Studiefyndhjärnan knyter kontakt försvagning i många äldre vuxen människa efter knäutbyteskirurgi

En ny universitetar av Florida studiefynd, som 23 procent av vuxen människa åldras 60, och ett äldre vem genomgick ett sammanlagt knäutbyte, erfor en nedgång i aktivitet i åtminstone en region av hjärnansvariga för specifikt kognitivt fungerar. Den femton procenten av tålmodig som gås ned över all hjärna, knyter kontakt det utvärderade laget.

”I extrakt, visades normalt synkroniseringsdelar av hjärnan mer ut ur synkronisering efter kirurgi,”, sade Jared Tanner, Ph.D., studie co-bly- författare och en forskningassistentprofessor i avdelningen av klinisk och vård- psykologi i UF-högskolan av allmän hälsa och vård- yrken, del av vård- UF.

Tålmodig, som var cognitively svagare för kirurgi - med värre funktionsdugligt minne, saktade mentalt bearbeta och bevisar av hjärna förtvinar som sett, i att avbilda bildläsningar - visade det störst knyter kontakt nedgångar efter kirurgi.

Forskarenågot att säga vet de inte ännu, om eller, hur tålmodig märker, dessa knyter kontakt nedgångar. De kan bidra till hjärnan ”fuzziness,” som några tålmodig erfar rätt efter kirurgi.

Studien, som publicerades i dag direktanslutet framåt av tryck i föra journal över av Alzheimers sjukdom, förades för att hjälpa forskare att förstå orsakar av postsurgical kognitiv försämring, som orsakar minne och tänkande problem i omkring 15 till 30 procent av äldre vuxna tålmodig, Tanner sade. Ofta ska dessa tänkande och minnesproblem beslut inom halvår till ett år efter kirurgi.

”Våra studiebygganden på 50 år av forskning in i, hur den åldras hjärnan reagerar till anestesin och kirurgi,”, sade Tanner. ”Vet vi att äldre ålder och kognitiv försämring, för kirurgi är, riskera dela upp i faktorer, men närmare detalj orsakar inte är bekant.”,

För UF-studien förade laget kognitivt, och att avbilda för hjärna testar för och, efter kirurgi på 48 tålmodig har åldrats 60 och äldre genomgå ett knäutbyte. Resultat jämfördes med ålder-matchade vuxen människa, som har knäosteoarthritis, men hade inte kirurgi.

De använda forskarna vila statlig funktionell MRI för att se mönstrar av blodflöde i hjärnstundtålmodina låg fortfarande. Avbildar data hjälpte forskare att förstå hur påverkade anslutningar för blodflöde ändringar över hjärna knyter kontakt, som ansvariga för fungerar liksom minnen av honom och andra och att bestämma vilka utvändiga stimuli förtjänar mer ytterligare uppmärksamhet, och det funktionsdugliga minnet.

Deltagare, som inte hade kirurgi, visade inte några ändringar över de två hjärnbildläsningarna, utan 23 procent av deltagare, som hade knäutbyteskirurgi, visade att stora nedgångar i connectivity i åtminstone en hjärna knyter kontakt när de testas 48 timmar efter kirurgi.

”Var den överraska att observera att sådan viktigt verkställer av ortopedisk kirurgi på människahjärnan,”, sade Haiqing Huang, Ph.D., studie annan bly- författare, en datachef på universitetar av Pittsburghs hjärna som åldras & kognitivt vård- labb och en kandidat av biomedicalen som iscensätter program på högskolan för UF Herbert Wertheim av att iscensätta.  

Utredarenågot att säga mer forskning är nödvändig att lära, om hjärnan knyter kontakt ändringar framhärdar.

”Inkluderar våra mål att utforska, om tålmodig, som har denna hjärnändring, efter kirurgi har fortsatt för att visa denna ändring som är mer sistnämnd i deras återställning, något att säga på tre månader eller ett år efter kirurgin,”, sade att Catherine prissätter, Ph.D., studie höga författare och en förbunden professor för UF av klinisk och vård- psykologi och anestesiologi.

Folket med bekymmer om deras uppmärksamhet eller minne bör diskutera dem med deras kirurgiska lag, sade Tanner. På vård- UF, har neuropsychologists och anesthesiologists etablerat vad tros för att vara det första kliniskt servar för att identifiera äldre vuxen människa som kan vara på riskerar av framkallning av kognitiva problem efter kirurgi, så att sjukvårdfamiljeförsörjare kan ingripa för att minska få effekt.

”Tror vi starkt clinicians behöver att betrakta preoperative minnes- och uppmärksamhetkapaciteter i deras tålmodig,”, sade Price, också knyter kontakt co-direktören av det Perioperative kognitivt och anestesin, eller pecannöten som är tjänste-. ”Över nationen, emellertid, bedömas kognition inte rutinmässigt före kirurgi.”,

Det finns åtgärdar också tålmodig kan ta på deras eget, baserat på föregående studier av sunt åldras.

”Är hjärnan elastisk, och det finns saker som vi kan göra för att hjälpa för att skydda våra hjärnor för, och efter kirurgi,”, sade Tanner. ”Öva, efter bantar enutforma (i första hand grönsaker, frukter och hela korn) och att återstå mentalt och socialt aktivet och sträva annars staget som så är sunt som möjlighet - alla styrkahjälptålmodigs korkåpan för hjärnor med bättre kirurgi,”, sade Tanner.

Källa: https://www.iospress.nl/

Advertisement