Forskare finner hur potentiell ny eksembehandling kunde också lätta astma

Forskare från VIB-UGent har upptäckt inblickar för en ny terapi för möjlighet för eksemet som förminskar också strängheten av astma. Rönet är ett viktigt nästa kliver i överenskommelse förhållandet mellan de två upphetsa sjukdomarna och till framkallning av effektiva terapier. Resultaten av studien publiceras i föra journal över av undersöka dermatologi.

Barn med atopic dermatit (AD), en typ av eksemet av flå, visar att ökande riskerar av framkallande astma som är mer sistnämnd i liv. Detta fenomen, också som är bekant som den atopic marschen, lönelyfter ifrågasätter på huruvida terapier kan framkallas, som tacklar inte endast ANNONSEN, men förhindrar också starten av andra allergiska sjukdomar. Fascinerat av denna möjlighet, tog ett lag av VIB-forskare till labbet.

Marschera från flå till lungsna
Huset dammar av kvalsterar är bekant gärningsmän i utvecklingen av både ANNONSEN, och astma, som exponering till kvalsterarna framkallar inflammation. Dr. Julie Däckare, Prof. Karolien De Bosscher och Prof. Hamida Hammad (all VIB-UGent centrerar för Inflammationforskning), skapade en mus modellerar för att se mer ytterligare in i förhållandet mellan de två sjukdomarna.

Dr. Julie Däckare (VIB-UGent): ”Som förutsagt, vårt testa visat att huset dammar av kvalster-framkallat flår inflammationblytak till förvärrat jämnar av allergisk flygbolaginflammation. Yet till vår överrrakning, skilja sig åt detta svar markant från reaktionen för att rikta exponering av huset dammar av kvalsterar i lungsna utan föregående flår inflammation. Dessa resultat har givit oss en djupare överenskommelse av komplexiteten av den atopic marschen.”,

En terapi som härskar alla dem
Den verkliga utmaningen, var emellertid att utforska huruvida lättnaden av flår inflammationstyrkapåverkan den följande utvecklingen av astma. Laget kombinerade därför två anti-upphetsa sammansättningar - corticosteroids och PPARƴ agonists - in i en potentiell behandling i möss.

Dr. Julie Däckare (VIB-UGent centrerar för Inflammationforskning): ”Lättade var den kombinerade terapin effektivt ANNONSEN, men otillräcklig på att förhindra allergiskt astmatiskt svar i lungsna. Emellertid förminskade behandlingen markant strängheten av astman, genom att motverka en aspekt av det specifika immuna svaret i lungsna. På så sätt föreställer terapin ett potent botar mot allergiskt flår inflammation och aggravationen av den atopic marschen.”,

Laget söker efter nu industriella partners för att framkalla kliniska försök för terapin, danande hoppa från mus för att bemanna. Samtidigt planerar de vidare för att utforska avkrävamekanismen som kör fortgången från ANNONS till astma för att framkalla alternativa terapier som kan stopp den atopic marschen.

Källa: http://www.vib.be/en/news/Pages/Scientists-discover-how-treating-eczema-could-also-alleviate-asthma-.aspx

Advertisement