Sunt banta kan anknytas till mindre handikapp, mer få tecken för folk med MS

För folk med multipelsclerosis (MS) och att äta ett sunt banta av frukter, kan grönsaker och hela korn anknytas till att ha mindre handikapp och mer få tecken, än folket vars bantar, är mindre sunt, enligt en studie som publiceras i December 6, 2017, utfärdar direktanslutet av Neurology®, läkarundersökningen förar journal över av AmerikanAkademin av Neurology.

”Frågar Folket med MS ofta, om det finns något som de kan göra för att försena eller undvika handikapp, och många folk önskar att veta, om deras banta kan leka en roll, men det har vart få studier som utforskar denna,”, sade studieförfattare Kathryn C. Fitzgerald, ScD, av Johns Hopkins Skolar av Medicin i Baltimore, Md. och en medlem av AmerikanAkademin av Neurology. ”Fördriva denna studie bestämmer inte huruvida en sund livsstil förminskar MS-tecken, eller huruvida att ha stränga tecken gör det mer hård för att folk ska koppla in i en sund livsstil, det ger bevisar för anknyta mellan tvåna.”,

Det involverade 6.989 folket för studien med alla typer av MS, som avslutade frågeformulär om deras, bantar som delen av Norden - registreringen för amerikanForskningKommittén (NARCOMS). Definitionen av ett sunt bantar fokuserat på att äta mer frukter, grönsaker, legumes och hela korn och mindre socker från efterrätter och sötade drycker och mindre röd meat och bearbetad meat. Deltagarna delades in i fem grupper som baserades på hur sunda deras bantar var.

Bedömde huruvida deltagare för Forskare också hade en total- sund livsstil, som definierades, som ha ett sunt väga och att få stamgästläkarundersökningaktivitet som äter ett bättre, än genomsnittet bantar och inte röka.

Deltagarna också frågades att huruvida de hade ett återfall av MS-tecken eller gradvist försämra av tecken i det förgångna halvåret och anmälde deras jämnt av handikappet och hur strängt deras tecken var i områden liksom trötta ut, rörlighet, smärta och fördjupningen.

Folket i gruppen med det mest sund bantar var 20 procent mindre rimligt att ha strängare läkarundersökninghandikapp än folk i gruppen med det least sunt banta. Resultaten var riktiga, efter även forskare som justeras för annan, dela upp i faktorer, som kunde påverka handikapp, liksom ålder och hur long de hade MS.EN Individer med det mest sund, bantar var också också omkring 20 procent mindre rimliga att ha strängare fördjupning än individer med det least sunt banta.

De med det bäst bantar åt per genomsnitt av 1,7 portionar av hela korn per dag som jämförs till 0,3 portionar per dagen för de med det least sunt, bantar. För frukter, grönsaker och legumes (inte inklusive Pommes frites), hade den bästa gruppen 3,3 portionar per dagstunder som den nedersta gruppen hade 1,7 portionar per dag.

Folket med en total- sund livsstil var nästan 50 procent mindre rimligt att ha fördjupning, 30 procent mindre rimligt för att ha strängt att trötta ut och mer än 40 procent mindre rimligt att ha att smärta än att bemanna vem inte hade en sund livsstil.

Sedda folket för studien det också följde huruvida en närmare detalj bantar, bantar inklusive populärt liksom Paleo, planerar bantar väga-förlust eller som har försökts prackaa på människor i själv-hjälp bokar, och websites som välgörande för folk med MS, liksom Wahls'en bantar. Forskarna grundar den overall, förflutna, eller strömbruk av dessa bantar var tillhörande med modestly förminskande riskerar av ökande handikapp.

Fitzgerald sade att en begränsning av studien är att tack vare studiedesignen, det inte kan vara bekant, om sunt bantar förutsäger ändringar till MS-tecken i framtiden. En Annan begränsning var att deltagarna som ansades mestadels för att vara äldre, främst vit och hade diagnostiserats med MS för ett genomsnitt av nästan 20 år, så resultaten kan inte vara tillämpbara till alla med MS.EN

Källa: https://www.aan.com/PressRoom/Home/PressRelease/1588

Advertisement