Forskare upptäcker hur strandar ovanligt long av RNAarbete flår in celler

Forskare från det Västra Fallet Reserverar Universitetar Skolar av Medicin har upptäckt hur lappar ovanligt long av RNAarbete flår in celler. RNAEN lappar, kallat ”långa non-kodifiera RNAs” eller ”lncRNAs,” hjälp att flå celler modulerar proteiner för connectivesilkespappret, lik collagen och kunde föreställa nytt terapeutiskt uppsätta som mål för att främja flår reparerar.

I identifierade ny GränsGenetik studien, forskare specifika lncRNAs som kontrollerar gener, och uppförande av musen flår celler. Laget grundar 111 lncRNAs som fungerar med ett högt bevarat protein knyter kontakt kallat Wnt-/β-cateninbanan. Wnt-/β-cateninbanaservarna som ett signalerandenav som hjälper celler över art att justera genuttryck som svar på deras miljö. Den nya studien förbinder denna viktiga bana till ett nytt bildar av genetiskt kontrollerar--lncRNAs.

”Är LncRNAs som upptäcks nyligen, klassificerar av gener, och vi har varit funktionsdugliga att belysa deras fungerar, och mekanism, som de verkar att vara kritiska för den vård- människan,”, sade att Ahmad Khalil, PhD, assistentprofessor av genetik och genomvetenskaper och medlemmen av den Omfattande Cancern för Fallet Centrerar på det Västra Fallet Reserverar Universitetar Skolar av Medicin. ”Visar Vårt rön att Wnt-/β-cateninbanan aktiverar bestämda lncRNAs direkt för att kontrollera genuttryck flår in fibroblastceller.”, Khalil tjänade som som co-pensionär författare på studien med Radhika Atit, PhD, professor av biologi på det Västra Fallet Reserverar Universitetar Skolar av Medicin. Västra Fall Två Reserverar studenter, Nathaniel Mullin och Nikhil Mallipeddi som tjänas som som co-första författare.

Det utstuderade laget flår celler som kallas dermal fibroblasts, som hjälper hårfollicles för att framkalla, sår läker och underhåller allmänt den strukturella fullständigheten av flår. Fibroblasts iscensätter dessa viktiga fungerar med hjälpen av Wnt-/β-cateninbanan, bland andra. Den Tålde aktiveringen av Wnt-/β-cateninbanan kan orsaka fibroblasts för att overproduce proteiner för connectivesilkespappret, den lika collagenen, att orsaka som är skadligt, flår fibrosis. Enligt den nya studien lncRNAsserve som en mellanhand mellan Wnt/β-catenin och fibroblastgener.

Forskarna visade att fibroblasts som ändrades genetiskt för att overproduce β-catenin hade 8-14 tider jämnar higher av två specifika lncRNAs när de jämförs för att kontrollera fibroblasts. Forskarna namngav lncRNAsna Wincr1 och Wincr2--Wnt signalerande framkallad non-kodifiera RNA.”, LncRNAen jämnar korrelerat med jämnar av proteiner den hjälpfibroblastsflyttning och avtalar markant higher. Rönet föreslår att avbryta lncRNA jämnar kunde ändra hur fibroblasts fungerar flår in.

Studien tillfogar till växa förkroppsligar av bevisar att lncRNAs kunde föreställa en ny arena för drogbärare. LncRNAs är fängslande terapeutiskt uppsätta som mål--nya studier vid Khalil och andra har blandat in lncRNAs hoppar av sammanlagt sorter av sjukdomar, inklusive infertility och cancer.

Said Atit, ”Specifika lncRNAs, som fungerar downstream av Wnt-/β-cateninbanan, kunde serven, som drogen uppsätta som mål för kroniskt och akut, flår fibrosis villkorar.”, Forskarna är nu funktionsdugliga att förstå hur lncRNAs fungerar i olikt djur modellerar, och hur deras dysfunction kan främja sjukdomen.

Källa: http://casemed.case.edu/cwrumed360/news-releases/release.cfm?news_id=875