Hormonterapikombinationen kan förbättra ämnesomsättning utan ökande riskerar av reproduktiv cancer

Behandla ovariectomized möss med en kombination av konjugerade estrogens och drogbazedoxifenen startar uttryckt av gener som förbättrar ämnesomsättning och förhindrar väger affärsvinst - utan stimulering av livmodern och ökande riskerar av reproduktiv cancer, föreslår en ny studie.

Universitetar av professorn Zeynep Madak-Erdogan för näring för den Illinois matvetenskap och människan ledde en grupp av forskare som undersökte verkställer av konjugerad estrogens och bazedoxifene på levern, genom att analysera gentranskription och ämnesomsättningen av omkring 150 kemikalieer i blod. Rönet anmäldes i ett pappers- som publicerades i det on-line, förar journal över PLOS En.

Bazedoxifene ordineras gemensamt i kombination med konjugerade estrogens för att förhindra postmenopausal osteoporosis. Den är bland en klassificera av sammansättningar som är bekant som selektiva estrogenreceptormodulatorer, som röran till estrogenreceptors och endera främjar eller kvarteret deras aktivitet.

”När kvinnor skriver in klimakterium, och estrogens är borttappada, läggs in nya ledningar deras ämnesomsättning, i avkänningen, att de startar ofta att nå för att väga, deras dåligacholesterolförhöjningar, kan deras bra cholesterolminskningar och de bli pre-diabetikern,”, sade Madak-Erdogan. ”Om de ordineras en kombination av bazedoxifene och konjugerade estrogens, förbättrar dessa tecken ofta.”,

”Önskade Vi att se därför denna drogkombination är hjälpsam, så vi använde en genomewide att närma sig var vi såg genuttryckt profilerar i levern,”, sade Madak-Erdogan. ”Därför Att levern är ett ha som huvudämneorgan i metabolic kontrollerar och, reglerar många av kemikalieerna i blod, oss såg blodserumsammansättning som väl.”,

Forskarna matade 48 åtta-vecka-gammala möss som ettfett bantar i vilket 45 procent av kalorierna kom från fett. Att efterapa låg-estrogenen som var statlig av klimakterium hade 40 av mössna, deras borttagna ovaries, då de nedde 10 gammala veckor. Mössna därefter delades på måfå in i fem grupper, varje av som behandlades för sex veckor med en olik kombination av konjugerad estrogens och bazedoxifene.

Forskarna mätte mössnas matintaget och förkroppsligar väger weeklyen, och utförda MRIs för behandling och på fyra veckor posta-behandling som mäter varje helt djur, förkroppsligar samlas och lutar förkroppsligar samlas.

Efter behandlingperioden euthanized vägde forskarna mössna och deras fett- (feta) silkespapper som var inklusive deras fett- silkespapper för vit, som diversehandelenergi i form av lipids; och deras mesenteric och perirenal fett- silkespapper, två bildar av buk- fett tillhörande med utvecklingen av typ - 2 sockersjuka, insulinmotstånd, inflammation och annan fetma-släkta sjukdomar.

Genom Att Använda lever tar prov från varje behandlinggrupp, forskarna undersökte uttryckt av olika gener inom mössnas levrar och mätte jämnar av nästan 150 metabolites i deras blod, inklusive cholesterol, fria fettsyror och glukos.

Behandling med bazedoxifene och konjugerade estrogens minskade uttryckt av gener längs tre parallella metabolic banor som påverkar vård- lever - förminskande lipidackumulation, jämnar av inflammation, och reactive syreartbanor i levern, Madak-Erdogan sade.

Forskarna grundar att åtta metabolites som var tillhörande med väga och som var vård- av levern besegra-reglerades av estrogentilläggen - som var inklusive flera bekant metabolites som ska var misregulateds i folk med den nonalcoholic fettiga leversjukdomen.

”Förhindrade Behandling med konjugerade estrogens och bazedoxifene också vägaaffärsvinsten, som är ofta tillhörande med postmenopausal minskningar i estrogen, och konsumera ettfett banta,” Madak-Erdogan sade. ”Hade Djur i behandlinggruppen mindre fett att samlas, och lower att förkroppsliga väger än deras jämliken i kontrolleragruppen. Och deras uteruses och fett- silkespapper för mesenteric vit vägde markant mindre än de av deras jämliken.”,

Nya studier som föreslår, att kvinnor för förhöjningar för hormonutbytesterapi riskerar av reproduktiva cancer, har meddelat läkare för att öva varnar i att ordinera hormon - illviljan bevisar, att HRT kan förbättra kvinna metabolic fungera, minskar väger affärsvinst och fäller ned deras riskerar av allvarligt vård- villkorar liksom kardiovaskulär sjukdom, och sockersjuka, Madak-Erdogan sade.

Väga affärsvinst, ”Även Om hormonterapi kunde förminska postmenopausal, och många allvarliga metabolic problem, läkare ansar för att undvika att ordinera den på grund av bekymmer om upplyftande kvinnor riskerar av reproduktiva cancer,”, sade Madak-Erdogan. ”Föreslår Vår studie att kombinationen av konjugerad estrogens och bazedoxifene kunde förbättra ämnesomsättning, utan ökande att posera riskerar till de reproduktiva silkespappren.”,

Källa: https://news.illinois.edu/view/6367/591899

Advertisement