Kemoterapi-Frambragt skräp från dött och döcancerceller kan stimulera tumortillväxt

Cancerterapier inklusive utstrålnings- och kemoterapisökanden till fest sjukdomen vid dödandetumorceller. Nu har inklusive forskare för ett lag på den Beth Israel DiakonissaMedicinskt center (BIDMC) visat att deadna och att dö cancerceller som frambrings av kemoterapi och uppsätta som mål cancerterapi startar paradoxically inflammation som främjar aggressiv tumortillväxt. I en studie som i dag publiceras i Föra Journal över av den Experimentella Medicinen, har laget, upplyst mekanismen som tumorcelldöd kan köra förbi primär den tumortillväxt och metastasisen. Dessutom visade forskarna också, att denna unintended följd av cancerbehandling kan stannas av resolvins, en familj av molekylar som producerades naturligt av människokroppen. Rönet föreställer en ny behandling att närma sig till att förhindra tumortillväxt och recurrence.

”I denna studie som vi visar, att kemoterapi-frambragt skräp från dött och dötumorceller kan stimulera tumortillväxt, som har svängbara implikationer för behandlingen av cancertålmodig,”, sade den höga författare Dipak Panigrahy, MD, assistentprofessor av patologi i Avdelningen av Patologi. ”Är Konventionell cancerterapi som planläggs för att döda tumorceller, naturligt ett tveeggat svärd.”,

Rönet är jämnt med kliniska observationer på utstrålning-frambragd skräpdatummärkningbaksida till 50-tal, men till nu, utforskade få studier den bakomliggande molekylära mekanismen fenomen. I dessa studier Centrerar Panigrahy, en forskare på Cancern på BIDMC, och kollegor - leda däribland författare Megan Sulciner av BIDMC, Charles N. Serhan, Ph.D., av Brigham och Kvinna Sjukhus (BWH), Markerar W. Kieran, MD, PhD av det Dana-Farber CancerInstitutet och Sui Huang, MD, PhD, av Institutet av SystemBiologi - injicerat skräp från tumorceller som dödas av kemoterapi in i djur, modellerar. Mer sistnämnd Trettonmånader, hade tumorcellskräpet bara producerat inga synliga tumors. Emellertid, när forskarna co-injicerade tumorcellskräp samman med så fåtal som 100 bosatt cancerceller, att skulle för att inte ha resulterat i cancer av dem, kombinationen främjade fortumortillväxten.

Forskarna främjar analys avslöjde att kemoterapi-dödade cancerceller främjar tillväxt, när en lipidmolekyl som är utsatt på ytbehandla av dött och döceller startar frigöraren av cytokines - proteiner som reglerar huvuddelens immuna och upphetsa svar. Den resulterande ”cytokinestormen” i tumor'sens uppsättningarna för microenvironment i sin tur arrangera som främjar ny tumortillväxt.

”Kunde Denna pro-tumoren aktivitet tanka en realitetåterkoppling kretsar, som är svår till betaget med mer aggressiv cellgifts- terapinågot liknandekemoterapi och utstrålning,” sade Panigrahy. ”Kan Detta förklara det naturliga terapeutiskt begränsar till cancerbehandlingar tillgängliga today.”,

I en annan uppsättning av experiment, Panigrahy och kollegor som försöktes till kvarteret skräp-stimulerad tumortillväxt, genom att introducera en klassificera av antisom producerades av människokroppen, kallade resolvins. Upptäckt av Serhan och kollegor på BWH i 2002, vänder stimulerar resolvins aktivt av inflammation och en klassificera av immuna celler att smälta tumorskräpet som lämnas i vaket av cytokinestormen. I denna studie dämpade resolvins lungen, och melanommetastasisen i mus modellerar, de fann forskarna, och blockerad cancertillväxt i olik tumor modellerar den inklusive lungen, bukspottkörtel-, lymfkörtelcancer, bröst, prostatan och melanom. Då forskarna administrerade kemoterapi, och resolvins till enstimulerad bukspottkörtel- cancer modellerar i möss, resulterade kombinationen i tumorregression.

Rönet öppnar dörren till ett nytt att närma sig för att förhindra cancerrecurrence såväl som behandling, genom att tillfoga resolvins till existerande kemoterapi av riktade terapidieter. Redan i klinisk utveckling som en potentiell behandling för annat inklusive eksem för upphetsa sjukdom, har den tandrot- sjukdomen och den olika neurodegenerative sjukdomen, resolvins bevisat att vara non-giftet och komma med minsta biverkningar.

Källa: http://www.bidmc.org/News/PRLandingPage/2017/November/Dipak-Panigraphy.aspx

Advertisement