Den Högre bilda färdigheten som är tillhörande med lägre, riskerar av Alzheimers sjukdom

Genom Att Använda genetisk information, ger forskare på Karolinska Institutet i Sverige nytt bevisar att den högre bilda färdigheten är starkt tillhörande med ett lägre riskerar av Alzheimers sjukdom. Studien publiceras i BMJEN.

Orsakar av Alzheimers sjukdom är i hög grad okända, och behandlingförsök har varit misslyckade. Detta har ledde till ökande intresserar i det potentiellt för förminskande sjukdomen, genom att uppsätta som mål som är modifierbart, riskerar dela upp i faktorer. Många studier har funnit att utbildning och kärl- riskerar dela upp i faktorer är tillhörande med riskera av Alzheimers sjukdom, men dessa dela upp i faktorer huruvida orsakar faktiskt Alzheimers har varit svåra att befria.

Mendelian randomisation är en metod som genetisk information om bruk som gör causal slutsatser mellan potentiellt att riskera, dela upp i faktorer och sjukdomen. Om en gen med en närmare detalj får effekt på riskera, dela upp i faktorer är också tillhörande med sjukdomen, då indikerar detta att riskera dela upp i faktorer är en orsaka av sjukdomen.

Susanna C. Larsson, förbunden professor på Institutet för miljömedicin på Karolinska Institutet och kollegor i Cambridge och Munich, använde den Mendelian randomisationen att närma sig för att bedöma huruvida utbildning, och den olika livsstilen och kärl- riskerar dela upp i faktorer är tillhörande med Alzheimers sjukdom. De inklusive mer än 900 genetiska variantsna för analys som visas föregående för att vara tillhörande med riskera, dela upp i faktorer. Jämförelser av dessa genetiska variants bland 17 000 tålmodig med sunda Alzheimers sjukdom och 37 000 kontrollerar avslöjde en stark anslutning för genetiska variants som förutsäger utbildning.

”Ger Våra resultat det starkast bevisar så långt att den högre bilda färdigheten är tillhörande med ett lägre riskerar av Alzheimers sjukdom. Därför kan att förbättra utbildning väsentligen minskning antal människor som framkallar denna förödande sjukdom,” något att säga Susanna C. Larsson.

Enligt forskarna anknyter en möjlighetförklaring för denna är ”kognitiv reserverar”, som ser till kapaciteten att rekrytera, och den alternativa hjärnan för bruk knyter kontakt eller strukturerar inte normalt använt för att kompensera för att åldras för hjärna.

”Bevisa föreslår, att utbildningshjälp förbättrar hjärnan knyter kontakt och thus kunde förhöjning detta reservera,” något att säga Susanna C. Larsson.

Källa: http://ki.se/en/news/genes-behind-higher-education-linked-to-lower-risk-of-alzheimers

Advertisement