiotikummar, även om strömanvisningar inte rekommenderar antibiotikummar för mest tålmodig.

Hur att ordinera för antibiotikum får effekt tålmodig tillfredsställelse

Dr.en Kor ledde en olik studie, den publicerade som sist månaden i Amerikanen Förar Journal över av Managed Omsorg, som undersökte få effekt av antibiotikummen som ordinerar på hur tålmodig klassar deras total- tillfredsställelse med ett besök. Forskare grundar att antibiotikummar korrelerades med litet högre tålmodiga tillfredsställelseställningar, men skillnaden var endast omkring 4 procent. Mer än 3 i 4 tålmodig tillfredsställdes med ett besök även om inte ordinerade antibiotikummar för akut bihåleinflammation, enligt Dr. Kor.

Hans studie som i dag publicerades, undersökte verkställa av familjeförsörjareutbildning, och klinisk beslutsservice (larmar på det elektroniska vård- rekordet som läkare ser under tidsbeställningar), på antibiotikummen som ordinerar för akut bihåleinflammation som använder en pragmatisk kliva-kil, samla i en klunga randomized design. Under enmånad period (September 2014 till och med April 2015), spårade studien nästan 22.000 initiala akut bihåleinflammationmöten i vuxen människa på primära och akut omsorgkontor. Bland det nyckel- rönet:

  • Klinisk beslutsservice var tillhörande med en minskning av 1 i 5 (22 procent) i antibiotiskt bruksposta-ingripande, men evig sanningförminskningen var liten (2 procent).
  • Familjeförsörjareutbildning hade ett stort initialt att verkställa, men den tåldes inte över studieperioden.
  • Ingripandet var tillhörande med en verklig minskning i akut bihåleinflammationdiagnoser som jämfördes till annan vanligt övrerespiratoriska diagnoser, även om ingen förhöjning i antibiotikummen som ordinerar för de diagnoser, observerades.
  • Verkställa av beslutsservice verkade inte att variera baserat på doktorer erfar.

Källa: https://share.kaiserpermanente.org/article/kaiser-permanente-researchers-reduce-antibiotic-prescriptions-physician-education-intervention/

Advertisement