Mount Sinai kirurgar använder BABAteknik för att ta bort metastatic cancer i lateralen hånglar

Ett lag av kirurgar på Mount Sinai Beth Israel, ledde vid Hyunsuk Suh, MD, Assistenten som Professorn i Avdelningen av Kirurgi på Icahnen Skolar av Medicin på Mount Sinai, har utfört den första robot-hjälpta radikalen hånglar dissekering i Förenta staterna som använder det bilaterala axillo-bröst, att närma sig (BABA), en kirurgi som gäller att ta bort alla av lymfaknutpunkter på en sida av hångla. Resultaten publicerades i dag i föra journal över VideoEndocrinology.

Dr.en Suh och endocrinekirurgilaget på Mount Sinai är de enda kirurgarna i landet som använder för närvarande BABAtekniken till godartada och elakartade thyroidoordningar för fest. Hans strömstudie undersöker bruket av BABAEN att ta bort metastatic cancer i lateralen hånglar. I det publicerade fallet utförde tog bort Dr. Suh kirurgi med det Kirurgiska Systemet för Da Vinci © och 59 lymfaknutpunkter från en kvinnlig tålmodig; två lymfaknutpunkter testade realiteten för cancer. Denna tålmodig diagnostiserades med thyroidcancer över ett år sedan och genomgick en konventionell thyroidkirurgi till och med hångla, men henne cancerspridning till lymfaknutpunkterna som kräver mer omfattande kirurgi. I ett försök att undvika ett viktigt hångla ärret, henne opted för BABA.

BABAtekniken medför kirurgdanandet två snitt längs varje areola, och två snitt i flå knövlar av armhålan. Robotic instrumenterar, däribland en endoscope (en medicinsk apparat med ett ljust och en kamera) sätts därefter in in i snitten. När ett funktionsdugligt utrymme inom hånglaområdet skapas, sylter för Dr. Suh som det kritiskt strukturerar, innan det tar bort de diseased lymfaknutpunkterna eller thyroidkörteln. Detta minsta-invasive tillvägagångssätt lämnar ett gömt ärr jämfört till det konventionellt för att att närma sig var kirurgen gör ett snitt på hångla.

”Är Detta idealtillvägagångssättet för tålmodig som önskar att undvika ett synligt hånglar ärret och underhåller tystnadsplikt,” något att sägaDr. Suh. ”Efter kan kirurgi, mest tålmodig gå hem den samma dagen tillbaka.”,

Dr. Suh som något att säga bruket av den robotic plattformen ger utmärkt visualization av anatomic, strukturerar, och det robotic instrumenterar låter för manövrar som är säkrare och exaktare. Han har utfört 40 robotic thyroidectomies på Mount Sinai Beth Israel. Dr. utstuderade Suh BABAEN att närma sig på Sjukhuset för den Seoul MedborgareUniversitetar i Sydkorea var det framkallades.

”Måste Kirurgiska innovationer medföra helskinnade resultat, såväl som tillfogat gynnar till tålmodina. Den Robotic thyroidectomyen är yet en FDA som av-märks tillvägagångssättet i USEN, men till och med pågående befordran och riktigt genomförande, har den ska BABAtekniken store att få effekt i sätta in av thyroidkirurgi,” något att sägaDr. Suh.

”Är Dr Suh en av våra stjärnarekryt som kommer med en ny expertisuppsättning till vårt växa avlägsen tar fram thyroidkirurgiprogram”, något att sägaDr. William B Inabnet III, FACS, Stol av Kirurgi på Mount Sinai Beth Israel. Dr. Suh sammanfogade Programet för Mount Sinai EndocrineKirurgi, som har en lång tradition av att utföra dölja-ärret endoscopic thyroidkirurgi, däribland det transoral att närma sig. Den teknik gäller att ta bort thyroidkörteln förbi liten snittinsida för danande tre munnen under den lägre kanten.

Källa: http://www.mountsinai.org/about-us/newsroom/press-releases/mount-sinai-surgeons-remove-cancerous-lymph-nodes-in-the-neck-through-hidden-scar-procedure-

Advertisement