Postoperative smärta kontrollerar efter omfattande bäcken- exenteration

I mars utfärda av sjukdomar av kolonet, & ändtarmen, kirurgar från Australien diskuterar postoperative smärtar kontrollerar efter en av de mest omfattande funktionerna som utförs för bäcken- cancer. I en era, var många studier har visat att tålmodig förbättrar, efter kirurgi med bruk av lesser belopp av opioid har smärtat läkarbehandlingen, kan detta vara bestämt utmana i de tålmodig som har tagit ett viktigt belopp av smärtar läkarbehandlingen för kirurgi. Detta är exakt vad visades i denna studie. I en grupp av 99 tålmodig som genomgår det mycket omfattande tillvägagångssättet av den bäcken- exenterationen, tog en funktion, som alla bäcken- organ tas bort i vanligt för avancerade ändtarms-, gynecologic eller urologic cancer, en-tredje av tålmodig redan opioid som läkarbehandlingar för smärtar kontrollerar preoperatively. Utredarna var kompetent att visa att det är svårare att kontrollera smärtar under deras sjukhusstag i dessa tålmodig.

Stämning: Lim JS, KohCE, Liu H, Solomon MJ, Johnstone CSH. Prissätta som vi betalar för radikala läkes bäcken- exenterations: prevalence och ledning av smärtar. Dis-kolonändtarm 2018; 61(3): 314-319.

Författarna som föreslagna användande olika typer av smärtar, kontrollerar, inklusive regionala nervkvarter för att minska behovet för opioidläkarbehandlingen i dessa tålmodig, något som utförs mer och mer vanligt. Manipulerar Kopp, och Lanier av den Mayo kliniken, i en utstående medföljande ledare, satte denna artikel in i perspektiv. De förklarar, hur sådan opioid-avvara tekniker inte applicerar endast till tålmodig som genomgår denna specifika funktion, men applicerar ganska till många olika typer av kirurgi. Med strömopioidepidemin betonar belastar de begreppet av drogstewardship och att att närma sig som smärtar ledning ”måste alltid reagera till tålmodiga behov för individen och inte kan enkelt bli formulaic.”, Det är speciellt svårt att ta omsorg av tålmodig som är redan van vid tagande stora belopp av smärtar läkarbehandlingen. Tvärvetenskaplig omsorg är nödvändig, när dessa tålmodig genomgår kirurgiska tillvägagångssätt.

Källa: Sjukdomar av kolonet och ändtarmen förar journal över

Advertisement