Hjärtafeltålmodig som har anorexi att ha värre prognos

Forskare av tysken centrerar för kardiovaskulär forskning (DZHK) har upptäckt att tålmodig med hjärtafel, som har anorexi också påverkas mer i deras funktionella kapacitet för läkarundersökningen och har värre prognos. Dela upp i faktorer som uppmuntrar anorexi är intaget av den diuretic läkarbehandlingen, inflammation och ofrivillig väga-förlust.

Mer än 80 procent av tålmodig med hjärtafel är åldringfolk som, för den mest delen, lider också från co-morbiditet. Dessa extra hälsoproblem påverkar konditionen, livskvaliteten och överlevnaden av tålmodig med hjärtafel. För anföra som exempel, är typiska co-morbiditet muskelslöseri och ofrivillig väga-förlust tack vare muskulös försämring. Anorexin också observeras vanligt i tålmodig med avancerat hjärtafel. Yet till nu, var lite bekant om hur förlust i aptit påverkar sjukdomfortgång i dessa tålmodig. Pd-dr.en Dr. Stephan von Haehling av universitetarmedicinskt center Göttingen och hans kollegor har utforskat thus huruvida anorexiaffekter den funktionella kapaciteten för läkarundersökningen, och överlevnaden klassar av tålmodig med hjärtafel i SICA--HFstudien (studier som utforskar Co-morbiditet som förvärrar hjärtafel) betalade vid Europeiska kommissionen. Dessutom sökte de för dela upp i faktorer som kan bidra till anorexin.

En motsatt kombination

En slutsumma av 166 clinically stabila poliklinikpatienter med hjärtafel frågades att huruvida de hade borttappadt deras aptit och en third påstod att de led sannerligen från anorexi. Den funktionella kapaciteten för läkarundersökningen av studiedeltagare var förvissa sig om använda balanserar övar, 6 som minimalt gå testar, och uttålighet och styrka testar, bland annat. Detta visade att den funktionella kapaciteten var värre, om studiedeltagarens aptit minskades. Den jämna konditionen var även påverkad, om förutom en förlust i aptit (anorexi), ofrivillig sträng väga-förlust (cachexia) var närvarande.

Mer fatalities med en minskad aptit

DZHK-forskarna i Göttingen upptäckte också att dödligheten riskerar ökas över två år, om tålmodig med hjärtafel har anorexi. Cachexia hade också en extra negation att verkställa här. ”Är kombinationen av cachexia och anorexin komplex och också ett problem i andra kroniska sjukdomar”, något att säga von Haehling. ”Är detta därför ”detcachexia syndromet” är bekant för anföra som exempel i cancertålmodig som en negationföljd av sjukdomen och dess behandling poserar en stor utmaning”.

Möjligheten startar

I sökandet av dela upp i faktorer, som uppmuntrar anorexi i hjärtafel, forskarna grundar tre oberoende spåman: aktiveringen av upphetsas hormon, intaget av kretsar diuretics och cachexia. ”Är ökande upphetsas markörer redan närvarande i tålmodig med hjärtafel. Om dessa markörer överskrids, blir det mer rimlig, att deras aptit minskar”, förklarar von Haehling. Kretsadiureticsen ordineras till tålmodig med hjärtafel att förminska bevattnar kvarhållande i silkespappret. Förmodligen tack vare förlusten av lik zinc för spårämnen, kan de orsaka avkänningen av smak och thus också aptit att minska.

Forskarna tror det som behandlar läkare, behöver uppehället en syna på matvanorna, och det näringsrikt villkorar av deras tålmodig, när det behandlar hjärtafel. ”Dela upp i faktorer dessa bör vara en grunddel av den total- medicinska bedömningen av tålmodig med hjärtafel”, rekommenderar von Haehling.

Källa: https://dzhk.de/en/news/latest-news/article/anorexia-aggravates-disease-progression-in-heart-failure/

Advertisement