En opioid botar att arbeten: Fest smärtar och böjelse samtidigt

Sju år sedan, Robert som Kerley, som gör hans uppehälle som en lastbilsförare, laddade drywallen, när en vindkast av lindar knackade honom av släpet. Den Kerley avverkningen 14 fot och görar ond hans baksida.

För smärta, en serie av manipulerar ordinerade honom en variation av opioids: Vicodin, Percocet och OxyContin.

I mindre än ett år, sade 45na som var åriga från federala höjder, Colo., att han hakades. ”Spenderade jag mest av min tidkick och att lägga på soffan och att inte göra ingenting som sovande överallt faller,”, sade han.

Borttappada Kerley väger. Honom som är borttappad hans jobb. Hans förhållanden med hans fru och ungar led. Han minns när han slogg vaggar botten: En natt som ut hänger i en vän källare, drack han tre öler, och alkoholen reagerade med en opioid.

”Tog jag så mycket morphine som respiratorisk gripande [för erfarit] I,”, sade Kerley. ”Stoppade jag att andas.”,

En ambulans ankom, och EMTs administrerade naloxonen för överdosomsvängningsdrogen. Hospitalized Kerley var mer sistnämnd. Som fadern av 12 årig pojke, visste han att han behövde att vända saker omkring. Det är när han undertecknade upp för Kaiser Permanente som integrerad ` s smärtar tjänste-. (Kaiser vård- nyheterna inte anslutas med Kaiser Permanente.),

”Efter sju år av att vara på narkotiskt preparat och i en sluttande röra sig i spiral, gick det enda tinget, som drog mig ut ur den, till detta klassificerar,”, sade han. ”Gjorde arbetet det enda tinget, som drog mig ut ur den, och programet som de frågar dig att fungera.”,

Programet som han ser till, är envecka jagar, tillgängligt till Kaiser Permanente medlemmar i Colorado för $100. Det har planlagt att utbilda kick-riskerar opioid som tålmodig smärtar omkring ledning. Ett nytt klassificerar mött på Kaisers Rock Creek medicinska kontor i Lafayette, Colo., en townöst av stenblocket. Ska Gersch, en klinisk apotekspecialist, undervisade flera tålmodig som lärer att slåss böjelse vetenskapen bak receptdroger.

”Så, i stort är det bilda ett valv meddelandet här, högre dosen av opioidsna, högre riskera,”, berättade han gruppen, som han krafsade ned numrerar på en whiteboard. ”Om du är över dessa två doser, är det en riskera dela upp i faktorer.”,

Uppför trappan Gerschs markerade den kollegaAmanda byen, en klinisk psykolog, en nyckel- beståndsdel av programet: Den har integrerat. För tålmodig omsorg finns det en manipulera, en klinisk pharmacist, två mental hälsaterapeuter, en läkarundersökningterapeut och en sjuksköterska - alla på en däckar. Tålmodig kan möta detta lag, endera alla strax eller i grupper, men de måste inte att handla med en serie av remisser och tidsbeställningar i olika lättheter. En talesman för Kaiser Permanente sade att forskare spårade mer än 80 tålmodig över jaga av ett år och grundar grupp akutmottagningbesöken minskade 25 procent. Inpatienterkännandear tappade 40 procent, och tålmodig' opioidbruk gick nedgången.

”Kom med vi sammanlagt dessa specialister. Alla vi vet att den aktuella forskningen av vad är effektivast i portion att klara av smärta,”, sade Bye. ”Och det är hur det fångna programet startade.”,

Byen sade att något liknande för alternativ för bruk för laghjälptålmodig övar, meditationen, akupunktur och mindfulness. Några tålmodig, fast, behöver att gå till den kemiska beroendeenheten för läkarbehandling-hjälpt behandling för deras opioidböjelse. Den Benjamin mjölnaren är ett sakkunnigt på inbyggd omsorg med medborgarefundamentbrunnen - vara förtroende. Kaiser är på rätten spårar, sade han.

”Integreras framtiden av sjukvården, och, tyvärr, är vår historia mycket splittrad, och vi nyss fångar upp till framkallning av ett system av omsorg, som möter behoven av folk,” honom sade.

Liknande projekterar i Kalifornien visade en förminskning i numrera av recept, och pills per tålmodig, sade Dr. Kelly Pfeifer, direktör av kick-värderar omsorg på det Kalifornien sjukvårdfundamentet. Hon utsläppt fallstudiear för gruppen av tre program som är liknande till Kaisers Colorado, programmerar. (Kaiser vård- nyheterna producerar Kalifornien Healthline, en editorially oberoende publikation av det Kalifornien sjukvårdfundamentet.),

”Har vi sett att stor framgång med dessa modellerar, som integrerar kompletterande terapi, sjukgymnastik, beteende- vård- och medicinsk vård,” Pfeifer sade. En nyckel- strategi är till gradvist minskning beloppet av opioids tålmodiga takes, ganska, än klippt dem, för de är, ordna till av. ”Fungerar den så mycket bättre, när tålmodina har att ta fram till dessa kompletterande terapier,” henne sade. ”Och den fungerar även bättre, när de kompletterande terapier är delen av ett inbyggt lag.”,

Men det kan vara svårt att genomföra universal. En utmaning är fjäll: Stora system lika Kaiser Permanente har fylliga resurser och nog tålmodig som gör försöksarbetet. Another utfärdar är betalning. Några ska försäkringsgivarear inte betalar för några alternativa behandlingar; andra har separat betalning strömmer för olika sorter av omsorg.

”Vanligt, betalas beteende- vård- och medicinskt vård- för av helt olika system,”, sade Pfeifer.

Behovet för program lika Kaisers är akut. I 2016 dog folket för ett rekord 912 från en överdos i Colorado, enligt data som för en tid sedan var utsläppt vid den statliga vård- avdelningen. Av de dog 300 folk från en opioidöverdos. Blytak för Opioidbruk ofta till en böjelse till heroin, som fordrade en andra 228 liv i fjol i det statligt. De två orsakar tillsammans nu rivalen numrera av dödar från bilolyckor i det statligt.

Colorado vänder mot en sträng brist av behandlingalternativ. Danande betyder värre, tillståndets den största familjeförsörjaren för drogmissbrukbehandling, Arapahoehuset, avgjort till slutet som av Jan. 2.

Integrerade Kaisers smärtar tjänste- har givit några tålmodig som en understödja riskerar.

Robert Kerley, nu en veteran av programet, delade för en tid sedan hans berättelse med andra tålmodig. ”Fick jag min livbaksida. Jag kan sova. Jag kan äta. Jag kan tycka om saker,”, berättade Kerley dem.

Att klara av med smärta, Kerley starter hans morgon med sträckning och en den version av tai-chien honom appeller ”min chi.”, Han övar djup andning. Hans rådgivning till andra som lider från, smärtar eller böjelse?

”Gör allt vad den tar för att gå i väg från den, gillar ingen materia vad,”, sade Kerley. ”Lita på mig, det får bättre. Det får 100 procent bättre än var du är på rätten nu.”,

Förbättra för Kerley hjälpmedel som hans förhållanden med hans familj har förbättrat. Och han är tillbaka på arbete, ytterligare en gång som är kompetent att göra ett uppehälle som en lastbilsförare.

Denna berättelse är delen av ett anmäla partnerskap med NPR, radiosände Colorado allmänhet och Kaiser vård- nyheterna.


Kaiser vård- nyheternaDenna artikel trycktes om från khn.org med tillåtelse från det Henry J. Kaiser Familj fundamentet. Kaiser är vård- nyheterna, en editorially oberoende nyhetstjänst, ett program av det Kaiser familjfundamentet, en nonpartisan organisation för sjukvårdpolitikforskning som är unaffiliated med Kaiser Permanente.

Advertisement