Forskare framkallar genetiskt iscensatt probiotic att uppsätta som mål och dödar cancerceller i guten

Forskare på medborgareuniversitetar av Singapore har identifierat a långt för att vända en ödmjuk coctail av bakterier och grönsaker in i ett riktat system som finner och dödar colorectal cancerceller.

Kreditera: Miljardfoto/Shutterstock

Colorectal cancer är thirden mest allmänningcancer över hela världen, och dess förekomst förutsägs till löneförhöjningen i de nästa få åren. Studien, som riktades av Dr Chun-Loong Ho, har för en tid sedan publicerats i iscensätta för föra journal övernaturBiomedical.

Ha som huvudämnebeståndsdelen av detta cancer-uppsätta som mål system är iscensatt bildar av Escherichia Coli Nissle; grundar den oskadliga arten av bakterier i guten.

Bakterierna iscensattes in i ett probiotic det röror till ytbehandla av colorectal cancerceller och avsöndrar genetiskt ett enzym för att konvertera en vikt som fanns i cruciferous grönsaker liksom broccoli in i ett kraftigt anticancer medel.

Forskningen siktade att döda cancerceller i guten, genom att låta dem ta upp detta anticancer medel. Som det normalaceller inte kan göra denna omvandling och inte påverkas av toxinen, förväntas systemet att uppsätta som mål endast colorectal cancerceller.

Mer än 95% av colorectal testade cancerceller dödades av blandningen av den iscensatte probioticsen med ett broccoliextrakt eller bevattnar som innehåller den dietary vikten. Också visade blandningen att inga får effekt på andra typer av cancerceller liksom bröstcancer eller tål cancer.

Enligt studien minskade denveggie kombinationen tumoren numrerar vid 75% i möss med colorectal cancer. Också i jämförelse med kontrolleramössna, som inte gs med blandningen, var tumorsna som fanns i dessa möss, tre tider mindre.

Laget föreslår att dessa den dubbelprobioticsstyrkaserven ämnar: förhindrande och röjning av resterande kirurgi för cancerceller efter eller chemoradiotherapy.

Det hoppas att colorectal cancertålmodig kunde ta probioticsen, som ett dietary tillägg tillsammans med att konsumera broccoli för att förhindra colorectalcancer eller för att förminska återfall klassar efter kirurgi.

En spännande aspekt av vår strategi är att den kapitaliserar precis på vår livsstil som omformar potentiellt vår det normala bantar in i ett hållbart, låg-kostar terapeutisk diet. Vi hoppas att vår strategi kan vara ett användbart komplement till strömcancerterapier.”,

Matthew Chang, förbunden professor på medborgareuniversitetar av Singapore

Källa: