Vård- riskerar till farmworkers förhöjning, som workforcen åldras

Det hänger lös av djupfryst blomkålsammanträdeinsida som din frys fjädrade troligen till liv i ett vast sätter in nord av Salinas, Calif. En besättning av manar och kvinnor här använder en bearbeta med maskin för att tappa plantor in i svarten smutsar. En Annan grupp följer bakom, luta sig ner över och att knacka lätt på varje ny växt.

Det är slitsamt upprepande arbete. Tio-Timme dagar startar i förkylningen, mörkermorgnar och avslutar i den searing eftermiddagen värmer.

Mer än 90 procent av Kalifornien kantjusterar arbetare var bördiga Mexico. Men under senare år, mer få har migrated till U.S.et, enligt U.S.-Avdelningen av Arbetet. Forskare pekar till ett nummer av orsakar: mer åtsittande gränsa kontrollerar; prissätter higher laddat av smugglare; brunn-betala konstruktionsjobb och växa medelklass- i Mexico som inte önskar att välja grönsaker för Amerikaner.

Som ett resultat är den genomsnittliga farmworkeren nu 45 gammala år, enligt federal regeringdata. Skörda U.S. kantjusterar har lämnats till en åldras befolkning av farmworkers vars vård- har lidit från årtionden av det hårda arbetet. Äldre arbetare har ett mer stor att riskera av att få sårade och av framkallning av kroniska illnesses, som kan lönelyften kosta av arbetar' kompensation och sjukförsäkring.

”Händer insaktandet,”, sade Brenten McKinsey, enutveckling bonde och en av ägarna av BeskickningRancher i Salinas. ”Startar Du att se din produktion tappa, men det är svårt att klara av, därför att det inte finns det mer unga folket som önskar att komma in och fungera i denna bransch.”,

Efter en lång dag som krökas över och bita och samla ihop senap har lämnat, sade Gonzalo Picazo Lopez, en farmworker, att smärtaskyttet besegrar hans lägger benen på ryggen är tillförordnat övre. Lopez har varit funktionsduglig i sätter in efter 70-tal, då han korsade över från Mexico. På 67 gammala år, ser han timeworn, med försilvra hår och ett vitskägg. Fodrar Djupt markerar hans vänder mot.

Som Lopez beskrev, hur han väljer försiktigt, lämnar med hans righthand och samlar ihop med hans lämnat, öppnade stängde han och hans fingrar med svårighet.

”I 2015 lämnade min räcka startat att göra ond,”, sade Lopez. ”Gick Jag in i arbete en morgon, och mitt räcka var kallt - iskallt.”,

Lopez är en U.S.-medborgare och har Medicare. Han hoppas för att fungera för nästan ett annat årtionde, till hans fru, som är 61 och väljer broccoli, kan mot efterkrav henne Socialförsäkringen.

Kroniskt smärta är ett allmänningklagomål på Clinica de Salud i Salinas. Nästan alla av tålmodig på denna gemenskapklinik är farmworkers. Många har inte sjukförsäkring och betalar vad de kan för medicinsk vård. De, som har invandringlegitimationshandlingar, rely på Medicaid.

Oralia Marquez, en läkare assistent på kliniken, sade att äldre farmworkers framkallar ofta artrit, baksida smärtar, fotinfektioner och andningproblem från bekämpningsmedel.

Många av henne tålmodig, lika Amalia Buitron Deaguilera kämpar också med sockersjuka. Deaguilera är 63. Hon har Medicaid för försäkring, men hon förlorar henne vision från sjukdomen.

”Då Jag var funktionsduglig in, sätter in,”, sade Deaguilera, ”hade Jag aldrig tid att ta omsorg av jag själv och mitt vård-.”,

Arbetare i sätter in vem har sockersjuka ofta inte kan ta deras insulin, därför att de har inget att förlägga för att kyla den, sade Marquez. Och de missa manipulerar' tidsbeställningar under de upptagna plockningsäsongerna, därför att många inte får betald, när de inte fungerar.

”Önskar Mest av våra tålmodig precis något att avlösa smärta, och att fortsätta arbetet,”, sade hon. ”Mest av tiden som de inte frågar för handikapp. De frågar inte för fridagar. De något att säga dem har inte tid att missa dagar.”,

Sätta In fördröjningsjukvården för arbetare ofta, och det kan leda till allvarliga medicinska problem. Jämfört till äldre viter, är äldre Latinofarmworkers mycket mer rimlig att avsluta upp i sjukhuset, enligt forskare på Central Valley det Vård- PolitikInstitutet på den Kalifornien Delstatsuniversiteten, Fresno.

Vänt mot med en åldras och förminskas workforce, BeskickningRanch är bönder för McKinsey något att säga prövas att mekanisera att plantera och att skörda för att förminska deras arbetebehov.

Men bearbetar med maskin kan endast göra så mycket, sade McKinsey. Du kan byta ut människan räcker i en fabrik, kanske. Men ut här, sätter in är gropigt, och lindar är starkt, och du behöver folk att komma med växterna till liv.

KHNS täckning av dessa ämnen stöttas av det John A. Hartford Fundamentet och BILDLÄSNINGSFundamentet


Kaiser Vård- NyheternaDenna artikel trycktes om från khn.org med tillåtelse från det Henry J. Kaiser Familj Fundamentet. Kaiser är Vård- Nyheterna, en editorially oberoende nyhetstjänst, ett program av det Kaiser FamiljFundamentet, en nonpartisan organisation för sjukvårdpolitikforskning som är unaffiliated med Kaiser Permanente.

Advertisement