Fortgången och regression klassar av cervical organskador beror på tålmodigns race, studieshows

Läkare som bestämmer sudd för Pap för behandlingalternativ efter onormala har nu, another att dela upp i faktorer för att betrakta: tålmodigns race.

Enligt ny forskning i föra journal över av den Osteopathic anslutningen för amerikanen klassar på vilka precancerous celler i halsframsteg in mot passande cancerous eller regrediera in mot det normala varierar bland latinamerikan, svart, vit och asiatiska kvinnor.

Studien analyserade medicinska rekorden av hälerit för 5472 kvinnor som en Pap testar mellan Januari 2006 och September 2016, och kartlade fortgången av onormal cellutveckling, från de atypical men innocuous organskadorna (ASC-US) för låg-att gradera (LSIL) för kick-att gradera (HSIL), typen troligen som ska framkallas in i cancer. Utstuderad klassar för forskare också på vilka organskador regredierade från HSIL till ASC-US arrangerar.

”Ser vi race-baserade skillnader, som sättet för påverkanbehandlingprotokoll av vård- utfärdar sammanlagt,” sade Daniel Martingano, GÖR, en OB/GYN på det New York universitetarLangone sjukhuset--Brooklyn och leder författare på denna studie. ”Tyvärr, har att avskärma och behandlinganvisningar för precancerous organskador inte ännu gynnat från det extra lagrar av sammanhanget. Denna studie är en första steg in mot mer preciserar och effektiv omsorg.”,

Latinamerikanska kvinnor fortskred det snabbast, flyttning från innocuous till worrisome kick-graderar organskador inom 17,6 månader, eftersom svart kvinna tog 27,6 månader för att ne att kritiskt påstå. Emellertid återställde latinamerikanska kvinnor snabbare för och att regrediera från kick-graderar till innocuous organskador i 28,1 månader. I genomsnitt tog svart kvinna 49 månader för att regrediera tillbaka till det innocuous arrangerar.

Fortgången och regression klassar av precancerous organskador för vit- och asiatkvinnaavverkning in - between och att reflektera förväntad mönstrar nära på vilka strömbehandlinganvisningar baseras.

Något att säga för Dr. Martingano hans forskning kan hjälpa läkarekänselförnimmelsen som är säkrare i danande deras behandlingbeslut och hopp som den leder till mer få kvinnor som genomgår aggressiva och invasive tillvägagångssätt.

Tippa fjällen riskera in bedömningen

Precancerous organskador orsakas av människapapillomavirusesna (HPV) och kan leda till cervical cancer. Ofta är immunförsvaret kompetent att slåss av viruset, och, när den gör, ansar precancerous organskador för att regrediera tillbaka till det normalaceller.

Detta är därför, när precancerous organskador upptäcks, de nästa kliver är vanligt att testa för HPV. Läkare bestämmer deras rekommendation för behandling vid beräkna riskerar, som beror på arrangera av organskadan, och huruvida HPV är stilla gåva.

Aggressiv behandling gäller vanligt att beskatta organskadan. Fördriva detta avlägsnar effektivt riskera för framkallande cancer, kompromissar kan den också halsen och negativt påverka reproduktivt vård---om speciellt tillvägagångssättet göras, tajmar multipeln över en tålmodigs liv.

Anpassad behandling

”Verkar Precancerous organskador i svart kvinna för att ta en markant längre tid att fortskrida till ett farligt jämnt,”, sade Dr. Martingano. ”I fall av onormala celler och gradera low organskador, har vi ett lott mer frihet som ger deras, förkroppsligar tid att slåss viruset och att återställa på deras eget.”,

Omvänt bör han latinamerikanska kvinnor för något att säga, som har low att gradera organskador och testa realiteten för HPV, antagligen behandlas aggressively, som de försämrar det snabbast.

”Vet vi att olika grupp människor följer olika trajectories i förhållande till sjukdomfortgång,”, sade Dr. Martingano. ”När som helst vi är kompetent till skräddaren vår behandling därmed, är den alltid det mest välgörande att närma sig för våra tålmodig.”,

Källa: https://www.osteopathic.org/

Advertisement