Kraftiga koagulering-slå sönder droger som reserveras för utvalda tålmodig med djup åderblodpropp

Inte alla tålmodig med blodproppar i deras lägger benen på ryggen - en villkora som är bekant som djup åderblodpropp - behov att motta kraftiga men riskabla koagulering-slå sönder droger, enligt resultat av ett storskaligt, det kliniska försök för multicenteren.

Studien visade att när du görar klar koaguleringen med droger och specialiserade apparater inte förminskade sannolikheten, som skulle tålmodig framkallar posta-thrombotic syndrom, en komplikation, som kan lämna tålmodig med den kroniska limben för att smärta och svälla, och kan leda till svårigheten som ut går eller bär deras dagstidningaktiviteter. Bruk av de potent drogerna gjorde, emellertid lönelyften som riskera, att skulle en tålmodig erfar ett farligt blöder.

”Vad vi vet nu är, att vi kan avvara mest tålmodig behovet att genomgå en riskabel och dyr behandling,” sade att den främsta utredaren Suresh Vedantham, MD, en professor av radiologi och av kirurgi på den Washington Universitetar Skolar av Medicin i St Louis.

Rönet publiceras Dec. 7 i Newet England Förar Journal över av Medicin.

Mellan 300.000 och 600.000 bemanna ett år i Förenta staterna diagnostiseras med en första episod av djup åderblodpropp och, standard behandling för illviljan med blodthinners, ska ungefärligt till hälften framkallar posta-thrombotic syndrom. Det finns inte någon behandling som förhindrar den potentiellt debilitating komplikationen. Emellertid hade lilla studier föreslågit att ett tillvägagångssätt, som levererar koagulering-att slå sönder droger direkt in i koaguleringen kan förminska riskera som det ska syndromet framkallar. Tillvägagångssättet används för närvarande, som enfodra behandling som ska lättas, smärtar och bulnad i folk som inte förbättrar på blodthinners.

Den Akut Venous Blodproppen: TrombBorttagning med den Adjunctive Catheter-Riktade Thrombolysis (TILLDRA), studien - ett randomized kontrollerat försök som betalas i första hand av MedborgareHjärtan, Lungen och BlodInstitutet (NHLBI) av MedborgareInstituten av Vård- (NIH) - planlades för att bestämma huruvida att utföra tillvägagångssättet som del av initial behandling för tålmodig, när de diagnostiseras först med djup skulle åderblodpropp, förminskar antal människor som mer sistnämnd framkalla syndromet. I 2008 utfärdade kallade därefter-Tillförordnad KirurgGeneral Steven K. Galson, MD, en medborgareappell för att åtgärda på djup åderblodpropp och specifikt för forskning in i gynnar och riskerar av att ta bort koaguleringar.

”Är den kliniska forskningen i djup åderblodpropp och posta-thrombotic syndrom mycket viktig till den kliniska gemenskapen, och av intressera till MedborgareHjärtan, Lung, och BlodInstitutet,”, sade Andrei Kindzelski, MD, PhD, NHLBI-programet kommenderar för TILLDRAGNINGSförsök. ”Gynnar Denna landmarkstudie som föras på 56 kliniska platser som visas i ett inget fördomsfritt sätt, av catheter-riktad thrombolysis som behandling för första-fodra en djup åderblodpropp och att möjliggöra tålmodig för att undvika ett onödigt medicinskt tillvägagångssätt. Samtidigt identifierade ATTRACT ett potentiellt framtida forskningbehov i mer riktad bruk av denriktade thrombolysisen i specifika tålmodiga grupper.”,

De involverade 692 tålmodina för studie som tilldelas på måfå för att motta blodthinners bara eller för att ge första erfarenh thinners och tillvägagångssättet. Varje som var tålmodigt, följdes för två år.

I tillvägagångssättet manipulerar mellanlägget ett tunt böjligt plast- rör till och med ett mycket litet snitt i lägga benen på ryggen och navigerar det till och med använda för åder Röntgar och ultrasoundvägledning, tills den vilar inom koaguleringen. De ingjutar en drog som är bekant som den plasminogen activatoren för silkespappret till och med röret, ger det tid att smälta koaguleringen, och därefter att suga ut eller mala upp något återstå fragmenterar genom att använda specialiserade catheter-monterade apparater. Tillvägagångssättet är dyrt och att kosta tusentals dollar och kräver ofta ett sjukhusstag.

Det kliniska försök visade att rutinmässigt bruk av tillvägagångssättet inte förminskade riskera av framkallning av posta-thrombotic syndrom. Komplikationen framkallade i 157 av 336 (47 procent) av folk, som genomgick tillvägagångssättet, och 171 av 355 (48 procent) av folk, som inte gjorde, en skillnad som inte är statistiskt viktig.

Tillvägagångssättet förminskade strängheten av detthrombotic syndromet som lindrar tålmodigs långsiktiga tecken. Omkring 24 procent av folk på erfor blodthinners bara dämpar till strängt smärtar och svälla, men endast 18 procent av folk, som behandlades med blodthinners- och koaguleringrackare, gjorde så.

Tillvägagångssättet som lättas också, smärtar och bulnad i tidigt stadium av sjukdomen, när tålmodig är ofta mycket obekväma.

Emellertid noterade forskarna en worrisome förhöjning i antal människor som framkallade ha som huvudämne blödning, når det har genomgått tillvägagångssättet. Fördriva numrerar var litet - en som är tålmodig (0,3 procent) på standard behandling erfor en blöda som jämförs med sex (1,7 procent) av de som mottog koagulering-att slå sönder droger - och inget av blöder var dödligt, någon förhöjning i blödning är ett rött sjunker. Det potentiellt för katastrofal blödning är, därför kraftiga koagulering-slå sönder droger reserveras vanligt för liv-hota nödlägen liksom hjärtinfarkter och slår.

”Handlar Vi med mycket ett tveeggat svärd för kor här,”, sade Vedantham, som är också en interventional radiologist på universitetar det Mallinckrodt Institutet av Radiologi. ”Förvånades Ingen av oss för att finna att denna behandling är riskablare än blod-glesnande droger bara. Att försvara, att extrahjälpen riskerar, skulle har vi måste att visa en dramatisk förbättring i långsiktiga resultat, och studien visade inte det. Vi sågar någon förbättring i sjukdomstränghet, men inte nog som försvarar, riskerar för mest tålmodig.”,

Fördriva studien visade, att mest tålmodig inte bör genomgå tillvägagångssättet, datan antyder att gynnar kan väga mycket än riskerar i några tålmodig, liksom de med ovanligt stora koaguleringar.

”Är Detta det första stort, den rigorösa studien att undersöka kapaciteten av avbilda-vägledd behandling att tilltala posta-thrombotic syndrom,”, sade Vedantham. ”Undviker Denna studien ska för- tålmodiga omsorg vid portion många folk ett onödigt tillvägagångssätt. Rönet intresserar också, därför att det finns förslag som åtminstone några tålmodig kan ha gynnat. att Sortera det ut går att vara mycket viktigt. Det ska TILLDRAGNINGSförsök ger avgörande vägledning i att planlägga vidare riktade studier att bestämma vem är mest rimlig att gynna från detta tillvägagångssätt som enfodra behandling.”,

För nu bör tillvägagångssättet reserveras för bruk som enfodra behandling för några försiktigt utvalda tålmodig, som erfar bestämt stränga begränsningar av lägger benen på ryggen fungerar från djup åderblodpropp, och som inte reagerar till blod-thinners, Vedantham tillfogade.

Källa: https://medicine.wustl.edu/news/clot-busting-drugs-not-recommended-most-patients-with-blood-clots/

Advertisement