Förbisåg Studieviktig får effekt av socker-sötade drycker på muntligt vård-

Den senaste Australiensiska forskningen som ser socker-sötad dryckförbrukning, avslöjer en i sju tonåringar dricker mer, än två kuper en dag och är två till tre tider troligen att ha muntliga hälsoproblem än de som inte dricker sötade drycker.

Avbilda: Shutterstock

Universitetar av den Sydney studien som i dag publiceras i Australier och som är Nyazeeländsk, Förar Journal över av Allmän hälsa, rapporter på dagstidningförbrukningen av socker-sötade drycker av 3.671 10 deltagare för år 6, 8 och.

Den visar att energidrinkar är den populäraste sötade drycken med 20 procent av tonåringar som konsumerar en åtminstone kuper en dag.

Den Bly- författare och Med- Dr Louise Härdad för Hög Forskning sade att studien tillfogar väger till sockerskattdebatten som markerar det viktigt och ofta förbisett får effekt socker-sötade drycker har på muntligt vård-.

”Konsumera två kuper en dag är till 11 teskedar av socker, som är väl anvisningar överstigande för Världen för de Vård- Organisationarna' för sockerintag, utan även att se matförbrukning,” sade ungefärligt lika att Dr Härdad från Sydneyen Skolar av Allmän hälsa och Charles Perkins Centrerar.

”Behöver Vi strategier att förminska tonåring förbrukning av socker-sötade drycker, inte endast tack vare för att väga implikationer, men också på grund av muntligt vård-.”,

”Kan Dåligatänder ha viktigt, och det hållbara samkvämet och vård- får effekt. Det kan orsaka betydligt smärtar och lida, och, genom att ändra vilket folk äter, förändra deras anförande och livskvalitet.”,

Forskningen baseras på data från NSWEN Skolar LäkarundersökningAktivitets- och Näringgranskning, en arg sektions- representativ granskning av primär NSW och högstadiumdeltagare.

Studien anmäler anslutningar mellan olika typer av socker-sötade drycker, och muntligt vård- får effekt visning alla drycker, med undantaget av fruktfruktsaft, var tillhörande med frekventerar tandvärk eller matundvikande.

Interestingly var oddsna av muntliga hälsoproblem högst amongst tonåringar som drack bantar läsk. Författarna föreslår att mer ytterligare forskning är nödvändig att undersöka, om denna är tack vare anslutningar med annat ätauppförande i denna grupp (till exempel förbrukning av sugande konfektaffär) eller en verkställa av konstgjorda sweeteners.

”Bantar den klara anslutningen mellan muntliga hälsoproblem och, och läsk för ny utveckling, liksom energi, sportdrinkar och smaksatt bevattnar är ett verkligt bekymmer, som dessa drycker marknadsföras som en dryck av primat för tonåringar. Många beskådar dem som ett sunt alternativ,”, sade Dr Härdad.

Fördriva studien visade inte jämnt viktiga anslutningar mellan socker-sötat dryckintag och sjukligt väger status, sade Dr Härdad att densektions- studiedesignen inte låter forskare avsluta orsakar - och - verkställer.

”Givet publiciteten som omger den potentiella skadan av överdriven socker-sötad dryckförbrukning, är det möjligheten att tonåringar i det sjukligt väger kategorier har förminskat deras intag.”,

”Emellertid, var tonåringar, som dricker energidrinkar, stilla mer rimlig som är i ett sjukligt, väger kategori, och de, som dricker en eller flera, kuper av sportar som drinkar hade en högre probability av att ha buk- fetma. ”,

Källa: https://sydney.edu.au/news-opinion/news/2017/11/23/oral-health-impact-of-sugar-sweetened-beverages-overlooked.html

Advertisement