Mer lönande inneställe för Sjukhusfyndastma att försumma än att fixa

Keyonta Parnell har haft astma mest av hans unga liv, men den var inte till hans familj som var rörd till det åriga huset 140 här på den Lemmon Gatan två år sedan det som han blev en av vårdsystemet frekventerar kunder.

”Mig appell 911 så mycket, sedan Jag har bott här, vet de mitt känt,”, sade att degammala 9na fostrar, Darlene Summerville, som appeller det nöd- medicinska systemet henne ”bästa vän.”,

Summerville och hon familjen bor i det värst astmainneställe i Baltimore: Postnummer 21223, var skröpliga hus, rodents och buggar startar sjukdomen och var den få gemenskapen manipulerar arbete för att förhindra astmanödlägen. En mom där hanterar en BBvapenuppehälle tjaller från henne det astmatiska barnet.

Invånare av sjukhus för detta områdesbesök för astma signalljus-ups på mer än fyra tider klassa av folk från stadens mer förmögna grannskapar, enligt data som analyseras av Kaiser Vård- Nyheterna, och Universitetar av Maryland HuvudstadNyhetstjänst.

Baltimore gör paramedicinska besättningar astma-mer släkt besökper capita i 21223 än någon annanstans i staden, enligt brandstationrekord. Det är understödja-mest-allmänningen Postnumret bland tålmodig hospitalized för astma, som, när det riktigt tilltalas, bör aldrig kräva nöd- besök eller inläggning på sjukhus.

Den suveräna ironin av den lokaliserade epidemin är att Keyontas grannskap i southwest Baltimore är i skugga av prestigefulla medicinskt center - Johns Hopkins, vars forskare är landskampexperter på astmaförhindrande, och Universitetar av den Maryland Medicinskt center.

Båda mottar massiva skattelättnad i retur för att ge ”gemenskapen gynnar,” ett det dåligt definierat federalt krav dem serven deras grannskapar. Under Maryland ambitiösa försök att kontrollera läkarundersökning kostar, både är det förment försök att förbättra invånare som är vård- utanför sjukhuset och att förhindra erkännandear.

Men gilla sjukhus över landet, institutionerna har gjort lite för att tilltala rota orsakar av astma. De motsträviga incitamenten av sjukvårdbetalningsystemet long har long gjort det långt mer inbringande till sträng fest, farliga astmaattacker än att förhindra dem.

Hopkins, UMMC och andra sjukhus samlade $84 miljoner över de tre åren som avslutar i 2015 till för Baltimore för fest acutely sjuk tålmodig astma som inpatients eller i akutmottagningar, enligt nyheternaorganisationars analys av statewide sjukhusdata. Hopkins och ett systersjukhus mottog $31 miljoner av det.

Ledare på Hopkins och UMMC bekräftar att de bör göra mer om astma i gemenskapen men notera att det finns många konkurrera problem: sockersjuka, drogöverdoser, begynna dödlighet och mentalsjukdom bland hemlösen.

Vetenskap har visat den att är förhållandevis lätt och billigt att förminska astmaattacker: Ta Bort rodents, mattar, buggar, cigarettrök, och annat startar. Utplacera gemenskapen manipulerar för att ordinera förebyggande medelmedicinen och vård- arbetare för att undervisa tålmodig att använda den.

Ben Carson, sekreteraren av Avdelningen av att Inhysa och Stads- Utveckling, som sågar hundratals astmatiska barn från låg-inkomst Baltimore under hans årtionden som en Hopkins neurosurgeon, sade, att forskningen på astma startar, är otvetydig. ”Är Det miljön - de fuktiga miljöerna, som uppmuntrar formen, fästingarna, lopporna, mössna, mörtarna,”, sade han i en intervju.

Forska visningen som ta bort hushållet startar förminskar astmaattacker ”är otvetydigt,” något att säga Ben Carson, en tidigare Johns Hopkins neurosurgeon och nu sekreteraren av Avdelningen av att Inhysa och Stads- Utveckling. ”Är kosta av att inte ta omsorg av folk antagligen mer stor än kosta av att ta omsorg av dem.”, (Katherine Gilyard/KHN)

Som ledare av HUD riskerar han något att säga som han favoriserar förminskande astma, i allmännyttan, som a av det bita dyra sjukhuset besöker långt. Byrån diskuterar väg att finansiera plågaborttagning, kontrollerar fuktighet, och andra bitvis astmatålmodig för remediation direkt, en spokeswoman sade.

”Är kosta av att inte ta omsorg av folk antagligen mer stor, än kosta av att ta omsorg av dem”, genom att ta bort, startar, sade Carson, att tillfoga, ”beror Den på huruvida dig tar det kortfristigt beskådar, eller det långsiktigt beskådar.”,

De Långa Beskådar

Astma är den mest allmänningbarndomläkarundersökningen villkorar, med klassar 50 procent högre i nedanföra familjer armodet fodrar, som bor ofta körning-besegrar in hem, än bland ungar i mer förmögen hushåll. Sjukdomen orsakar nästan till hälften - a - miljon sjukhuserkännandear i Förenta staterna om året, omkring 2 miljon besök till akutmottagningen och tusentals dödar årligen.

Att drev som den sammanlagda ettårig växt kostar av astmaomsorg, inklusive medicin och kontorsbesök, brunn över $50 miljard.

Keyonta liv i ettsovrum ror huset på det 1900 kvarteret av den Lemmon Gatan, som appellen för några invånare ”den Forgetabout Grannskapen,” omkring en mile från UMMC och 3 miles från Hopkins.

Reporter spenderade månader som intervjuar tålmodig och föräldrar och besöker hem i 21223, en multiracial gemenskap var den genomsnittliga hushållinkomsten av $38.911 är lägre än sammanlagt bara två andra Postnummer i Maryland.

Att avtäcka få effekt av astma, analyserade nyheternaorganisationarna varje Maryland inpatient- och akutmottagningfall över mer än tre år till och med en special överenskommelse med den statliga kommissionen som uppsättningsjukhuset klassar och samlar sådan data. Rekorden inkluderade inte att identifiera personlig information.

För varje akutmottagningbesök till festBaltimore invånare för astma enligt datan betalades sjukhus $871, i genomsnitt. För varje inpatientfall var den genomsnittliga intäkten $8.698. I en ny tre-år period samlade sjukhus $6,1 miljoner för behandling av precis 50 inpatients, de vanligast dåligt med astma, varje av, vem besökte sjukhuset åtminstone 10 tider.

Hopkinss visar egna forskning att det skiftande dollar från sjukhus till den Lemmon Gatan och andra astmainneställe kunde mer än lönen för honom. Kunde Halvan kosta av en erkännande - några tusen dollar - köp lufta purifiers, plåga kontrollerar, mäter besök av arbetare och annan för gemenskapen vård- bevisat att hugga astmaattacker, och sjukhuset besöker frekventerar by användare.

”Älskar Vi” dessa idéer och ”oss funderare som det är det rätta som ska göras,”, sade den Patricia Bruntet, en vice verkställande direktör på Hopkins i laddning av klarad av omsorg och den vård- befolkningen. ”Vet Vi vem dessa folk är. Detta är doable, och någon bör göra den.”,

Men att konvertera idéer att åtgärda har inte händt på Hopkins eller mycket av någon annanstans.

En av den få sjukhusdanandet ett verkligt försök, Barns det Vård- Systemet för Medborgare i Washington, D.C., har funnit att dess bra arbete kommer på en prissätta till dess kärnpunkten.

Barn överför astmatålmodig som behandlas i akutmottagningen till uppföljande omsorg på en klinik som undervisar dem att och deras familjer hur man tar läkarbehandlingen riktigt och tar bort hem startar. Programet som börjas i tidig sort 2000s, klippt akutmottagningbruk och andra oplanerade besök av de tålmodig av 40 procent, en visad studie.

Fördriva känna igen, att den potentiell intäkt för minskningar, sjukhuschefer stöttar fullständigt programet, sade Dr. Stephen Undervisa, pediatrikchefen som kör det.

”'Besöker Astma, och erkännandear är besegrar igen, och den är allt ditt kritiserar! '” Barns gillar verkställande direktör för att reta honom, sade Teach. ”Och är halvan hans hjärna faktiskt allvarlig, men den annan halvan av hans hjärna firar faktumet att det vård- av barnen av District of Columbia är bättre.”,

Närbilden Beskådar

Halvan av 32na ror hus på Summervilles kvarter av Lemmon som Gatan stigas ombord upp, upptaget endast av den tillfälliga heroinanvändaren. Åtminstone hade 10 folk på kvarteret astma sent i fjol, enligt intervjuer med invånare därefter.

”Har Vi form i vårt hus”, och ett gistet att taklägga, sade Tracy Oates, 42, som bodde över gatan från Summerville. Besvära så långt som starta astma.”, ”Som är egentligen stor,

Två av henne barn har sjukdomen. ”Önskar Jag inte ens stag här,”, sade hon. ”Mig förmiddag som söker efter en förlägga.”,

Shadawnna Fews, 30, bott med henne den astmatiska litet barn på den Stricker Gatan, några östliga kvarter. Hon höll ett BBvapen för att välja av tjaller som manipulerar sade kan uppsättningen av henne sons att rossla.

Delores Jackson, 56, som bodde på den Wilkens Avenyn, några kvartersöder av den Lemmon Gatan, sade att hon hade varit till sjukhuset för astma tre tider i den föregående månaden.

Alla trena av Summervilles ungar har astma. För flyttning till den Lemmon Gatan två år sedan, minns hon, Keyontas astma anfaller sällan krävd medicinsk uppmärksamhet.

Men deras nya hus innehöll en klinisk katalog av astma startar.

Den mögliga källare har ett jordgolv. Högar av avskrädet i närliggande vakanta lott drar ohyran: möss som är bland den värst astman, startar, tillsammans med tjaller. Summerville 37, höll en folkräkning av att invadera kryp: knott flugor, spindlar, myror, gräshoppor, ”den lite teeny svarten buggar,” henne skrattade.

Ofta röker hon insida huset.

De statliga sjukhusdatan visar att matrisen för omkring 25 Marylanders årligen från akut astma, deras flygbolag så snört in och blockerat av mucus som de kväv.

Keyonta missa dussintals skolar dagar i fjol på grund av hans sjuka som så ofta blir hem- att Summerville måste att avsluta henne matlagningjobbet att att bry sig för honom. Utan den inkomst får familjen nästan den avhyste sist nedgången och igen i Januari. Hyran är $750.

Om en third av Baltimore högstadiumdeltagare anmäla dem har haft astma som orsakar frekventerar frånvaro, och felande lära, sade Dr. Leana Hudsvulst, Baltimores vård- commissioner.

Med numrerar något liknande som, Västra Baltimores primära omsorgkliniker, som fest en lång räcka av illnesses, är otillräcklig, som är, startar det vård- avdelningens för staden programet för astma, vars tre anställda besöker hem av astmatiska barn för att visa hur man tar, läkarbehandlingen och att förminska.

Programet, som en analys vid Hudsvulst kontoret visade tecken för snittastma vid 89 procent, ”, är chronically underfunded,” sade hon. ”Är Vi portionen 200 barn [ett år], och det finns tusentals att vi kunde utvidga programet till.”,

Federal regering som betalas för $1,3 miljard i astma-släkt forskning över det förgångna årtiondet, som $205 miljoner gick av till Hopkins, rekord visar. Pengarna stöttar visningen för grundläggande vetenskap såväl som för många studier som blygsamma investeringar i vårdartjänst och hem- remediation kan förbättra liv och räddningpengar.

”Går Att Få sjukvårdfamiljeförsörjare att betala för hem-baserade ingripanden att vara nödvändigt, om vi önskar att göra en buckla i astmaproblemet,” sade Patrick Breysse, en tidigare Hopkins representant, som, som direktören av Medborgare Centrerar för Miljö- Vård- på Centrerar för Sjukdom Kontrollerar och Förhindrandet är en av landets de bästa allmän hälsarepresentanterna.

Annat dela upp i faktorer kan starta astma: utomhus- luftförorening och pollen, i synnerhet. Men hem-baserat att avlägsna startar kunde förminska astma signalljus-ups vid 44 procent, en visad studie.

Kanske förlägger inget bättre finns förhindrandet för försökgemenskapastma än Maryland. Genom att garantera sjukhus intäkt varje år, tillståndets uppmuntrar det unika klassa-inställning systemet dem att klippa erkännandear med förebyggande medelomsorg, politikmyndighetsnågot att säga.

Men Hopkins, UMMC och deras företags föräldrar, vars fyra huvudsakliga Baltimore sjukhus tillsammans mot efterkrav någon $5 miljard i intäkt om året, har så långt begränsat deras gemenskapastmaförhindrande till litet, ofta tillfälliga försök som finansieras ofta vid ens annan pengar.

UMMCS det Breathmobile programet, som besöker Baltimore, skolar fördelande astmabehandling och utbildning, beror på yttersidalån och kunde lätt utvidgas med de riktiga resurserna, sade dess medicinska direktör, Dr. Mary Bollinger. ”Är behovet där, absolut”, sade hon.

Hopkins körningar ”Campar Superkids,” ett weeklong, sömn-bortsommarperioden för barn med astma som kostar deltagare $400, även om den tilldelar stipendier till låg-inkomst familjer. Den förar också ännu en studie - testa remiss till uppföljande omsorg för akutmottagningastmatålmodig, som Barns Medborgare sedan visat var long effektiv.

Men inget sjukhus har investerat väsentligen i hem- remediation för att avlägsna startar, en bevisad strategi som stöttas av HUD-sekreteraren, och främjat av Grön och Sund HemInsats, Baltimore fungerar ett icke-vinstdrivande det för att förminska astma och leda förgiftning.

”Går Vi endera framåtriktat att göra vad empirically har empirically visats till arbete, eller vi fortsätter för att begrava våra huvud i sanden, och ska ungar fortsätter för att gå till sjukhuset i stället för klassrumet,”, sade Ruth Ann Norton, den nonprofits verkställande direktör.

Hopkins och UMMC-något att säga som de gör alldeles för att tjäna deras gemenskap gynnar skattelättnad.

”Är Det alltid en utmaning till något att säga, ”, Var startar vi först? ”” sade Dana Farrakhan, en vice verkställande direktör på UMMC vars arbetsuppgiftar inkluderar vård- förbättring för gemenskapen.

Bland andra insatser krediterar UMMC-takes för arbete med kommuntjänstemän skarpt för att förminska begynna dödlighet vid arbetet med förväntansfullt fostrar. Organisationens planerade poliklinikpatient centrerar ska inkluderar vård- arbetare för att hjälpa att bemanna förminskar hem- astma startar, sade Farrakhan.

”Vad vi gör kanske inte fokuseras tillräckligt,”, sade Bruntet av Hopkins. Samtidigt ”, måste vi att ha intäkt,”, sade hon. ”Är Vi en affär.”,

Efter månader av att vänta Summerville ansett hon själv lyckligt som får en tidsbeställning med det vård- avdelningens för stad programet för astma.

En av dess vård- arbetare kom till huset sent i fjol. Hon levererade mousetraps och madrassen och kudder täcker för att kontrollera kvalsterar, och annan startar. Hon hjälpte styrkaSummervilles hyresvärd att fixa spela golfboll i hål i taket och däckar.

Hon manade Summerville för att stoppa att röka insida och gav läkarbehandlingkurser, som avtäckt, som Summerville hade blandat övre, en förebyggande medelinhaler med medicinen använde för Keyontas blossa tecken.

”Undervisade astmaladyen mig att vad Jag behövde för att veta uppehället dem som var sunda,” sade Summerville av henne familjen.

Det var sen i 2016. Sedan dess, sade Summerville den sist månaden, har hon inte kallat en ambulans.

METHODOLOGY:

Kaiser erhöll Vård- Nyheterna och Universitetar av Maryland HuvudstadNyhetstjänst data som rymdes av de Maryland Hälsovård, Kostar Granskar Kommissionen på varje sjukhusinpatient- och akutmottagningfall i det statligt från mid-2012 till mid-2016 - några 10 miljon fall. De anonymized datan inkluderade inte att identifiera personlig information.

Mätte astman för nyheterna den organisationar kostar vid beräknas sammanlagda laddningar för fall som astma var den främsta diagnosen i. Maryland det sjukhusklassa-inställningen systemet ser till att sådan listade laddningar mycket nästan equaling de samlade betalningarna.

Att bestämma astmaprevalence beräknade reporter per capita klassar av sjukhusbesök med astma som en främsta diagnos - en metod som användes vanligt av vård- avdelningar och forskare. Detta kan överdriva astmaprevalence i låg-inkomst Postnummer liksom 21223, på grund av de gemenskap tendens att använda sjukhuset servar på mer stor klassar.

Emellertid pekar datan också till kickastma klassar i 21223 och andra låg-inkomst Baltimore gemenskaper - till exempel, astmaprevalence inom sjukhustålmodina för befolkningen allra i en Postnummer.

KHNS täckning av vård- olikhetar i östliga Baltimore stöttas av Annien E. Casey Fundament.


Kaiser Vård- NyheternaDenna artikel trycktes om från khn.org med tillåtelse från det Henry J. Kaiser Familj Fundamentet. Kaiser är Vård- Nyheterna, en editorially oberoende nyhetstjänst, ett program av det Kaiser FamiljFundamentet, en nonpartisan organisation för sjukvårdpolitikforskning som är unaffiliated med Kaiser Permanente.

Advertisement