Smartphoneapps som mindre är exakta i övervakningläkarundersökningaktivitet av användare, studie finner

Om du använder din smartphone för att övervaka din läkarundersökningaktivitet, är du antagligen mer aktiv, än den föreslår.

Nya fynd för en UBC-studie som iPhone'snas inbyggde pedometer felande om 1.340 kliver under en användares typiska dag, när det jämförs till enbyggd accelerationsmätare som ha på sig på midjan.

Exaktheten av smartphones och vård- apps är passande viktigare, som medicinska experter och teknologiföretag rusar till klapp in i smartphone'sens jättelika potentiellt som en bearbeta för att samla vård- data. Nästan alla har en smartphone, och de är vanligt behändiga, danande det som är lätt för att en genomsnittlig person ska delta i en studie och för att forskare ska samla data.

”För att att göra exakta avslutningar, oss, som forskare behöver att veta att datan är faktiskt representativa av verkligt uppförande,”, sade Mark Duncan, studie bly- författare. ”Som har att ha som huvudämne, får effekt benämner in av tålmodig omsorg och benämner in av framkallning av ny och bättre forskning i sätta in.”,

De involverade 33 deltagarna för UBC-studien och delades in i två delar: ett laboratorium testar, och en testa i stamgästuppehälle villkorar. I labbet testa, deltagare bar två iPhones--en personlig iPhone och delad förutsatt att av labbet--så kunde forskare se, om olikt, ringer modellerar producerade olika resultat. Deltagare som gås på en treadmill för 60, understöder på olikt rusar, och deras kliver räknades manuellt. Underskattade Personliga iPhones kliver vid 9,4 procent på det långsammast rusar av 2,5 Km/h. Den delade iPhonen fared litet bättre på 7,6 procent. På snabbare att gå rusar, ringer var av vid mer mindre än fem procent, som är allmänt ansett godtagbart för en pedometer.

För den annan delen av studien fixade deltagare accelerationsmätare till deras midjor för en heldag, och antecknat kliva läsningar från iPhonen på början och avsluta av dagen. Över tre dagar underskattade iPhonen accelerationsmätaredatan vid ett genomsnitt av 21,5 procent, eller 1.340 kliver per dag.

Teknologin är inte helt att klandra, though. Flera deltagare anmält ringer lämna bakom under kort stavelse snubblar till badrummen eller bevattnakylaren. Och dagligen att bo gäller ofta långsammare gå rusar, som labbet testar visat kan påverka exakthet.

”Gör accelerationsmätaren i iPhonen faktiskt ett nätt bra jobb, när den testas under labb, villkorar,”, sade den höga författareGrabben Faulkner. ”Måste Du precis att ha det på dig alls tider.”,

Resultaten föreslår forskare bör använda varnar när relying på smartphonedata, men Duncan sade att den genomsnittliga personen inte bör avskräckas från att använda vård- apps för motivation.

”För folk, som är redan att spåra som är deras, kliver, dem kan vila försäkrat att, om deras ringa något att säga som de får de rekommenderade 10.000na kliver i en dag, de får antagligen att åtminstone många och de är funktionsdugliga in mot bättre vård-,” sade Duncan. ”Från en allmän hälsa peka av beskådar, det är bättre att det underskattar än överskattningar.”,

Källa: https://news.ubc.ca/2017/12/06/smartphone-health-apps-miss-some-daily-activity-of-users/

Advertisement