Havandeskap efter missade poliklinikpatientsterilizationtillvägagångssätt troligen som resulterar i levande födelser

Fördriva riskera av havandeskap är lågt efter kvinnliga sterilizationtillvägagångssätt, 60 procent av havandeskap, som uppstår resultatet i en levande födelse, enligt en ny studie. Forskare såg data från nästan 1.000 havandeskap, efter den missade poliklinikpatienten och kirurgiska sterilizationtillvägagångssätt och funnit, som fördriver ingen av alternativ, var tillhörande med motsatt havandeskapresultat, poliklinikpatienttillvägagångssätt var mer rimlig att resultera i en levande födelse och mindre troligen att resultera i ett ectopic havandeskap, som uppstår förutom livmodern, när du jämförs till kirurgiska alternativ.

Riskera av passande gravid, efter sterilizationen har varit sällsynt som allra uppstår i mer mindre än en procent kvinnor som har ett tillvägagångssätt. Det finns lite forskning som jämför havandeskapresultaten av laparoscopic och att kräva kirurgi och den hysteroscopic sterilizationen, som äger rum allmänt i en poliklinikpatientinställning. Under laparoscopic sterilization klämmer fast avskiljer förseglar kirurgar, kvarteret, eller och en kvinna äggledarear för att förhindra havandeskap. Under hysteroscopic tillvägagångssätt sätts en mycket liten apparat in in i varje äggledare. Det ska ärrsilkespappret bildar runt om apparaten till kvarteret rören och förhindrar havandeskap.

Varje tillvägagångssätt bär dess eget riskerar; denna studie undersökte inte, eller kommentaren riskerar på förutom havandeskapresultat efter sterilizationfel.

Forskare såg havandeskapresultat genom att använda den MarketScan databasen, som inkluderar vård- data från omkring halva av U.S.-kvinnor med privat försäkring. De grundar kvinnor som hade poliklinikpatient som, den hysteroscopic sterilizationen var 32 procent mer rimlig har en levande födelse än de, som hade laparoscopic kirurgi. De kvinnor var också 88 procent mindre rimliga att ha ett ectopic havandeskap. Båda grupper erfor liknande riskerar av att ha ett missfall eller en preterm födelse, och stillbirths var sällsynta.

Det fanns förhållandevis lilla skillnader som var total- mellan kvinnor med hysteroscopic och laparoscopic sterilizations, med mest havandeskap resultera i en levande födelse. Forskarenågot att säga detta är data som kan hjälpa läkare att råda tålmodig, som betraktar sterilizationtillvägagångssätt.

Källa: https://www.bmc.org/

Advertisement