Biophysical och biologiska applikationer för Biomedical, av AFM

insights from industryDr. Thomas MuellerDirector of Product ManagementBruker Nano Surfaces

En intervju med Dr. Thomas Mueller, direktör av produktledning på Bruker Nano Surfaces som föras vid April Cashin-Garbutt, MOR (Cantab)

Vad är betydelsen av möten, något liknande konferensen för AFM Biomed, till dig och AFM-forskninggemenskapen?

Konferensen för AFM BioMed är en stor konferens, därför att den fokuseras och kommer med mycket tillsammans biophysical och biologiska applikationer för biomedicalen, av AFM. För oss på Bruker är det ett mycket intressant tillfälle att påverka varandra med gemenskapen, att visa dem vår senaste teknologi och att se var ledare i sätta in ser den att gå.

Vi har sponsrat AFM BioMed för 10 år nu, och det är en konferens var vi är mycket aktivt involverade i visning vår senaste teknologi. Vi lanserade även en av mest viktiga BioAFMs på en konferens för AFM BioMed - BioScopebeslut.

Detta år i Krakow, lanserade vi en ny version av BioScopebeslut, ett, som låter dig göra ny saker och för den första tiden, det låter dig få statistiska data på den levande cellen tar prov. Så är det ingen tillfällighet som vi lanserar den här till denna gemenskap, som detta är det bäst förlägger egentligen för att göra det.

Är vad de huvudsakliga vetenskaperna om olika organismers beskaffenhetapplikationerna av AFM?

Vi ser ganska en spänna av applikationer av BioAFM från molekylärt till cell- till silkespapper. I faktum då vi framkallade BioScopebeslut, hade vi det i åtanke. Vi såg till att det har en utmärkt kickupplösning att avbilda för att bearbeta med PeakForce som nära knackar lätt på och fungeras med gemenskapen i framkallning och att finjustera. Så överträffar BioScopebeslut på molekylärt avbilda, en av de viktiga applikationerna. Något att säga som ett riktlinjeexempel som löser den dubbla spiralen, strukturerar av DNA, och ha som huvudämne och minderårigen räfflar. Lösa den som så är väl, kan det dig, se lokalvariationer på singelmolekylen som är jämn, till exempel som röror för ett protein.

BioAFM är stort avbilda för cell bearbetar också. I faktum var den också funktionsduglig med folk på denna konferens här, liksom Hermann som Schillers för anföra som exempel, det oss grundar ut det med våra förbättringar i PeakForce som knackar lätt på, oss är kompetent att lösa individmicrovilli på levande celler. Ingen annan AFM kan göra det.

AFM är ett egentligen stort bearbetar också för mechanobiology, för att undersöka och att kvantifiera styrkor på och mellan celler. Så finns det också en raddateknologi för det i den PeakForce för BioScopebeslut förutom knackningen. Detta inkluderar FastForce volym som ger oss som, de mest bred spänner av ramp, klassar för studier för styrkakartlägga och tidanhörig. Och skriva för ramp som tilltalar cellviscoelasticity. Det är inte precis funktionslägen och programvarusärdrag. Vi optimerade det hela mekaniskt kretsar, som möjliggjorde båda, högst upplösning som avbildar och jämnare styrkamätningar.

Angående konsistens i AFM-styrkamätningar är gemenskapen för AFM BioMed mycket aktivet i att fråga sig ifrågasätta hur du kvantifierar, hur du kalibrerar det sorten av mätningar, och kom upp med protokoll för det, vad de kallade initialt den Dubrovnik metoden.

I BioScopebeslut genomförde vi faktiskt en workflow, och vi lanserade sonder som l5At dig följa det avkräver workflow. Att inordna sig till den bäst-bekant metod för att kvantifiera styrkor, kärnar ur styrkamätningar med celler samman med dess den ska kapaciteten låter beslut till för- Mechanobiology.

Hur har marknadsföra reagerade till BioScopebeslut efter dess inledning?

BioScopebeslut som mycket nås, fastar dragkraft i marknadsföra, omgående efter dess inledning på konferensen för AFM BioMed i San Diego. Vi sågar tidig sortkunder som omfamnar omgående de nya kapaciteterna, till exempel arbete av de Mueller och Alsteens grupperna i kickupplösningserkännande som kartlägger och kvantifierar kinetics för viruset som bindande kombineras med optisk integration.

Kan scanningen göras snabbare för att förbättra att avbilda även mer ytterligare?

Ja i faktum med beslut visade vi att nytt jämnar av att avbilda rusar stunder som avbildar hela celler och även rusar snabbare på molekylärt tar prov - stunder som behåller styrka kontrollerar och att hålla bräckliga molekylar intakt. Snabbare att avbilda är av intresserar för ett nummer av resonerar. En där är kapaciteten att göra mer. Inte precis vanlig produktivitet, utan också erhålla statistiskt giltiga datamängder.

 

Denna är en riktning som vi möjliggör med beslut med snabbare att avbilda, såväl som kickexaktheten arrangerar, var vi utför automatiskt mätningar på dussintals celler, inom helheten motorized arrangerar spänner, och med ingen förlust i kapacitet.

Och därefter finns det intressera i dynamik, på den jämna hela cellen såväl som dynamik av stora biomolecules. I båda fall har kombinationen av AFM- och sondteknologi sedda tillåtna framflyttningar i BioScopebeslut.

Bioscienceapplikationer av AFM har varit på förgrunden på AFM-teknologi efter dess inception några tjugo år sedan. Hur gör du funderare som teknologin har ändrat efter tidig sortadoptersna som startas att använda denna teknik, och var ser du den nästa logiska utvecklingen kliva för BioAFM teknologi?

Klart har de sist tjugo åren bevittnat en stor utvidgning av BioAFM, var speciellt AFM-data korreleras med en spänna av optiska microscopies. Vi har sett en rikedom av snabbt dynamikarbete, molekylärt avbilda med hög upplösning, levande avbilda för cell och cellmechanobiologyen. Klart en trend, som vi ser att fortsätta in i framtiden, är att sondera av singelceller, det okändatopografi som avbildar till singelcellbehandlig, injektionen, erkännande och styrka som kartlägger och mechanobiologyen.

Detta är var PeakForce QNM leker en huvudroll och vi ser att den kombinerade också med toppen-upplösning, och denna är var AFM kan leka ut dess unika fördel som sonden för kickupplösningsläkarundersökningen som använder kvantifierbara styrkor, och flytta fram växa sätta in av mechanobiology.

Var kan avläsare finna mer information?

Om Dr. Thomas Mueller

Dr. Thomas Mueller är direktören av produktledning i den Nano AFM-affärsenheten av Brukers ytbehandlar uppdelning.

Thomas har varit med Bruker för 12 år som har rymt, placerar i applikationer och produktledning och är författare av över 50 publikationer, granskar, och applikationen noterar.

Han mottog hans Ph.D. i 2000 från den Yale universitetar på framkallning nytt linjärt, och ickelinjära spectroscopic sonder av molekylärt strukturerar och dynamik som följs av postdoctoral forskning på den Columbia universitetar som fokuserar på scanningsondmicroscopy som en bearbeta för att förhöra själv-enheten och kemisk reaktionsnoggrannhet.