Det nya vetenskapliga meddelandet avslöjer delat riskerar dela upp i faktorer, och cardiotoxic verkställer av cancerterapi

Ett nytt vetenskapligt meddelande som i dag utfärdas av amerikanhjärtaanslutningen, understryker commonalitiesna mellan den kardiovaskulära sjukdomen och bröstcancer bland kvinnor, och det appeller för mer fokuserar på forskning och specialiserad behandling var sjukdomarna överlappar.

Meddelandet som varas ordförande vid av Dr. Laxmi Mehta, en cardiologist på sjukhuset för Ohio delstatsuniversitetRoss hjärta, är första som sammanställer den nyaste informationen på prevalence som delas riskera dela upp i faktorer, och cardiotoxic verkställer av cancerterapi, såväl som förhindrandet och behandling av hjärtsjukdomen i bröstcancertålmodig. Den visas i föra journal övercirkulationen.

Den kardiovaskulära sjukdomen är den ledande dödsorsaken för kvinnor i U.S.et och globalt. Emellertid är mer kvinnafunderarebröstcancer det större hot. I många väg kan de två sjukdomarna fläta samman.

”Riskerar hjärtsjukdom- och bröstcanceraktien vanligt dela upp i faktorer liksom ålder, den sedentary livsstilen och röka,”, sade Mehta, som är också direktören av preventativecardiology och kvinna kardiovaskulära vård- på statliga Ohio. ”Huvudsakligen, ser vi att många av den samma saker, som förbättrar vård- hjärta (sunt bantar, sunt väger, övar och att inte röka) kan också förminska en kvinna riskerar för bröstcancer.”,

Mehta sade att bruket av hormonutbytesterapi är en annan allmänning riskerar dela upp i faktorer för kvinnor. Studier har visat det att kan lönelyften riskera av bröstcancer och hjärtsjukdomen bland bestämda grupper av kvinnor och är en riskera dela upp i faktorer därför som kan ändras. Två dela upp i faktorer som inte kan ändras är åldern och genetik. Deras riskera för bröstcancerförhöjningar, som kvinnor får äldre. Förekomsten av kardiovaskulärt riskerar också förhöjningar med ålder, även så med starten av klimakterium.

Mest vanligt hjärta-släkt biverkning av cancerterapi lämnas ventricular dysfunction. Den koronara artärsjukdomen, ventilsjukdomen, arrhythmias och hjärtafel kan också uppstå.

Mehta och hon co-författare sade att den är livsviktig för att cardiologists och oncologists ska fungera tillsammans i att att bry sig för cancertålmodig. Vård- en persons hjärta bör vara ansedd när den första fortgången för behandling för övervakning för för danandebehandlingval och stunder. I vissa fall villkorar pre-existerande hjärta kan vägleda jaga av canceromsorg, eller cancerterapin sig själv kan få effekt hjärtan, och att förändra behandling planerar.

”Får effekt dessa potentiella biverkningar varje som är tålmodigt olikt. Låt mig vara klar, föreslår vi inte att bröstcancertålmodig bör oroa omkring eller vägra deras rekommenderade bröstcancerbehandling. Modern behandling är nödvändig för att slåss bröstcancer och att förbättra överlevnad. Det potentiella kardiovaskulärt verkställer är en viktig del av konversationen, som tålmodig bör ha med deras oncologist,” Mehta sade.

Sammankopplingen avslutar inte, när cancern är borta. Mehta sade att långsiktiga bröstcanceröverlevandear kan framkalla hjärtaproblem efter bestämda cancerbehandlingar, inklusive kemoterapi, utstrålning och riktad terapi. Överlevandear har ökat också kardiovaskulärt riskerar dela upp i faktorer, och meddelandet pekar ut att hjärtsjukdomförhindrandet och ändring av hjärt- riskerar dela upp i faktorer är nödvändiga under och efter bröstcancerbehandling.

Över det sist årtiondet sätter in det kollaborativt av cardio-oncology har fullvuxet som ger den bäst canceromsorgen, utan att få effekt vård- hjärta. Detdisciplinärt att närma sig har ledde till nya kliniska metoder för att förminska detsläkt verkställer av cancerbehandling. Mehta och hon co-författare kallade för mer betoning på förhindrande för skador för en detaljbehandling hjärtan.

”Lyckligtvis, med de pågående framflyttningarna i cancerbehandling ser vi förbättrad överlevnad av cancertålmodig. Emellertid hjärtsjukdomen före, under eller efter cancerbehandling kan få effekt resultat. Vi behöver att vara lyckade, i behandling både av cancer, och hjärtsjukdomen,”, sade Mehta. ”Dessutom hoppas vi detta pappers- drev intresserar även mer i sätta in, så vi kan fortsätta för att se utvecklingen av mer träningsprogram, forskning och anvisningsutveckling i sätta in av cardio-oncology.”,

Källa: http://osuwmc.multimedia-newsroom.com/index.php/2018/02/01/new-focus-on-where-heart-disease-and-breast-cancer-meet/

Advertisement