Genom Att Använda atraumatic visare för lumbarpunkteringminskningar riskera av komplikationer

Typen av visaren som används under en lumbarpunktering, gör en viktig skillnad i den följande händelsen av huvudvärken, nervretning och utfrågningstörning i tålmodig, enligt en studie av Hamilton läkarundersökningforskare.

Som väl, grundar de rita-peka som den atraumatic visaren med den bättre spetsdesignen har varit tillgänglig för omkring 70 år, men få läkare har använt den, därför att de inte har varit medvetna av dess gynnar över de konventionella fasade traumatiska visarna.

Implikationerna på klinisk omsorg är enorm, något att sägaDr. Saleh Almenawer, den höga författare av studien och en neurosurgeon på Hamilton Vård- Vetenskaper som fungerade med ett lag av forskare på den McMaster Universitetar.

”Finns Det mer än 50 procent förminskning i händelsen av huvudvärkar med de atraumatic visarna och också mer än en 50 procent förminskning in - tålmodiga återinträde och retur till akutmottagningar för narkotiskt preparat eller blod lappar.”,

En lumbarpunktering som gemensamt är bekant som ett ryggrads- klapp, är en stamgäst som det van vid medicinska tillvägagångssättet diagnostiserar och till festsjukdomen. Posta-Dural punkteringhuvudvärkar visas i omkring 35 procent av tålmodig som ibland orsakar debilitating, smärta som kan leda till en retur till sjukhuset för smärtstillande medel eller mer invasive behandling.

Studien som i dag publiceras i Lancetnågot att säga som använder atraumatic visare ganska än konventionella traumatiska visare för lumbarpunktering, är precis som effektivt och resulterar i en viktig minskning i komplikationer liksom huvudvärkarna.

”Skilja sig åt de två visarna i, hur de tränger igenom det tjocka membranet, kallat duraen som omger nerverna,”, sade Almenawer.

Han förklarade, att kor kantar av spetsen av dess konventionella snitt för en visare långt igenom, fördriver spetsen av en atraumatic visare orsakar silkespappret för att vidga och avtala runt om det. De mycket lilla spela golfboll i hål lämnat i duraen av den atraumatic visaren gör det markant svårare för att cerebrospinal vätska igenom ska läcka, minska således frekvensen av huvudvärkar, återinträde och behandling.

Studien slog samman data från 110 kliniska försök, med mer än 30.000 deltagare i 29 länder över förflutnan 28 år.

Atraumatic visare har varit omkring för årtionden, men deras bruksremains som begränsas markant, enligt forskarna. De grundar också de atraumatic visarna kostar samma eller upp till tre tider som mycket som den konventionellare typen.

”Visade Flera granskningar från runt om världen att endast en del av läkare vet att atraumatic visare finns, och bland de även ett mindre portionr bruk den atraumatic typen,”, sade Almenawer.

”Är Lumbarpunkteringen ett standart tillvägagångssätt, med tusentals som göras varje dag runt om jordklotet av läkare av många specialties. Tyvärr är konventionella visare som skapas i 1890, stillbilden standarden i mest sjukhus runt om världen. Denna studie ger övertygande högkvalitativt bevisar för att folk ska ändra till de atraumatic visarna för en bättre tålmodig omsorg.”,

En medföljande kommentar på forskningen i Lancetnågot att säga studien pekar ut ”övabehoven att ändra”.

”Bör Clinicians starta att använda atraumatic visare för lumbarpunktering. Vi behöver att ändra övar,”, sade Diederik skåpbil de Beek och Matthijs Brouwer, två neurologyprofessorer av Universitetar av Amsterdam.

Källa: http://www.mcmaster.ca/

Advertisement