Studie: Trafikera-Släkt lufta föroreningar verkar att förhindra gynnar av att gå bland äldre vuxen människa

Studien analyserat vård- får effekt av en gå till och med denförorenade Oxford Gatan i London, jämfört till Hyde Parken.

Även dammar av kortfristig (2 timme) exponering till mycket lilla partiklar av sot eller funnit in trafikerar ångar på upptagna vägar verkar att förhindra gynnar av att gå på hjärtan, och lungs bland äldre vuxen människa (som åldras 60 eller över), enligt en studie som jämför det vård-, verkställer av att gå längs enförorenad väg som går kontra till och med en parkera. Verkställa markerades bestämt i folk med existerande respiratorisk sjuka.

Studien som publiceras i Lanceten, föreslår att kort stavelse benämner exponering till förorening är tillhörande med att stelna av artärerna och den nedsatt lungen fungerar och förstärker fallet för att förminska medelutsläpp, så att alla kan tycka om det vård- gynnar av läkarundersökningaktivitet.

”Indikerar Vårt rön att det trafikerar in congested gator, den lika London Oxford Gatan, det vård- gynnar av att gå inte väger mycket än alltid riskera från trafikerar förorening. Emellertid bör detta inte ses, som en barriär till många äldre folk, som att gå är det enda för, övar dem gör. Vi föreslår att, var möjligheten, äldre vuxen människa går in parkerar eller andra gräsplanutrymmen i väg från upptagna vägar”, den höga författareProfessorn för något att säga Fläktar Chung från MedborgareHjärta- & LungInstitutet på den Imperialistiska Högskolan London, UK.

Luftförorening är ansvariga för omkring 5,5 miljon för tidiga dödar över hela världen varje år. I UKEN som förorenas lufta bidrar till 40.000 dödar varje år, nästan en inkvartera av dem i London. Tidigare forskning visar att exponering till den fina som består av partiklar materien (med en diameter av 2,5 mikrometrar eller mindre; PM2.5) som finnas i diesel- avgaserförhöjningar riskera av den kardiovaskulära sjukdomen och död, och kan förminska lungen fungerar, bestämt i åldringen och de med den kroniska obstructive pulmonary sjukdomen (COPD).

Studien gjordes i 119 äldre vuxen människa (som åldras 60 eller över) däribland 40 sunda volontärer, 40 individer med stall COPD och 39 med den stabila ischemic hjärtsjukdomen. Deltagare tilldelades på måfå för att spendera 2 timmar som går längs det västra, avslutar av London den Oxford Gatan var trafikera är inskränkt till diesel-drev bussar och cabs, eller till och med ettfritt dela upp av Hyde Parken, London. 3 till 8 veckor gjorde mer sistnämnd, deltagare annan går. Alla deltagare hade abstained från att röka för förflutnan 12 månader och hade fortsatt några läkarbehandlingar som vanlig alltigenom studien.

Jämnar av trafikera-släkt luftar föroreningar (svart kol, som består av partiklar materia, ultrafine partiklar och ett gasformigt grundämnedioxid) och mäter av lungen fungerar, och kardiovaskulära svar togs för och under varje går.

I sunda deltagare som går i Hyde Park, ledde till en förbättring mäter in av lungkapacitet (förhöjning för genomsnitt 7,5% i FEV1 [maximat belopp av luftar som kan utandas i ett understöder], på 5 timmar efter starten av gå) och arterial styvhet (5% minskning pulserar in vinkar hastighet i genomsnitt efter 3 timmar) som framhärdade för upp till 26 timmar. I kontrast som går på den Oxford Gatan, ledde till endast en liten övergående förhöjning i lungkapacitet, och verkligt försämra av arterial styvhet (genomsnitt7% förhöjning pulserar in vinkar hastighet) som är tillhörande med mer stor exponering till svart kolsot och ultrafine partiklar från diesel, evakuerar.

Det skadliga vård- verkställer av förorening markerades bestämt i deltagare med COPD som erfor begränsa (blockeringen) av det litet flygbolag-anmäla mer respiratorisk tecken hostar, sputumproduktionen, andnöd och rossla-och ökade däribland arterial styvhet, når det har gått i den Oxford Gatan som jämfördes med Hyde Parken. Dessa skadligt verkställer var tillhörande med ökande exponering till svart kolsot, och ultrafine partiklar som är understödjes beskåda, att fossil tankar, förbränningpartiklar är bestämt giftliga till individer med den kardiovaskulär och lungsjukdomen.

Interestingly grundar mer ytterligare analyser att förorening jämnar på den Oxford Gatan resulterade, i att försämra arterial styvhet i deltagare med den ischemic hjärtsjukdomen som inte använder kardiovaskulära droger, men hade lite att verkställa på de som tar läkarbehandlingen som föreslår att styrkan för dessa droger har skyddande verkställer. Mer forskning är nödvändig att bekräfta detta finna.

Enligt Professorn Chung:

Våra data indikerar det som tar läkarbehandlingar som förbättrar arterial styvhet liksom statins, TOPP- inhibitors, och calcium kanaliserar blockers kan välla fram förminskar det motsatt verkställer av luftförorening i individer med den ischemic hjärtsjukdomen.

Författarna noterar, att studien inte inkluderade vila kontrollerar gruppen, så de inte kan vara bestämda att att gå som bidras till ändringarna i lung fungerar och arterial styvhet, även om föregående studier har visat att att gå förbättrar arterial styvhet. De tillfogar att studien som ses det kortfristiga välgörande verkställer av övar i förhållande till förorening, och vidare forskning är nödvändig på det långsiktigt verkställer av stamgästen som går i förorenade miljöer.

De avslutar:

Vår studie ger ett klart meddelande för att förbättra det kvalitets- av lufta oss all aktie. I London zonplanerar har inledningen av det låga utsläppet haft lite att få effekt på den som består av partiklar materien jämnar. Mer radikal lösningar, liksom för en tid sedan meddelat för att arrangera gradvis - ut diesel-drev svart cabs och att byta ut dem med batteriet - drev elektriska alternativ, är nödvändiga.

Handstil i en anknuten kommentar, Professorn George Thurston och Dr Jonathan Newman från den New York Universitetar Skolar av Medicinen, den New York, USA något att säga:

Ändringarna i arterial styvhet som anmälas i studien…, är biologically jämna med luftföroreningen, och grundar vård- anslutningar för CVD i debaserade studierna av sjukhuserkännandear och dödlighet som är mer ytterligare förstärka konsensusen som anslutningen mellan den som består av partiklar materien och CVD är causal. Även Om mer studier är nödvändiga på det respektive vård- verkställer allra individkonstituenten, och källor av PM2.5, resultaten av denna och, andra nya stads- studier indikerar redan att politiktillverkare och vård- professionell bör göra en förminskning i offentliga exponeringar till den diesel- som består av partiklar materien en kick - prioritet i luftförorening PM2.5 att kontrollera och tålmodiga undvikandestrategier.

Källa: http://www.thelancet.com/

Advertisement