Snurra, förvirring och söndring - Mörkersidan av marknadsplatstäckning

Varje nedgång, efter hon har spenderat månader som ut figurerar henne försäkringplanets självrisker, manipulerar knyter kontakt, listar av dolda droger, och annat det fina trycket, mottar hon märker att politiken ska avbryts som av Dec. 31. Därför Att hon jobbet inte kommer med försäkring, ”är den kvalfullt gå till och med alla planerar, och pröva att jämföra,”, sade Weston, 55, som har sockersjuka och en historia av melanom. ”Varje år är det det samma scenariot: ”Går Vi inte att förnya din politik. ””,

Under detbaserade systemet ställa in vid ACAEN, uppmuntras individer ”shoppar runt om” varje år för att finna försäkring som bättre passar medicinska behov och inkomst. I faktumet - lika Weston, en handelanslutning som är utöva i Sulphur, Okla. - de tvingas ofta för att göra så, när planerar tappar ut ur lokalen marknadsför eller avlägsnar föredrog sjukhus och manipulerar från knyta kontakt.

ACAEN ökade numrera av Amerikaner med sjukförsäkring vid 20 miljoner och klippte det uninsured klassar till omkring 9 procent.

Men uppgiften av att finna ny försäkring underminerar årligen ofta kontinuiteten av omsorg för folk med pågående medicinska behov, eller kroniskt villkorar. Att utmaningen är omätbart mer hård detta år, som politikändring under Trumfadministrationen, att sporra som är instabilt knyter kontakt och turmoil i många statligt och lokal, marknadsför.

”Finns Det ganska ett nummer av folk, som är endera tillfälligt uninsured, eller de flyttningen in i olikt planerar” varje år, sade Marianne Udow-Phillips, huvudet av Centrera för SjukvårdForskning & Omformning på Michiganuniversitetet. ”Och I-förmiddagen som gissar detta år, som ska, är mycket mer stor, givet alla ändringar, som händer i marknadsplatsen, planerar.”,

mer Få än halva av de höll köpandeindividtäckning i 2014 samma för att planera efter året, enligt en Michigan granskning som gjordes av Udow-Phillips och kollegor. Nästan en third av marknadsplatsenrollees för 2017 var nya kunder som var menande hade var de, andra sorter av täckning för eller uninsured. För inskrivningen 2018 krydda, som började på Nov. 1 och avslutar Dec. 15 in påstår mest, miljoner av ska konsumenter finner sig växlingtäckning.

Imperativet som shoppar för försäkring, påverkar mestadels de som köpförsäkring för dem, liksom lilla företagsägarear och de, som själv-används.

Inskrivningen för 2018 till och med on-line ACA-marknadsplatsar har bestämt försvårats, stora högvärdiga förhöjningar för något planerar tack vare, den felaktiga tron att den vård- lagen fullständigt eller återkallades delvist och administrationens beslut för att avsluta $7 miljard i subventioner.

Många av planerar att folket relied för 2017 avbryts på, resultatet av försäkringsgivarear som går ut marknadsplatsarna eller formande om premiums för täckningsförsökuppehälle besegrar.

Stoppade Aetna och Humana sälja individmarknadsplatsen planerar för 2018, når de har förlorat pengar på produkterna. UnitedHealthcare har dragit skarpt tillbaka. Hundratals län har endast en marknadsplatsförsäkringsgivare det nästa året, även om konkurrens är högre i metroområden.

Genomsnittet numrerar av bärare som säljer individen som marknadsplatsen planerar i varje som är statligt, har stupat från fem i 2014 till 3,5 nästa år.

”Skulle Jag inte appell det ideal. Det är vad vi har,” sade Sabrina Corlette, som studieförsäkring för den Georgetown Universitetar Vård- Institut för Politik. ”Ultimately, måste konsumenterna att läsa det fina trycket och antagligen att förvänta att saker går att ändra från år till året.”,

Sådan ostadighet hindrar vad var förment att vara ACA'SENS annat stora mål förutom täckningsutvidgning. Tidigare president Barack Obama som talas av att fixa ”ett brutet system”, som försummar förebyggande medelomsorg, beställer miljarder av dollar i onödiga tillvägagångssätt och röror som tålmodig bland manipulerar vem inte talar till varje annat.

Idén var att skjuta försäkringsgivarear för att hjälpa diabetikerer för att förbättra bantar, uppehälletålmodig på deras blodtryckläkarbehandling, förhindrar astma signalljus-ups och förbättrar annars omsorg och kontrollerar kostar.

Investera i förhindrande upfront, gick det tänkande, den skulle lönen av för bärare med tiden, som medlemmar behövde för mindre nöd- och inpatient omsorg.

Den likställande missar, när folket finner sig med en ny politik eller ett nytt försäkringsbolag varje år - eller oftare.

Försäkringmjölkkannan ”är ett longstanding problem i U.S.-vårdsystemet,”, sade Benjamin Sommers, en läkare, och den vård- ekonomen på Harvards Chan Skolar av Allmän hälsa.

”Men det finns ett bekymmer som med ACAEN du har tillfogat ett helt nytt lagrar.”, Försäkringomsättningen är frekventerar speciellt bland låg-inkomst familjer och de med ojämnt arbete.

Det Arbetslösa folket kan är valbart för en planera under Medicaid, som ACAEN utvidgade till mest låg-inkomst vuxen människa, in som mest påstår. Men få ett jobb och en avlönastyrka gör dem olämpliga för Medicaid och att knuffa till dem upp till en subventionerad marknadsplats planerar och en täckningsändring.

Medicaid som kommer ofta med dess egna förväxlande meny av klara av-omsorg, planerar, täcker allmänt de med de lägsta inkomsterna. Den Subventionerade marknadsplatsen planerar är för medel-inkomst hushåll.

I en granskning 2015 av Sommers och kollegor omkring anmälde en fourth av låg-inkomst vuxen människa dem ändrade täckning under de föregående 12 månaderna. Det var lägre än förväntad, men stilla problematiskt, Sommers sade.

Mer än halva switchersna hade täckningsmellanrum mellan politik och att orsaka många för att anmäla hoppade over läkarbehandlingar och mer fattig vård-. Planera Även changers med inget täckningsmellanrum var mer rimlig att byta manipulerar, för att ha att besvära bokningtidsbeställningar och till sökandenbehandling i akutmottagningen.

Låt tålmodig i aktivbehandlinguppehälle manipulerar från en planerar till det nästa, Även om lagar i något påstår, är det inte ett recept för stabila medicinska förhållanden eller långsiktiga behandlingstrategier.

”Kommande med rätten balansera upp, och rätten att närma sig till en tålmodig villkorar takes tajmar,”, sade Sommers. ”Om du lindar med en ny uppsättning av manipulerar upp och, ny täckning varje år, går den att göra det mycket mer hård.”,

Cyndee Weston har navigerat växlingen malde bättre än många. För år har hon haft den samma försäkringsgivaren - BlueCross BlueShield av Oklahoma - som har dominerat det tillstånd marknadsför för individ planerar och är den enda marknadsplatsspelare för 2018.

Men, även om bäraren är samma, och den vård- lagen kräver försäkringsgivarear att ta alla person som är på väg att bli mycket framgångsrik, avbrutet planerar varje år tvingar henne för att lära en ny täckningsdesign, manipulerar oroar att spara ny skrivbordsarbete med och henne som den ska primära läkaren tappas från knyta kontakt.

Ett år BlueCross ”skriva in sig automatiskt oss in i en brons planerar som vi inte önskade, så vi valde ett annat guld- planerar,”, sade Weston.

Även om försäkringsgivarestaget i en detalj marknadsför, formar om de ofta planerar från år till året, kostar ut-av-fick- ändrande täckning eller lyfta för drog så låga uppehällepremiums, som möjligheten, Corlette sade. Som i Westons fall, kräver det ofta att avbryta det gammalt planerar, och ha abonnenter koppla.

”Varje år, bedömer vi vårt planerar offerings och gör några nödvändiga justeringar till den bäst meeten våra medlem förutsedda sjukvårdbehov,”, sade BlueCross Oklahoma spokeswomanMelissa Clark via e-post.

Efter Westons primära läkare som lämnas planet, knyta kontakt detta år, har hon haft att besvära att finna ny, även om försäkringsgivaren sade att dess läkare listar inte har ändrat markant.

”Tar Jag några läkarbehandlingar, och Jag oroar att, om Jag går till ett nytt, manipulera dem ska ändring min läkarbehandling, eller den ska för att inte täckas,”, sade hon.

Några veckor sedan, fick hon ett nytt märker från det BlueCross ordstävet som henne, planerar strömmen avbryts som av Dec. 31. Så shoppar hon igen.


Kaiser Vård- NyheternaDenna artikel trycktes om från khn.org med tillåtelse från det Henry J. Kaiser Familj Fundamentet. Kaiser är Vård- Nyheterna, en editorially oberoende nyhetstjänst, ett program av det Kaiser FamiljFundamentet, en nonpartisan organisation för sjukvårdpolitikforskning som är unaffiliated med Kaiser Permanente.

Advertisement