TA TID PÅ genlekhuvudrollen, i reglering av många gener som är viktiga till hjärnevolution

Forskare long har long sökt att riva upp de molekylära gåtorna som gör människahjärnsakkunniga: Bearbetar Vad drös dess evolution till och med milleniummarna? Är Vilka gener kritiska till kognitiv utveckling?

En ny studie ger inblick på materien genom att visa att en gen som kontrollerar vårt biologiskt tar tid på leker också en livsviktig roll i reglerande människa-närmare detalj gener som är viktiga till hjärnevolution. Rönet från det O'Donnell HjärnInstitutet öppnar nya banor av forskning in i hur TA TID PÅ proteiner som produceras av hjärnan för TA TID PÅgenaffekten fungerar och bearbetar vid vilka neurons finna deras riktigt förlägger i hjärnan.

”Har Folket sökt för gener, som är viktiga för hjärnevolution, inom sammanhanget av vår större, vikta hjärnor,” sade Dr. Genevieve Konopka, en neuroscientist med för Jr.-Hjärnan för UT det Southwesterns Peter O'Donnell Institutet. ”Har Vi nu att bevisa som TAR TID PÅ reglerar många circadian rytmer för gener förutom, så vi kan förlägga den, som ett nyckel- pekar i hierarkin av viktiga molekylära banor för människahjärnutveckling och evolution.”,

Människahjärnor är notably större än hjärnorna av vår mest nära släkting, schimpansen. Men, därför att storleksanpassa bara, redogör inte för kognitiva kapaciteter - däggdjur liksom val och delfiner ha större hjärnor - forskare att ha sökt att förstå vad gör människahjärnan mer smart.

Forskning för Dr. Konopkas har fokuserat på neocortexen, ett område av hjärnan med särskiljande veck som är tillhörande med sikt och utfrågning och ansedd den för en tid sedan evolved delen av cortexen. Hon det utsläppt labbet en studie i 2012, att fann CLOCK har ökat uttryck i människaneocortexen, jämförde till andra primathjärnor. Rönet som vidare meddelas, ifrågasätter om vad dessa förkroppsliga-tar tid på proteiner gjorde i en neural region som inte är ansedd ett nav för circadian rytm fungerar traditionellt.

Den nya studien som publiceras i Gener & Utveckling, erbjuder några svar:

  • TA TID PÅ reglerar en uppsättning av gener som är viktiga till hjärnevolution som har skillnader benämner in av var och hur mycket de uttrycks, jämförde till andra primat.
  • TA TID PÅ reglerar gener som anknytas till kognitiva oordningar och har en viktig roll i neuronal flyttning för människa - det processaa vid vilka bördiga neurons andra delar av hjärnan reser till den neural anslå, går runt. Hoppar av i denna processaa flyttning leder till en spänna av kognitiva oordningar.

Rönet föreslår att det kan finnas mycket mer som ska läras om olikt fungerar kontrollerat av CLOCK som identifieras i 1997 av Southwesterns Dr. Joseph S. Takahashi för UT. Hans spadtagupptäckt som utvidgas på forskning för Nobel Prisvinnande fruktfluga av den biologiska visningen, tar tid på finns i däggdjur. Multipelstudier, sedan att finna för Dr. Takahashis har föreslågit anknyter mellan CLOCK fungerar och vård- utfärdar liksom cancer, kognitiva oordningar och fördjupning.

Studien för Dr. Konopkas - som använde neurons för den obduktionhjärnsilkespappret och människan i kultur - är första som undersöker KLOCKANS roll i människaneocortexen.

”Fungerar en roman av TA TID PÅgenen i hjärnan inte direkt släkt till circadian rytmer är oväntad, och dess möjlighetroll i evolutionen av människaneocortexen är mycket spännande,”, sade Dr.en Takahashi, en motsvarande författare på den nya studien, Ordförande av Neuroscience på Southwestern UT, Utredaren för Howard Hughes det Medicinska Institutet och hållaren av den Loyd B. Sands Distingerad Stolen i Neuroscience.

Konopka Labbet ska sökanden att utvidga på rönet, genom att studera hjärnorganoids - i grunden mini- människahjärnor som är fullvuxna i en maträtt - för att förstå närmare detalj, uppsätta som mål som TAR TID PÅ reglerar.

Det ska laget behandlar TAR TID PÅ i dessa silkespapper och dokumenterar ändringar fungerar in, liksom hoppar av i neuronal flyttning, eller utvecklingen av annan cell skrivar. Forskning för Dr. som Konopkas också ska, gäller ”humanized möss,”, har som givits en ökning av CLOCK i deras neocortex. Det ska labbet övervakar för olika ändringar i hjärnutveckling och uppförande.

”Finns Det så mycket som vi inte vet om människahjärnutveckling och evolution,”, sade Dr. Konopka, Förbunden Professor av Neuroscience, och Jonen Görar Hög Forskare i AutismForskning. ”Sätter Vi mer lappar av pussel tillsammans för att förstå vilka gener förbinds till andra.”,

Källa: http://www.utsouthwestern.edu/newsroom/articles/year-2017/clock-gene.html

Advertisement