Spänningen accelererar utveckling av bukspottkörtel- cancer, studieshows

En ny studie visar att spänningen accelererar utvecklingen av bukspottkörtel- cancer genom att starta frigöraren av ”slagsmål-eller-flyg” hormon. Beta-blockers--gemensamt använda läkarbehandlingar som förhindrar dessa hormon--fanns till förhöjningöverlevnad i en mus modellerar av sjukdomen.

En extra analys av tålmodig med avancerad bukspottkörtel- cancer avslöjde att de, som tog selektiva beta-blockers, som är van vid festhjärta villkorar, bodde ungefärligt två-thirds longer än de som inte tog läkarbehandlingarna.

Studien som förades av forskare för den Columbia universitetar (CUMC)medicinskt center, publicerades direktanslutet i föra journal övercancercellen.

Nya studier har visat, att emotionellt och psykologisk spänningslek en roll i utvecklingen av tumors i allmänhet. Detta verkställer tänks för att uppstå till och med den förstå nervsystemet, som frigör hormon, som ger förkroppsliga en svallvåg av energi, så att den kan reagera till märkte faror.

”Avfärdade några biologer denna idé, därför att spänningen är hård att mäta,” sade studieledare Timothy C. Wang, MD, Dorothyen L. och Daniel H. Silberberg Professor av medicinen på CUMC. ”Undrade andra hur spänningen kunde eventuellt förbindas till ett biologiskt bearbetar, som gäller DNA-mutationar och tillväxten av cancerceller inom ett särskilt organ, liksom bukspottkörteln.”,

Spänningen främjar utveckling av precancerous tillväxtar i bukspottkörtel

Strömstudien planlades att finna anknyter mellan spänningen och tidig sortutveckling av bukspottkörtel- cancer. De utstuderade mössna för forskare som göras mottaglig genetiskt till framkallning av onormala tillväxtar i bukspottkörteln. Mössna lyfttes i stressigt uppehälle villkorar (begränsat till ett litet utrymme); kontrollera möss lyfttes, i att inhysa för det normala. Efter 14 veckor fanns 38 procent av de stressade mössna för att ha neoplastic bukspottkörtel- organskador, en precursor till bukspottkörtel- cancer. Inga sådan organskador observerades i kontrollerar.

”Vet vi att du behöver en DNA-mutation att starta på banan till cancer, men vårt rön föreslår, att spänningen gör något till flyttningsaker along,” sade Dr. Wang.

Spänningen fungerar via bukspottkörtel- nerver

Den ”något” var betvinga av ett följande experiment. Studier av mössna avslöjde att spänningsförhöjningar jämnar av catecholamines--deflyg hormonen--i bloodstreamen. Inom bukspottkörteln kör catecholamines produktion av molekylar som stimulerar nervtillväxt runt om tumors. De nya nerver, främjar tumorutveckling och gör i sin tur mer catecholamines som förevigar cykla. ”Med andra ord, spänningsuppsättningar - upp vad vi appellen ettframåt kretsar mellan nerver och cancerceller som främjar tumorutveckling,” något att sägaDr. Wang.

Beta-blockers kan förbättra överlevnad i bukspottkörtel- cancer

I experiment med en olik mus modellera av bukspottkörtel- cancer, CUMC-laget visade det som behandlar möss med kemoterapi, och nonselective beta-blockers, som är van vid fest, en variation av villkorar, bodde markant longer än möss som behandlas med ensam kemoterapi.

Forskarna såg också överlevnad i 631 tålmodig som hade kirurgi till avancerad bukspottkörtel- cancer för fest mellan 2002 och 2013. De som tog nonselective beta-blockers, efter kirurgi hade en median- överlevnad av 40 månader, om två-thirds longer än tålmodig som tar selektiva beta-blockers eller neither typ av beta-blockeren.

”Skulle den är för tidig att rekommendera bruket av beta-blockers för dessa tålmodig, tills vi förar presumtiva kliniska studier sade Dr. Wang. ”Bara beta-blockers kunde potentiellt bli delen av den total- behandlingdieten för bukspottkörtel- cancer.”,

Spänningsförminskning kan kan hjälp förhindra eller långsam prostatacancer?

”Studier för en handfull, och en anecdotal radda bevisar, föreslår att det att underhålla en realitetframtidsutsikt är bra för ditt vård- och kan, att hjälpa med återställning från nästan någon sjukdom. Ska en realitetframtidsutsiktändring prognosen av en tålmodig med avancerad prostatacancer? Antagligen inte. Men den ska bestämt inte men, och det kunde vara delen av overallen att närma sig till att sakta fortgången av cancer för att låta andra typer av terapi sparka in,”, sade Dr. Wang.

Källa: http://www.cumc.columbia.edu/

Advertisement