Forskningshows ha som huvudämne förskjutningen synar in kirurgier från sjukhus till ambulatorykirurgi centrerar

Medborgare data somshows en ha som huvudämneförskjutning synar in kirurgier från sjukhus till mindre dyr ambulatorykirurgi, centrerar var omsorg kan levereras snabbare och närmare hemmet för några tålmodig.

Över det förgångna årtiondet centrerar proportionera av starrkirurgier som utförs på kirurgi, ökande stadigt och att ne 73 procent i 2014, jämfört till 43,6 procent i 2001.

Michiganuniversitetet Kellogg Synar Centrerar forskare avslöjde det ökande bruket av kirurgi centrerar för starrkirurgi, men något att säga mer forskning är nödvändig att bestämma, om det finns en skillnad i säkerhet mellan sjukhus, och kirurgi centrerar.

Stort använda för studie fordrar data för ålder 40 för 369.320 enrollees, och äldre i en riksomfattande klarad av omsorg knyta kontakt vem hade starrkirurgi publicerades Nov. 22 i JAMA-Oftalmologi.

”Uppstod synar förhöjningen i utilization i många sådan U.S.-gemenskaper, att i något förlägger nästan varje starrkirurgi ägde rum i en ambulatoryomsorg centrerar,” den höga författare Joshua Stein, M.D., förbunden professor för något att säga av oftalmologi och politikforskare på U--MInstitutet av SjukvårdPolitik och Innovation.

Starrkirurgi är extremt effektiv, i återställande av fokusering, driver som kan försämras med ålder. Den bär riskerar lite. Men brunn-utrustade sjukhus är mer förberedd, än en kirurgi centrerar, om medicinska komplikationer händer.

Stilla resonerar för den ökande populariteten av ambulatorykirurgi centrerar jämfört till sjukhus-baserad omsorg inkluderar bekvämlighet, kostar lägre ut-av-fick- för tålmodig och det minskade kosta-per-fallet för försäkringsgivarear.

En analys beräknade att starrkirurgier som utförs på ambulatorykirurgi centrerar ganska än sjukhus sparade Medicare $829 miljoner i 2011.

Konsumenter som räddningen från förskjutningen till kirurgi centrerar, var genomsnittstarrco-lönen i 2014 var $190 som jämfördes till $350 på en sjukhuspoliklinikpatientavdelning, författare, skriver.

Tålmodig var mer rimlig att genomgå starrkirurgi på en ambulatorykirurgi centrerar, om de var mer ung ålder, hade högre inkomst, och bott in påstår utan certifikat-av-behov lagar. LURA lagar reglerar numrera av ambulatoryomsorg centrerar tillåtet för att fungera.

Mer rikt folk var mer rimlig att bo i gemenskaper med mer ambulatoryomsorg centrerar. Detta kan ha det indirekt att få effekt av att begränsa tar fram till starrkirurgi för mindre rika tålmodig.

”Centrerar det ökande bruket av ambulatoryomsorg lönelyfter ifrågasätter tar fram omkring och verkställa på kirurgiska resultat, tålmodig säkerhet och tålmodig tillfredsställelse,” något att säga Brian Stagg, M.D., studie bly- författare och en klinisk forskare på U--MInstitutet för SjukvårdPolitik och Innovation.

Förskjutningen är händande det okändastarrkirurgi och inkluderar corneaen, glaucoma, näthinnan och strabismuskirurgi.

Klassa av förhöjning i ambulatorykirurgi centrerar bruk för starrkirurgi av 2,34% som ett år var liknande till klassa av förhöjning för strabismuskirurgi och näthinnekirurgi.

Klassa av förhöjning för glaucomakirurgi var snabbare än starrkirurgi. Klassa av förhöjning för corneakirurgi var långsammare än starrkirurgi.

Källa: http://www.uofmhealth.org/news/archive/201711/increased-use-ambulatory-surgery-centers-cataract-surgery

Advertisement