Humanitära programminskningar spännings somhormonet jämnar i tonåringar som by påverkas, kriger

En ny studie visar att ett humanitärt program som förbättrar mental hälsa av tonåringar som påverkas av syrianen kriger har minskat jämnar av cortisol (ett hormon som är tillhörande med spänning) i deltagare vid en third.

Studien som gäller Dr Kristin Hadfield från den drottningMary universitetar av London, skolar av biologiska och kemiska vetenskaper, var ledde vid Dr Rana Dajani av den Hashemite universitetar och Harvarduniversitetet och publicerade i föra journal över Psychoneuroendocrinology.

Det är den första tiden som en saklig biomarker - i detta fall, hårcortisol - har varit van vid bedömer få effekt av ett mental hälsaingripande för kriga-påverkad ungdom. Genom att mäta cortisolkoncentrationerna i hår, tar prov, bestyrkte forskarna ungdom själv-anmäla av spänningen och psychosocial wellbeing.

”I denna studie, visar vi att ett ingripande kan faktiskt leda till lämpliga fysiologiska ändringar. Att närma sig och bar ut analyserna, var cortisol var mycket låg, lyftte ingripandet den, och, var cortisol var mycket kicken, fällde ned ingripandet den,”, sade Dr Hadfield, som planlade det analytic. ”Som ingripandet var kompetent att göra, är detta spännande, därför att för kicken och för låg nivå av cortisol kan leda fattig läkarundersökning och mental hälsa.”,

Catherine Panter-Tegelsten, professor av antropologi som, är vård-, och globala angelägenheter på den Yale universitetar, och studie denförfattare och rektor utredaren som tillfogas: ”Visar vårt arbete det nytto-, i att använda spänningsbiomarkers för att spåra fysiologiska ändringar som svar på ingripanden med tiden. Till och med hårcortisol kan vi undersöka det biologiska häftet av den förgångna trauman, strömosäkerhet och spänning-att lätta ingripanden.

”Har vi visat att effektiva psychosocial ingripanden kan ha ett fysiologiskt att gynna och att skydda det vård- och utveckling av ungdomar som bor igenom, kriga och tvungen förskjutning.”,

Forskarna som bli partner med med förskoningkår, en global människovän och utvecklingsorganisationen, som fungerar flyttande fram tonåringar - ett strukturerat åtta-vecka program för 12 - till 18 årsom planläggs verkställer för att förminska, av djupsinniga starka ties för spänning och för byggande till familjen och gemenskapen. Studien förades i fyra städer i nordlig Jordanien, nära syrianen gränsar, var förskoningkåren hade genomfört programet. Den involverad genus-balanserad tar prov av 733 tonåringar (411 syrianska flyktingar och 322 jordanska non-flyktingar).

Forskarna relied på cortisolkoncentration i hår, som agerar, som ”en kronisk spänningsdagbok” som jämnar av hormonet ackumulerar i hår med tiden. De samlade hår tar prov från studiedeltagare på tre pekar: för de skrev in programet, kort, efter de avslutade programet, och omkring 11 månader efter det initialt tar prov. Laget förade randomized kontrollerar försök som hyr yrkesmässiga frisörer för att erbjuda ungdommen en berömma frisyr på tiden av mätningen.

De grundar det flyttande fram tonåringar förminskande cortisol vid omkring 38 procent över det långsiktigt. Studien visade, att ingripandet benefitted alla deltagare, dem var huruvida male eller kvinnlig, flyktingen eller non-flyktingen, och oavsett deras osäkerhet, spänning eller posta-traumatiska spänningstecken.

Även om den fällde ned cortisol för mest ungdom, hade programet det ökat att gynna av att lyfta cortisol för de som hade ovanligt låg nivå av hormonet. Både för jämnar kicken och för låg cortisol poserar riskerar för den vård- inklusive fördjupningen, minne och försämrade spänningssvar underskott för lära, kickblodtryck och. Dessa resultat indikerar att programet gynnar deltagare till och med reglering av deras cortisolproduktion.

Som av Januari 2018, har 5,4 miljon folk tvingats för att lämna Syrien - den största flyktingkrisen, sedan världen kriger II. Mer än 655.000 syrianer har sökt fristaden i neighboring Jordanien. Halvan av förflyttad är barn under 18 gammala år.

Källa: http://www.qmul.ac.uk/

Advertisement